ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2002
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Βγαίνουν τα... κομπιουτεράκια

Οι υπολογισμοί έχουν τον πρώτο λόγο στη σημερινή αυλαία της Α' φάσης της Ευρωλίγκα, όπου θα καθορίσει τις τελικές θέσεις των ομάδων στους τέσσερις ομίλους και θα διαμορφώσει τους καινούριους ενόψει του Α' γύρου. Από τους τέσσερις εκπροσώπους μας στη διοργάνωση μόνο το Περιστέρι είναι αδιάφορο, αφού δεν υπάρχει θέμα πρόκρισης, και ο Παναθηναϊκός, που έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση στον όμιλό του. Αντίθετα, Ολυμπιακός και ΑΕΚ έχουν βγάλει τα... κομπιουτεράκια.

Η Ενωση αγωνίζεται στο Ζάγκρεμπ κόντρα στην Τσιμπόνα (21.30) με το στόχο της πρόκρισης να έχει επιτευχθεί από την προηγούμενη βδομάδα για τους «κιτρινόμαυρους». Η θέση όμως που θα καταλάβει η ελληνική ομάδα παραμένει ανοιχτή. Σε περίπτωση νίκης η ΑΕΚ είναι δεύτερη, ενώ σε ήττα τα πάντα παίζονται, αφού μπορεί να τερματίσει και τέταρτη. Πάντως σύμφωνα με τον Ντράγκαν Σάκοτα η νίκη στην Κροατία είναι το ζητούμενο και όχι οι υπολογισμοί. Αλλωστε όπως εξηγεί και ο ίδιος τα πάντα εξαρτώνται από την ομάδα του. «Για μας δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη. Θα παλέψουμε γι' αυτή και το αποτέλεσμα θα φανεί μέσα στο γήπεδο», τόνισε ο Σέρβος τεχνικός που χαρακτήρισε τον αναπάντεχο τραυματισμό του Ταπούτου σοβαρό και ότι δημιουργεί πρόβλημα. Αλλωστε το γεγονός ότι το χτύπημα στο μικρό δάκτυλο μπορεί να είναι και ρήξη συνδέσμου, έχει δημιουργήσει ιδιαίτερο πονοκέφαλο στον Σάκοτα. Η ΑΕΚ στο αυριανό ματς θα έχει ένα ακόμη σύμμαχο και αυτός είναι το γεγονός ότι το ματς θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας της κροατικής ομάδας.

Μακριά από τους υπολογισμούς δηλώνει και ο προπονητής του Ολυμπιακού, Λευτέρης Σούμποτιτς, ενόψει του σημερινού παιχνιδιού στο Τρεβίζο με αντίπαλο την Μπενετόν (21.30 ΤV MAGIK). «Θέλουμε να πάρουμε τη νίκη στο Τρεβίζο και δεν μπαίνουμε στη διαδικασία των υπολογισμών. Οποιος στο παρελθόν έκανε αυτό το λάθος, την πλήρωσε. Η Μπένετον είναι πολύ καλή ομάδα και αποδίδει μοντέρνο μπάσκετ, με προπονητή τον Ντ' Αντόνι. Είναι πολύ δύσκολο να τη νικήσουμε εκτός έδρας. Πρέπει να προσέξουμε το μαρκάρισμα στον Εντνεϊ».

Το ματς με τη Ρεάλ την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ (21:30) αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να πειραματιστεί, αφού ως γνωστό δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον. Ετσι αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς παίκτες των «πρασίνων», αλλά ωστόσο επισήμανε ότι όλοι θα πρέπει να δείξουν τη δέουσα προσοχή και να κλείσουν τους αγώνες της Α' φάσης με νίκη.

Τέλος, το Περιστέρι ολοκληρώνει τους αγώνες του στην Τουρκία με αντίπαλο την Ούλκερ 9 (21.30).

