ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2002
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ψηφοδέλτιο μάχης η «Νέα Αγωνιστική Κίνηση»

Την Κυριακή 24 και τη Δευτέρα 25 του Φλεβάρη οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης ψηφίζουν για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου τους. Στις εκλογές συμμετέχουν 12 παρατάξεις εκ των οποίων οι 10 κατεβάζουν και υποψήφιο για πρόεδρο, ο οποίος θα εκλεγεί μέσα από επαναληπτικές εκλογές την Κυριακή 3 του Μάρτη.

Ο συνδυασμός της «Νέας Αγωνιστικής Κίνησης Δικηγόρων» απευθύνεται σε όσους πιστεύουν ότι ο δρόμος της λύσης των προβλημάτων δεν είναι η διαχείριση αλλά η διεκδίκηση μέσα από τη συλλογική δράση, κόντρα στις συντεχνιακές αντιλήψεις και στον ατομικισμό, και τους καλεί να στηρίξουν το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετέχουν: Ανέστης Αϊβαζίδης, Λίνα Καλλίνη, Στάνα Καραπίτσα - Ντεκουμέ, Μαρία Κυριαζίδου - Αφαλή, Βασίλης Ματσιώρης, Χρήστος Ματσιώρης, Σόνια Μελανεφίδου, Μαρία Μόσχου - Νικολαΐδου, Χαρίκλεια Οκλαλιώτου, Χριστίνα Σίμου και Αναστάσιος Χατζηβασιλειάδης.

Στην Επιτροπή Στήριξης του ψηφοδελτίου συμμετέχουν: Θανάσης Γιαννούσης, Βασίλης Δεμουρτζίδης, Στάθης Δημητριάδης, Καλλιόπη Καρπαθάκη, Θεοφανία Κυριαζίδου, Ελένη Κωστίκα, Χρήστος Μπιμπίκας, Νικόλαος Παπαθανασίου, Βέτα Σύκου, Μαρία Χαραλαμπίδου και Γιώργος Χατζηαθανασίου.

Η «Νέα Αγωνιστική Κίνηση Δικηγόρων» διεκδικεί αξιοπρεπή δικηγορία με τον δικηγόρο ισότιμο παράγοντα της Δικαιοσύνης, μέτρα στήριξης του μικρομεσαίου και του νέου δικηγόρου, μείωση των εισφορών, βελτίωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και αύξηση των συντάξεων, φορολόγηση ανάλογα με τη φορολογική ικανότητα, Δικαιοσύνη ανεξάρτητη, προσιτή σε όλο τον ελληνικό λαό και Δικηγορικό Σύλλογο-φορέα επιστημονικό- συνδικαλιστικό, υπερασπιστή των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Με τη διακήρυξή της κάνει κριτική στην πλειοψηφία των παρατάξεων του απερχόμενου ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου, καταγγέλλοντας ότι με τη συναίνεση και την ανοχή τους σήμερα «επιχειρείται η "απελευθέρωση" των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και το επάγγελμα του δικηγόρου, στο όνομα της δήθεν ανταγωνιστικότητας και της απελευθέρωσης της αγοράς των νομικών υπηρεσιών ώστε να δραστηριοποιούνται και στο χώρο μας οι κεφαλαιουχικές εταιρίες. Επίσης προωθείται η αφαίμαξη των φτωχότερων στρωμάτων αλλά και των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων των δικηγόρων. Διαλύεται το δημόσιο κοινωνικο-ασφαλιστικό σύστημα ενώ αυξάνονται υπέρογκα οι ασφαλιστικές εισφορές χωρίς να βελτιώνεται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ή να αυξάνονται οι συντάξεις. Καθυστερεί και είναι γενικά σε άσχημη κατάσταση η απονομή της δικαιοσύνης, αφού υπάρχει έλλειψη πολλών δικαστικών λειτουργών και δικαστικών υπαλλήλων, ενώ είναι ελλιπής η μηχανοργάνωση των γραμματέων των δικαστηρίων και εισαγγελιών».

Τέλος, καταγγέλλεται πως ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα υπερσυγκεντρώνεται μεγάλο μέρος της δικηγορικής ύλης στα μεγαλογραφεία και επιβάλλονται συγκεκριμένοι μετασχηματισμοί στο χαρακτήρα του δικηγορικού λειτουργήματος και στη σύνθεση του δικηγορικού σώματος που οδηγούν: «Στο βίαιο εξοβελισμό από το επάγγελμα χιλιάδων συναδέλφων μαχόμενων δικηγόρων, στην υποαπασχόληση και στη δημιουργία σημαντικών προβλημάτων επαγγελματικής επιβίωσης πολλών συναδέλφων μας, στην υπαλληλοποίηση με εξευτελιστικούς εργασιακούς όρους πάρα πολλών συναδέλφων, κύρια νέων τόσο στα μεγαλογραφεία που υπάρχουν όσο και σε αυτά που πρόκειται να δημιουργηθούν στα πλαίσια των κατευθύνσεων και των επιταγών της ΕΕ».

