ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 14 Απρίλη 2002
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΑΠΡΙΛΗ
Σε γενικό ξεσηκωμό η εργατική τάξη της χώρας

Με έναν καταιγισμό αποφάσεων από τη συντριπτική πλειοψηφία των Εργατικών Κέντρων, των Ομοσπονδιών και των πρωτοβάθμιων σωματείων σε όλη την Ελλάδα, σύσσωμη η εργατική τάξη κατεβαίνει στην απεργία την Πέμπτη, 18 Απρίλη. Οι εργαζόμενοι, αγωνιστικά πλέον, απορρίπτουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης. Λένε ΟΧΙ σε κυβέρνηση και εργοδοσία. Οι απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις της ηγετικής ομάδας της ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ, και συνολικά του μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ, πέφτουν στο κενό. Η προπαγανδιστική «μηχανή» της κυβέρνησης, να πείσει τους εργαζόμενους ότι η ανατροπή της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι μία ακόμα θετική προσφορά του ΠΑΣΟΚ, στον ελληνικό λαό, αρχίζει και ρετάρει... Δεν πείθει ούτε τις δικές της δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, γι' αυτό, πανικόβλητη, καταφεύγει σε ένα κυνήγι μαγισσών, ενάντια σε όσους αντιδρούν ή διαφοροποιούνται από τις κυβερνητικές θέσεις.

Οι εξελίξεις της προηγούμενης βδομάδας, η συνεχώς αυξανόμενη καταδίκη των μέτρων από πλατιά στρώματα εργαζομένων, η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στην απεργία στις 11 Απρίλη, το τράβηγμα στον αγώνα και νέων δυνάμεων φέρνουν τη σφραγίδα της ανυποχώρητης στάσης του ΠΑΜΕ, της καθημερινής δράσης του και των θέσεων που προέβαλλε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με συνέπεια και σταθερότητα, στάθηκαν στο ύψος των υποχρεώσεων που είχαν αναλάβει απέναντι στα εκατομμύρια απεργών την άνοιξη του 2001. Η ξεκάθαρη άρνηση του ΠΑΜΕ, να προσχωρήσει στον πολυδιαφημισμένο «κοινωνικό διάλογο», η πλούσια και πολύμορφη δράση του, με συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια, η αυξημένη παρουσία των στελεχών του στους χώρους δουλιάς, ήταν μια σημαντική συμβολή, ώστε με την ανακοίνωση και του «πακέτου Ρέππα» οι εργαζόμενοι να μη βρεθούν απροετοίμαστοι.

Οταν άλλοι στις κορυφές του συνδικαλιστικού κινήματος «έπιναν νερό» στο όνομα του «κοινωνικού διαλόγου» και των «κοινωνικών εταίρων», ο ταξικός πόλος δεν έτρεφε καμία αυταπάτη προς τα πού το πάνε η κυβέρνηση και οι δυνάμεις του κεφαλαίου. Σωστά προέβλεψε ότι και η καινούρια πρόταση θα επαναφέρει τα μέτρα Γιαννίτση με άλλο περιτύλιγμα. Και το σημειώνουμε αυτό, για ένα μόνο λόγο. Για να υπογραμμίσουμε ότι, όπως το κεφάλαιο και η κυβέρνηση επιμένουν στους στρατηγικούς τους στόχους - το Ασφαλιστικό βρίσκεται στην κορυφή αυτών των στόχων - έτσι και οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιμετωπίσουν τις ανατροπές που επιδιώκει η κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι έχουν στα χέρια τους, ήδη, μια σημαντική παρακαταθήκη. Την απεργία που έγινε στις 3 Απρίλη, στην οποία συμμετείχαν 17 δευτεροβάθμιες οργανώσεις και 350 και πλέον σωματεία σε όλη την Ελλάδα. Συνιστά, ήδη, αυτό ένα ακόμα βήμα στην παραπέρα ενίσχυση της πάλης, κόντρα στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης. Η μεγάλη επιτυχία αυτής της κινητοποίησης ήταν μια επιπλέον απόδειξη ότι οι εργαζόμενοι - ακόμα και όταν κάποιοι στις κορυφές δε θέλουν - μπορούν. Η πίεση, που άσκησε αυτός ο απεργιακός αγώνας, η αποκάλυψη των αγωνιστικών διαθέσεων των εργαζομένων, ανάγκασε και τις ηγεσίες των παρατάξεων ΔΑΚΕ -ΑΠ να συμφωνήσουν στην απεργιακή κινητοποίηση στις 18 του Απρίλη.