ΕΛΛΑΔΑ - ΣΟΥΗΔΙΑ 2-2
Δείγμα θετικόν

Υποσχέσεις για τις καινούριες της υποχρεώσεις στο μέλλον άφησε χτες η Εθνική ανδρών που στο διεθνές φιλικό παιχνίδι στο γήπεδο Χαριλάου με την Εθνική Σουηδίας αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2. Σημειώνεται ότι οι Σουηδοί πραγματοποιούν την προετοιμασία τους ενόψει του Μουντιάλ του καλακαιριού σε Κορέα - Ιαπωνία. Απέναντι λοιπόν στους επικείμενους... μουντιαλικούς Σουηδούς οι Ελληνες παίκτες στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Στο πρώτο μέρος έπαιξαν γρήγορο ποδόσφαιρο με τους Τσάρτα, Νικολαΐδη, Χαριστέα να αποτελούν τους κινητήριους μοχλούς. Πολύ καλή ήταν και η παρουσία των Νταμπίζα, Ζαγοράκη στην άμυνα, αλλά ωστόσο οι Σουηδοί είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού στηριζόμενοι κυρίως στο ασφυκτικό πρέσιγκ. Μάλιστα ήταν αυτοί που προηγήθηκαν με τον Σβένσον (31`) όταν εκμεταλλεύτηκε στιγμιαία αδράνεια των αμυντικών. Στην επανάληψη η Εθνική μας ανέβασε την απόδοσή της και πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Ετσι στο 55`, ο Φύσσας ισοφάρισε το σκορ μετά από φάση διαρκείας. Παρ' όλα αυτά, δέκα λεπτά αργότερα οι Σουηδοί πήραν ξανά το προβάδισμα με ένα πολύ ωραίο γκολ που πέτυχε ο Σελάσκοβιτς. Την ισοφάριση για την Εθνική μας πέτυχε τρία λεπτά πριν το τέλος πάλι ένας παίκτης του Παναθηναϊκού, ο Γιώργος Καραγκούνης. Με λάθη η διαιτησία του Ούγγρου διαιτητή της αναμέτρησης Ατίλα Αμπραχαμ, που έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Πατσατζόγλου και Κριστόφ Αντερσον

ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης (46' Γεωργιάδης), Φύσσας (81' Λυμπερόπουλος), Κυργιάκος, Νταμπίζας, Πατσατζόγλου, Ζαγοράκης (37' Καφές), Κωνσταντινίδης, Χαριστέας, Τσάρτας (46' Καραγκούνης), Νικολαΐδης.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Χέντμαν, Κριστόφ Αντερσον, Πάτρικ Αντερσον (60' Μάικλ Σβένσον), Μιέλμπι, Εντμαν, Φάρνερουντ (60' Σελάκοβιτς), Α. Σβένσον, Ντανιέλ Αντερσον, Μ. Σβένσον, Αλμπακ (75' Ελμάντερ), Ιμπραΐμοβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Αλλαγή πλεύσης

Μπορεί ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης να παίρνει θέση προσπαθώντας να ηρεμήσει τα πνεύματα ύστερα από την ήττα από τον Πανιώνιο, όμως η χτεσινή κίνησή του στην ΕΠΑΕ, δείχνει τελείως το αντίθετο. Πιο συγκεκριμένα, ο μέχρι χθες α' αντιπρόεδρός της, έκανε μια κίνηση εντυπωσιασμού, αποχώρησε και τη θέση του ως εκπρόσωπος πλέον του πειραϊκού συλλόγου ανέλαβε ο Γιώργος Λούβαρης. Με αυτή την κίνηση θέλησε να δείξει τη δυσαρέσκειά του στο γεγονός της μη εκπροσώπησης ορισμένων ΠΑΕ από τους ίδιους τους προέδρους τους αλλά από τρίτα πρόσωπα, κάτι που είχε επισημάνει και στην τελευταία τηλεοπτική του συνέντευξη.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του σε αθλητική εφημερίδα, τόνισε πως η ήττα από τους «κυανέρυθρους» ήταν προσβλητική για την ιστορία της ομάδας, αλλά ο στόχος παραμένει κοινός: η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Δηλώσεις έκαναν και άλλοι «ερυθρόλευκοι» όπως ο Αλεξανδρής που τόνισε πως χρειάζεται ηρεμία και ενότητα προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να βρεθεί ο Ολυμπιακός εκεί που του αρμόζει. Παράλληλα, στήριξε τον προπονητή του Τάκη Λεμονή, λέγοντας πως οι παίκτες αναλαμβάνουν τις ευθύνες για τα άτυχα αποτελέσματα και πως δεν ήταν στο χέρι του 42χρονου τεχνικού να κάνει τίποτα.