Εκδηλώσεις αντιστασιακών
  • Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου - ΠΕΚΑΜ διοργανώνει συνεστίαση, αύριο Παρασκευή 22-2-02 στις 8 μ.μ. στην ταβέρνα «ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΟ» (Σαμοθράκης 3 και Λ. Καραγιάννη, Κυψέλη, τηλ.: 010.86.78.862).
  • Η Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών - Υπαξιωματικών Εθνικής Αντίστασης - ΠΕΑΥΕΑ θα πραγματοποιήσει την Εκλογοαπολογιστκή της Συνέλευση το Σάββατο 23-2-02 στις 10 π.μ., στην αίθουσα της ΠΟΑΟ, Πειραιώς 6, 4ος όροφος, η οποία είχε αναβληθεί λόγω του θανάτου του προέδρου της Γιώργου Αντωνάκου.

Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ πραγματοποιούν την Κυριακή 24-2-02, τις παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Μελισσίων και η ΚΟΒ του ΚΚΕ πολιτικό μνημόσυνο για να τιμήσουν, μαζί με την οικογένειά του, τον αγωνιστή Μίμη Κωνσταντίνου, πρόεδρο του Παρ/τος Μελισσίων της ΠΕΑΕΑ. Η εκδήλωση θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου (πλατεία Αγ. Γεωργίου) στις 10.30 π.μ.
  • Νέας Σμύρνης, στις 10.30 π.μ., Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, που θα γίνει στα γραφεία του (Βρυούλων 14).
  • Κυψέλης, στις 10 π.μ., Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση και κόψιμο πίτας στην ταβέρνα «ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΟ» (Σαμοθράκης 3 και Λ. Καραγιάννη, Κυψέλη).
  • Πατησίων - Ριζούπολης, στις 10 π.μ., Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων Ταϋγέτου 60 (σχολεία Γκράβας).
  • Δάφνης, στις 10.30 π.μ., Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στα γραφεία του Παρ/τος (Ελευθερίου Βενιζέλου 25).
  • Αγίου Δημητρίου (Μπραχάμι) πραγματοποιεί πολιτικό μνημόσυνο για τους πεσόντες αγωνιστές της περιοχής, που θα γίνει στα γραφεία του παρ/τος στις 11 π.μ.
  • Λαυρίου Αττικής, στις 10 π.μ., Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, στα γραφεία του Παρ/τος (Δανουκαρά 2).
  • Μακρυνείας - Θέρμου (Αιτωλοακαρνανίας), στις 10.30 π.μ., Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση, σε αίθουσα του Γυμνασίου Γαβαλούς.
  • Πάτρας, συνεστίαση στο κέντρο «Πριν το Χάραμα»(Μαιζώνος και Καποδιστρίου, Πάτρα), που είναι αφιερωμένη σε ιστορικά γεγονότα που έγιναν τον Φλεβάρη του 1942 και 1943.

Επίσης:

  • Κιλκίς (Παραρτήματα) ΠΕΑΕΑ και ΠΕΕΠΠ, αύριο Παρασκευή 22-2-02, στις 7.30 μ.μ., πραγματοποιούν συνεστίαση στο Δημοτικό Κήπο της πόλης, για την επέτειο της της ΕΠΟΝ.
  • Λαμίας, Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση το Σάββατο 23-2-02, στις 4.30 μ.μ., στα γραφεία του παρ/τος.
  • Σερρών, ψυχαγωγική εκδήλωση την Κυριακή 24-2-02, στη 1 το μεσημέρι, στο κέντρο «Ο Τσέλιος», αφιερωμένη στην ΕΠΟΝ.
  • To Παράρτημα Σταυρούπολης, Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ πραγματοποιεί τιμητική εκδήλωση την Κυριακή 24 Φλεβάρη, στις 10 το πρωί, στα γραφεία του Παραρτήματος (Χρυσοστόμου Σμύρνης 29). Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας προς τιμή της ίδρυσης της ΕΠΟΝ και για τα 20 χρόνια από την ίδρυση του Παραρτήματος. Επίσης θα πραγματοποιηθεί απονομή μεταλλίων τιμής σε βετεράνους αγωνιστές του Παραρτήματος από το Γ.Σ της ΠΕΑΕΑ.
  • Το ΔΣ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης πραγματοποιεί, την Τρίτη 26-2-02 ώρα 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα «Γ. Καράτζας» της ΕΣΗΕΑ, τη χρονιάτικη εκδήλωση του Συνδέσμου, όπου θα κοπεί και η πίτα για το 2002.
Μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην Ελασσόνα

Μετά από απόφαση του Δήμου Ελασσόνας να παραχωρήσει χώρο για την ανέγερση μνημείου Εθνικής Αντίστασης στο ομώνυμο πάρκο της πόλης, το Παράρτημα Ελασσόνας της ΠΕΑΕΑ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «αισθάνεται την ηθική υποχρέωση απέναντι στους εκατοντάδες αγωνιστές της επαρχίας, που θυσιάστηκαν για Ελευθερία, Εθνική Ανεξαρτησία, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Ειρήνη, πιστεύοντας ότι είναι ο αρμόδιος φορέας για την υλοποίησή του, συμμετέχει ουσιαστικά στην προσπάθεια αυτή συμβάλλοντας οικονομικά τα μέλη του και πραγματοποιώντας οικονομική εξόρμηση».

