ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 24 Φλεβάρη 2002
Σελ. /32
ΔΙΕΘΝΗ
Με αφορμή το ΝΑΤΟικό δικαστήριο

Σαν τους βρικόλακες, που αψηφούν το φως και βγαίνουν μέρα - μεσημέρι για να ρουφήξουν ανθρώπινο αίμα. Σαν τα μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά χιμούν να κατασπαράξουν ανθρώπινη σάρκα. Είναι το σύγχρονο δικαστήριο των παρανόμων, που προέκυψε από μια παράνομη απόφαση ενός ΟΗΕ, που κινείται στο όριο νομιμότητας και παρανομίας. Το ονόμασαν Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για να το διαστείλουν από εκείνο το πολιτικό.

Αφού εκμεταλλεύτηκαν και συνεχίζουν το άκρως περίεργο δολοφονικό χτύπημα στους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης. Αφού κατέστρεψαν ολοσχερώς με βομβαρδισμούς ανά χιλιόμετρο το Αφγανιστάν, αφήνοντας πίσω τους χιλιάδες νεκρούς άμαχου πληθυσμού. Αφού κουβάλησαν στην Καμπούλ όλο το αντιλαϊκό τυραννικό ασκέρι, που ονόμασαν «κυβέρνηση». Τώρα, ήσυχοι, άρχισαν την πλέον βρώμικη δίκη σε βάρος ενός πατριώτη ηγέτη του σερβικού λαού, του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Ικανοποιημένοι από αυτήν την έναρξη, ποιοι άλλοι; Οι συμμορίτες Αλβανοί, οι μουσουλμάνοι (αλήθεια, ποιας εθνικότητας είναι αυτοί;) και οι Κροάτες απόγονοι των χιτλεροντυμένων Ουστάσι.

Στην πραγματικότητα, οι εμπνευστές του ευρωατλαντικού συμμαχικού ψεύδους θέλουν εκ των υστέρων να απαλλάξουν τον εαυτό τους από τα στυγερά εγκλήματα που διέπραξαν σε όλη τη δεκαετία του 1990 και που πρόκειται να διαπράξουν. Ετσι, πάνω στο ένα ψέμα και έγκλημα, τοποθετούν κι ένα άλλο και πάει λέγοντας. Ομως, όσο κι αν η κινητήρια δύναμη αυτού του διαρκούς εγκλήματος είναι ο ιμπεριαλιστικός καπιταλισμός της Δύσης, είναι αδύνατο να ξεχαστεί ο ρόλος των σύγχρονων κουκουλοφόρων καταδοτών και συνεργατών του κατακτητή.

Εννοώ τους σύγχρονους προβοκάτορες, πολιτικούς και δημοσιογράφους, που έβγαιναν στα κανάλια για να μιλήσουν για τον «αιμοσταγή χασάπη» Μιλόσεβιτς, την ίδια στιγμή που η ματωμένη Σερβία αιμορραγούσε κάτω από τα χτυπήματα των αφεντικών τους, της ΝΑΤΟικής συμμορίας. Κάθε Ελληνας και, προπάντων, το μαχόμενο κίνημα ειρήνης οφείλει να μην τους ξεχάσει, για να μη συμβεί ό,τι συνέβη με τους συνεργάτες των Γερμανών στον Εμφύλιο. Ακούγοντας το χαλκευμένο κατηγορητήριο της περίεργης εισαγγελέως Κάρλας ντελ Πόντε, θυμάσαι τα ίδια λόγια, την ίδια επιχειρηματολογία της πεμπτοφαλαγγίτικης φρουράς των τροφίμων των ευρωενωσιακών κοινοβίων και πρακτόρων ξένων συμφερόντων. Θυμάσαι κάποιες ασήμαντες φάτσες με πολιτικό επίπεδο κότας, που εμφανίζονται προνομιακά σε ραδιοτηλεοπτικά κανάλια σαν φουσκωμένοι διάνοι. Πρόκειται για την κατάντια μιας πολιτικής ζωής, που σημαδεύεται από την κυρίαρχη εσωτερική και εξωτερική ολιγαρχία του πλούτου και του μαστιγίου.

Σήμα κατατεθέν της αποτελεί η διαπλεκόμενη σοσιαλθολούρα με την ανανεωτική, εκσυγχρονιστική και δε συμμαζεύεται αριστερά του ιμπεριαλισμού «με ανθρώπινο πρόσωπο» (σας θυμίζει τίποτα αυτό;). Ομως, τέτοια φαινόμενα, που είναι συνηθισμένα στην κοσμοπολίτικη καπιταλιστική Δύση με τους εθισμένους μικρομεσαίους να γλείφουν τα αποφάγια της εθνικής τους αποικιοκρατίας, δεν μπορεί να επιβάλλονται στον ελληνικό λαό. Τούτος ο λαός, από τα γεννοφάσκια του, έμαθε να βάζει με κάθε μπουκιά στο στόμα και τη λέξη Ελευθερία.

Αντιστάθηκε νικηφόρα στα αρχαία στίφη μισθωμένων βαρβάρων της Ανατολίας. Φύλαξε Θερμοπύλες, Μαραθώνες και Σαλαμίνες. Χρειάστηκε μια νέα επανάσταση, το 1821, για να θυμίσει ότι ο πολιτισμός εξακολουθεί να είναι εδώ. Τώρα με θλίψη και φρίκη βλέπει να απειλείται ξανά από τον ευρωενωσίτικο εκφυλισμό. Ομως, η τελευταία λέξη ανήκει πάντα στην αλήθεια!


Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