Σε ό,τι αφορά τέλος τον τελευταίο, οι φήμες τον θέλουν σε περίπτωση αποτυχίας και την προσεχή Κυριακή να δηλώνει παραίτηση και να βρεθεί υπηρεσιακός μέχρι το καλοκαίρι. Τα ονόματα που ακούγονται για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας μετά το τέλος της σεζόν είναι αρκετά, όπως αυτά των Φατίχ Τερίμ και Μιρτσέα Λουτσέσκου που το συμβόλαιό του τελειώνει το καλοκαίρι.

Γ' ΕΘΝΙΚΗ
Τα μοιράστηκαν όλα

Ισόπαλο 0-0 έληξε το ντέρμπι κορυφής της Γ' Εθνικής μεταξύ της Κέρκυρας και του Ατρομήτου στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής που διεξήχθη χτες.

Αναλυτικότερα, οι Περιστεριώτες κατάφεραν να αντέξουν στην πίεση των γηπεδούχων και να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας που τους διατήρησε στην τρίτη θέση του πίνακα. Οι «Φαίακες» όμως, διαμαρτύρονται για την ακύρωση ενός τέρματός τους στο 80' καθώς ο διαιτητής θεώρησε πως επιτεύχθηκε με το χέρι.

Στο Μαρκό, η τοπική ομάδα γνώρισε την ήττα με 2-1 από την πρωτοπόρο Κασσάνδρα χάρη στα τέρματα των Καρατζιώτη (43') και Σαϊτιώτη (79') ενώ για τη γηπεδούχο σκόραρε ο Φρίμπονγκ (41').

Στην Καβάλα, η ομώνυμη ομάδα παραχώρησε ισοπαλία 0-0 στα Τρίκαλα, γεγονός που οδήγησε τον τεχνικό των γηπεδούχων Σάκη Δόκα σε παραίτηση.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα έχουν: Εθνικός - Λεωνίδιο 1-0, Λάρισα - Ναυπακτιακός 1-0, Χανιά - Κιλκισιακός 2-0, Φωστήρας - Ελευσίνα 2-1 και Παναιτωλικός - Απόλλων Κ.Β. 3-0.

Η βαθμολογία: Κασσάνδρα 39, Κέρκυρα 36, Ατρόμητος 35, Καβάλα 33, Λάρισα 31, Κιλκισιακός 29, Φωστήρας 27, Χανιά, Μαρκό 24, Ελευσίνα, Ναυπακτιακός 16, Τρίκαλα 15, Λεωνίδιο, Παναιτωλικός 14, Απόλλων Κρύας Βρύσης 0.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΩΝ
Ανετη επικράτηση