Το Παράρτημα Ελασσόνας της ΠΕΑΕΑ καλεί όλους όσοι πιστεύουν στην αναγκαιότητα της ολοκλήρωσης αυτού του ιστορικού μνημείου να βοηθήσουν οικονομικά. Για το σκοπό αυτό άνοιξε λογαριασμό στην Εμπορική Τράπεζα με τον αριθμό 53375243, ενώ θα κυκλοφορήσουν και κουπόνια του Παραρτήματος.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν ν' απευθυνθούν στα εξής τηλέφωνα: 04930/ 24568, 04930/ 22678, 04930/ 23882.

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Σήμερα συγκέντρωση της ΔΑΣ - Μαχόμενοι Δικηγόροι

Η παράταξη Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση - Μαχόμενοι Δικηγόροι πραγματοποιεί σήμερα στις 2 το μεσημέρι την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης».

Επίσης, την ίδια μέρα, το βράδυ στις 9 η ώρα, η παράταξη καλεί τους φίλους της για μια ευχάριστη ψυχαγωγική βραδιά, με καλό φαγητό, κρασί βαρελίσιο και ζωντανή μουσική στο κέντρο «Αμπελόφυλλο», οδός Λέλας Καραγιάννη και Σαμοθράκης 3 στην Κυψέλη.

Εφοριακός κατηγορείται για δωροδοκία

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας οδηγήθηκε χτες η 52χρονη υπάλληλος της ΙΑ ΔΟΥ Αθηνών Γεωργία Δέλγα, η οποία συνελήφθη το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης έξω από το κτίριο της Εφορίας, μόλις παρέλαβε προσημειωμένο ποσό 3.800 ΕΥΡΩ από ιδιωτικό χειρουργό για να μην απορρίψει τα φορολογικά του βιβλία. Εναντίον της ασκήθηκε ποινική δίωξη για «δωροδοκία, εκβίαση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα» και παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο πήρε τριήμερη προθεσμία για να απολογηθεί.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
«Ναι » για Σπίτι Αρσης Βαρών και ανισόπεδους κόμβους

Κανονικά προχωρούν τα Ολυμπιακά Εργα - το Σπίτι της Αρσης Βαρών στη Νίκαια και δύο ανισόπεδοι κόμβοι στη συμβολή της λεωφόρου Ποσειδώνος με τις λεωφόρους Αμφιθέας και Αλίμου - καθώς η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (σε διάσκεψη) άναψε το «πράσινο φως» για την κατασκευή τους.

Σχετικά με τους ανισόπεδους κόμβους (τύπου τρομπέτας) επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, που εντάσσονται στον Ολυμπιακό δακτύλιο, το ΣτΕ έκρινε ότι η δίκη καταργήθηκε, γιατί εκδόθηκε από τους συναρμόδιους υπουργούς νέα απόφαση (30/1/2002) με ορισμένες αλλαγές στο αρχικό σχέδιο του έργου. Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει εκπρόσωποι του Δήμου Αλίμου και τοπικοί σύλλογοι.

Για το δεύτερο έργο, που είναι το Σπίτι της Αρσης Βαρών (χωρητικότητας 50.000 θέσεων, με κλειστά γυμναστήρια, αποδυτήρια και χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων), η Ολομέλεια του ΣτΕ, κατά πλειοψηφία, απέρριψε τις προσφυγές ιδιοκτητών ακινήτων, οι οποίοι ζητούσαν να μην κατασκευαστεί στη θέση Λόφος Σελεπίτσαρη στη Νίκαια. Οι αποφάσεις της Ολομέλειας αναμένεται να δημοσιευτούν τον ερχόμενο μήνα.

ΚΗΔΕΙΑ

Την αγαπημένη μας μητέρα και γιαγιά

ΕΛΙΖΑ ΠΕΤΜΕΖΑ - ΚΟΜΙΤΣΑ

Τέως Διευθυντής Υπουργείου Εργασίας - Ετών 93

κηδεύουμε σήμερα Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2002 και ώρα 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων του Α' Νεκροταφείου Αθηνών.

Τα παιδιά της: Ελισάβετ και Αντώνης. Η εγγονής της: Ελευθερία. Οι φίλοι της και οι λοιποί συγγενείς.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