***

Μόλις τέσσερις μέρες, μας χωρίζουν από την απεργία της Πέμπτης. Και σ' αυτό το διάστημα πρέπει να γίνουν πολλά. Τα συνδικαλιστικά στελέχη, όλα τα συνδικάτα χρειάζεται να πυκνώσουν την επικοινωνία τους με τα μέλη τους και όλους τους εργαζόμενους. Η απόφαση για συμμετοχή στην απεργία να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων, μέσα από συνελεύσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις σε εργασιακούς χώρους. Απέναντι στη σιωπή που επιβάλλουν οι καναλάρχες και τα ΜΜΕ των βαρόνων της «ενημέρωσης», οι απεργιακές επιτροπές, οι επιτροπές αγώνα και οι συντονιστικές επιτροπές πρέπει να οργανώσουν το δικό τους «πληροφοριακό πόλεμο». Το μήνυμα της απεργίας πρέπει να φτάσει παντού. Με την προκήρυξη και την ντουντούκα, την ανακοίνωση, την αφίσα και την εφημερίδα τοίχου.

Η μάχη πρέπει να δοθεί συντεταγμένα, με όλες τις δυνάμεις και όλα τα μέσα. Οι εργαζόμενοι, με αποφασιστικότητα και ετοιμότητα, χρειάζεται να δώσουν απάντηση σε κάθε είδους απεργοσπαστικό μηχανισμό. Να αντιπαλέψουν την εργοδοτική τρομοκρατία, να πάρουν, ουσιαστικά, μέτρα περιφρούρησης της απεργίας.

Σ' αυτήν τη μάχη κανένας δεν περισσεύει. Απ' αυτό το μετερίζι, κανένας δεν μπορεί να λείψει. Κάθε ένας εργαζόμενος έχει ύψιστο χρέος να βρεθεί στο πόστο του. Εκεί, όπου τον καλεί το συμφέρον του, το δίκιο του, το δικαίωμα των παιδιών του.

Κάθε συνδικαλιστής, που προβληματίζεται, που διαπιστώνει τον αντεργατικό χαρακτήρα των μέτρων - που πλέον είναι ορατός διά γυμνού οφθαλμού - που αντιτίθεται στους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚΕ, πρέπει να μπει στον αγώνα. Κανένας δε δεσμεύεται από καμιά «κομματική γραμμή» υπεράσπισης των μέτρων ή υπονόμευσης του αγώνα, όταν καταπατούνται και πετσοκόβονται οι συντάξεις, όταν στραγγαλίζονται τα Ταμεία και τα αποθεματικά τους δίνονται πεσκέσι στο Χρηματιστήριο.

***

Τώρα περισσεύουν οι αυταπάτες. Στο στόχαστρο είναι όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων. Η απόπειρα για το Φορολογικό, οι απαιτήσεις του ΣΕΒ για την υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που θα καταδικάζει για δύο ακόμα χρόνια τους εργαζόμενους στη λιτότητα και την ανέχεια, η αύξηση της επίσημης ανεργίας, όπως δείχνουν τα στοιχεία του 4ου τριμήνου, στο 10,9%, όλα αυτά επιβεβαιώνουν την ανάγκη για οργάνωση της πάλης σε βάθος χρόνου. Η ανάγκη κλιμάκωσή της σε όλα τα μέτωπα, πρέπει να γίνει πυξίδα για το συνδικαλιστικό κίνημα, για όλους τους εργαζόμενους.