Καθόλα επιτυχημένο κρίνεται το πρώτο τεστ δυνάμεων της εθνικής μας ομάδας των ελπίδων, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την τελική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί στην Ελβετία. Οι διεθνείς μας, σε φιλικό αγώνα, κατέβαλαν χτες με 3-0 το αντίστοιχο συγκρότημα της Σουηδίας και απέδειξαν, στο γήπεδο «Πύρρος Δήμας» του Λιτόχωρου, ότι βαδίζουν σε καλό ...δρόμο, όσον αφορά στον τρόπο παιχνιδιού τους, στην εφαρμογή των εντολών του ομοσπονδιακού τεχνικού Ανδρέα Μιχαλόπουλου, αλλά και στην καλή φυσική τους κατάσταση. Στον αγώνα, στον οποίο τους διεθνείς μας χαρακτήρισε η έντονη δραστηριότητα και η εδαφική «κυριαρχία», πολύ καλή παρουσία είχαν ο Γήττας, που πέτυχε τα δύο από τα τρία τέρματα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος (77', 88') με σουτ, αλλά και ο Κατσουράνης, ο οποίος είχε άψογη συνεργασία με τον παίχτη του ΠΑΣ Γιάννενα. Το πρώτο χρονικά γκολ πέτυχε ο Κυριαζής με εύστοχο χτύπημα πέναλτι (15'). Η σύνθεση της Ελλάδας: Κοτσόλης (46' Αναστασόπουλος), Νάστος (46' Πίτσος), Λουμπούτης (46' Γήττας), Κυριαζής (61' Μουτίδης), Ταυλαρίδης, Βάλλας (46' Ταραλίδης), Αμανατίδης (46' Κουτελιέρης), Κατσουράνης, Παπαδόπουλος (46' Καζαντζής), Βακουφτσής (46' Αγρίτης), Θεοδωρίδης (46' Βαγγελής).

ΒΟΛΕΪ
Διπλή χαρά

Με το ένα... πόδι στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών βρίσκονται Ηρακλής και Ολυμπιακός, μετά τις χωρίς απώλεια σετ νίκες που πήραν έναντι της Τουρ και της Λουζνίκι αντίστοιχα. Ο «Γηραιός» πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση στο «Αλεξάνδρειο», στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα στη φάση των «8», έφτασε περισσότερα εύκολα απ' ό,τι πίστευε στη νίκη με 3-0 (25-21, 25-17, 25-22) και πλέον το μόνο που απομένει για να σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης είναι ένα κερδισμένο σετ στον επαναληπτικό στη Γαλλία. Το... μισό εισιτήριο, όμως, για την είσοδό του στους «4» της διοργάνωσης κρατάει στα χέρια του και ο Ολυμπιακός, που χτες επικράτησε στη Μόσχα της Λουζνίκι με 3-0 (25-23, 25-23, 26-24). Οι «ερυθρόλευκοι» για να πάρουν την πρόκριση χρειάζονται να κατακτήσουν έστω ένα σετ στον επαναληπτικό στην έδρα τους. Στο μεταξύ, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε χτες να προκριθεί στους «4» του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας ανδρών, καθώς στον επαναληπτικό της «Λεωφόρου» ηττήθηκε με 3-2 (25-23, 23-25, 23-25, 25-21, 15-12) από την πανίσχυρη Ασιστέλ Μιλάνο.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Ο Γιώργος Κασναφέρης του Συνδέσμου Αθηνών θα διαιτητεύσει το ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος ρέφερι ήταν ο «άρχοντας» του τελικού στο Κύπελλο Ελλάδας, όταν ο «Δικέφαλος» είχε επικρατήσει με 4-2, αλλά και στο παιχνίδι του α' γύρου (1-1). Στα υπόλοιπα παιχνίδια τις σφυρίχτρες θα κρατήσουν οι: ΟΦΗ -Πανιώνιος (Μπριάκος), Παναθηναϊκός - Ακράτητος (Μπισογιάννης), Ηρακλής - Ιωνικός (Τεροβίτσας), Εθν. Αστέρας - Παναχαϊκή (Αγγελάκης), Αρης - Αιγάλεω (Κρεμαστιώτης) και Ξάνθη - ΑΕΚ (Βασσάρας)

ΠΑΟ

Παρά τις διαψεύσεις της Μίλντεσμπρο και του Παναθηναϊκού για την ύπαρξη επαφών, επιβεβαιώθηκε τελικά το ενδιαφέρον του ξένου συλλόγου για την απόκτηση του Ντέρεγκ Μπόατεγκ. Χτες, άνθρωπος της αγγλικής ομάδας, βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Παιανίας και παρακολούθησε τον Γκανέζο «πράσινο» παίχτη στο φιλικό παιχνίδι με την ΑΒ Κοπεγχάγης (2-2), παρουσία και του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Αγγελου Φιλιππίδη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