Και, βέβαια, είναι φανερό ότι οι εξελίξεις αυτές επιβάλλουν την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών, των κνιτών, των φίλων του Κόμματος. Πριν απ' όλα, για την επιτυχία της απεργίας, αλλά και στη συνέχεια για την κλιμάκωση, με επόμενο σταθμό το γιορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μια ξεχωριστή μάχη

Στο «φουλ» βρίσκονται οι προετοιμασίες και στο πρώτο λιμάνι της χώρας για τον απεργιακό αγώνα της 18ης Απρίλη. Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά έχει ήδη κηρύξει 24ωρη παμπειραϊκή απεργία και έχει προγραμματίσει την απεργιακή συγκέντρωση για τις 10 το πρωί στην οδό Σκυλίτση. Παράλληλα, αποφάσεις για συμμετοχή τους στην απεργία παίρνουν και μια σειρά πρωτοβάθμια σωματεία της στεριάς και της θάλασσας. Ηδη αποφάσεις έχουν πάρει το Σωματείο Εργαζομένων Ελαιουργίας Σαπουνοποιίας, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, το Συνδικάτο Οικοδόμων, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ. Τη Δευτέρα θα γίνει κοινή συνεδρίαση με θέμα την απεργία των διοικήσεων όλων των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, ενώ αναμένεται η συνεδρίαση και των διοικήσεων των σωματείων των εργαζομένων στους ΗΣΑΠ, των καπνεργοστασίων και άλλων.

Ο γραμματέας του ΕΚΠ Μ. Νουφαρίτσης, δίνοντας μια εικόνα για τη μάχη της προετοιμασίας, ανέφερε σχετικά: «Η απόφαση του Εργατικού Κέντρου προήλθε από την απαίτηση των εργαζομένων στους χώρους δουλιάς. Το αγωνιστικό κλίμα που επικρατεί αποτέλεσε εντολή για κήρυξη της απεργίας. Ενδεικτικά να αναφέρω χώρους όπου εργαζόμενοι απαίτησαν την κήρυξη της απεργίας, όπως είναι το κατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στον Πειραιά, οι ναυτιλιακοί υπάλληλοι και άλλοι. Οσον αφορά την ΠΑΣΚΕ, η οποία αποχώρησε από τη συνεδρίαση της διοίκησης του Κέντρου επειδή, όπως είπε ο πρόεδρος Ι. Μίχας, δε βλέπει το λόγο να κηρυχτεί απεργία, αποκαλύπτει, εκτός όλων των άλλων, πώς εννοεί η ΠΑΣΚΕ την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος που επικαλείται συνεχώς. Θέλει την... ενότητα για να περνάει η κυβερνητική πολιτική και μόνο. Ετσι όταν βλέπει ότι αυτό δεν "της βγαίνει" γράφει την ενότητα στα παλιά της τα παπούτσια».

Αποφάσεις από πρωτοβάθμια σωματεία

Χωρίς «λογαριασμό» είναι ο αριθμός των σωματείων που έχουν ήδη πάρει αποφάσεις για συμμετοχή, ενώ πολλές συνεδριάσεις γίνονται μέσα στο Σαββατοκύριακο. Ενδεικτικά παραθέτουμε ονόματα σωματείων από τα οποία έχουμε πάρει ανακοινώσεις:

Αθήνα: Πανελλήνια Ενωση Λιθογράφων, Σύλλογος Φαρμακοϋπαλλήλων Αθήνας, Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Φαρμακοβιομηχανιών Αττικής, κλαδικό Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων και Εργαστηρίων Αθήνας - Πειραιά, Σωματείο εργαζομένων στο «Μητέρα», Σωματείο εργαζόμενων στο «Υγεία», Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Κλαδικό Σωματείο Τροφίμων Ποτών, Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού - Δέρματος Αθήνας, Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας, Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σωματείο Εργαζομένων «ΚΑΡΦΟΥΡ» - «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ» - «DIA», Ενωση Λογιστών Αθήνας, Σωματείο εργαζομένων στο «Ωνάσειο». Απόφαση απεργίας για τις 18 Απρίλη έχει πάρει και η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Εργαζομένων στους ΟΤΑ, στην οποία μετέχουν τα Σωματεία εργαζομένων στους παρακάτω δήμους: Ζεφυρίου, Ανω Λιοσίων - Πετρούπολης - Καματερού, Ν. Ιωνίας, Καλλιθέας, Παπάγου, Ελληνικού, Δάφνης, Ηλιούπολης, Κηφισιάς, Μεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης, Ερυθραίας, Αγ. Βαρβάρας. Επίσης, μετέχουν Επιτροπές Αγώνα Εργαζομένων από τους Δήμους: Αιγάλεω, Περιστερίου, Ν. Σμύρνης, Π. Φαλήρου, Βύρωνα, Καισαριανής και Χαλανδρίου.

Τη συμμετοχή των νοσοκομειακών γιατρών της Αττικής στην απεργία της 18ης Απρίλη αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) με τετράωρη στάση εργασίας (10 π.μ. - 2 μ.μ.).

Θεσσαλονίκη: Συνδικάτο Δέρματος, Συνδικάτο Ξύλου, Συνδικάτο Οικοδόμων, Ενωση Εμποροϋπαλλήλων, Σωματείο Εργαζομένων ΑΓΝΟ, η ΠΕΤ-ΟΤΕ, Σωματείο Εργαζομένων στα Συμβολαιογραφεία.

Καστοριά: Συνδικάτο Οικοδόμων, ενώ αύριο αποφασίζει και το Σωματείο Γουνεργατών.

Νάουσα: Οικοδόμοι, Κλωστοϋφαντουργοί, εργαζόμενοι στα «Κλωστήρια Νάουσας», εργαζόμενοι στα «Κλωστήρια Βαρβαρέσου», Κιβωτιοποιοί, εργαζόμενοι στη Διαλογή και Ψύξη.

Σέρρες: Συνδικάτο Οικοδόμων.

Ξάνθη: Σύλλογος Υπαλλήλων Συνεταιριστικών Οργανώσεων (ΟΣΕΓΟ).

Θάσος: Σωματείο Οικοδόμων και Λατόμων Β. Θάσου, Σωματείο Οικοδόμων Λιμεναρίων, Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Ενωση Ναυτών.

Λάρισα: Συνδικάτο Οικοδόμων, Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων, Σωματείο Εργαζομένων στη Γαλακτοβιομηχανία «Ολυμπος», Ενωση Λογιστών, Σύλλογος Εργαζομένων στη ΔΕΤΠΟΛ, η Ενωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου, Σωματείο Οδηγών, Σύλλογος Φαρμακοϋπαλλήλων. Αύριο συνεδριάζουν οι διοικήσεις του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΛ, του Συλλόγου Συνεταιριστικών Υπαλλήλων, του Σωματείου Ζαχαροπλαστών, της Ενωσης Μηχανοξυλουργών, του Σωματείου Τυπογράφων, του Σωματείου Εργαζομένων ΚΤΕΛ.

Στη Μαγνησία αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία, που αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο, πήραν: Σωματείο Εργαζομένων στη ΒΙΣ, Σωματείο Εργαζομένων στη ΜΕΤΚΑ, Σύλλογος Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις, Σύλλογος Καθαριστριών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σωματείο Εργαζομένων στην «ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ», Συνδικάτο Οικοδόμων. Αύριο συνεδριάζουν τα Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων, της Ενωσης Μηχανοσιδηρουργών, της Ενωσης Τεχνικών και Διοικητικών Υπαλλήλων ΟΤΕ, της ΕΤΕ - ΔΕΗ, του Σωματείου Εργαζομένων στη Χαλυβουργία, του Σωματείου Τυπογράφων.

Στα Τρίκαλα, τα Διοικητικά Συμβούλια εκπροσώπων πάνω από 30 πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων αποφάσισαν σε κοινή σύσκεψή τους τη συμμετοχή στην απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο.

Και στην Καρδίτσα, την ερχόμενη Τρίτη, στις 7 μ.μ., θα γίνει κοινή σύσκεψη Διοικητικών Συμβουλίων όλων των σωματείων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου για να πάρουν απόφαση συμμετοχής στην απεργία.

Επίσης: Σωματείο Συνεταιριστικών Υπαλλήλων Λευκάδας, Σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο του Ρίο, Συνδικάτο Οικοδόμων Αγρινίου, Συνδικάτο Οικοδόμων Κέρκυρας, Συνδικάτο Οικοδόμων Ναυπάκτου, Συνδικάτο Οικοδόμων Λευκάδας, Συνδικάτο Οικοδόμων Βαρθολομιού, Συνδικάτο Οικοδόμων Αμαλιάδας, Σωματείο Εργαζομένων στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας, Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού - Δέρματος Πάτρας, Σωματείο Κλωστοϋφαντουργών Πρεβέζης, Σωματείο Ιματισμού Αγρινίου.

Ομοσπονδίες

Οι Ομοσπονδίες που είχαν κηρύξει μέχρι την Παρασκευή το βράδυ 24ωρη απεργία για τις 18 του Απρίλη είναι:

Ομοσπονδία Μετάλλου

Ομοσπονδία Οικοδόμων

Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών

Ομοσπονδία Φαρμάκου

Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος

Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Ομοσπονδία Λογιστών

Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδιωτικών Ιδρυμάτων

Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου

Ομοσπονδία Γεωργικών Συνεταιρισμών (ΟΣΕΓΟ)

Ομοσπονδία Θεάματος - Ακροάματος

Εργατικά Κέντρα

Τα Εργατικά Κέντρα που είχαν αποφασίσει μέχρι το βράδυ της Παρασκευής απεργία για τις 18 του Απρίλη, είναι:

Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Εργατικό Κέντρο Πειραιά

Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Εργατικό Κέντρο Τρικάλων

Εργατικό Κέντρο Βόλου

Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας

Εργατικό Κέντρο Κοζάνης

Εργατικό Κέντρο Νάουσας

Εργατικό Κέντρο Κιλκίς

Εργατικό Κέντρο Καστοριάς

Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου

Εργατικό Κέντρο Αρτας

Εργατικό Κέντρο Ναυπάκτου

Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου

Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου

Εργατικό Κέντρο Αργους

Εργατικό Κέντρο Τρίπολης

Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς

Εργατικό Κέντρο Λευκάδας

Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου

Εργατικό Κέντρο Λέσβου

Εργατικό Κέντρο Ρόδου

Εργατικό Κέντρο Σάμου

Εργατικό Κέντρο Λασιθίου

Εργατικό Κέντρο Μεγάρων

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας αποφάσισε 4ωρη στάση εργασίας 8 με 12 το μεσημέρι.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις

Ηδη σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, εκεί που τα Εργατικά Κέντρα έχουν πάρει απόφαση για απεργία, έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις.

Αθήνα: Πεδίον Αρεως, 11 π.μ.

Πειραιάς: Εργατικό Κέντρο, 10 π.μ.

Θεσσαλονίκη: Εργατικό Κέντρο, 10.30 π.μ.

Λάρισα: Κεντρική πλατεία, 10.30 π.μ.

Βόλος: Εργατικό Κέντρο, 9.30 π.μ.

Καρδίτσα: Εργατικό Κέντρο, 10 π.μ.

Τρίκαλα: Εργατικό Κέντρο, 10 π.μ.

Νάουσα: Εργατικό Κέντρο, 9.30 π.μ.

Καστοριά: Πλατεία Δαβάκη, 10.30 π.μ.

Αργος: Εργατικό Κέντρο, 10 π.μ.

Γιάννενα: Παλιό Εργατικό Κέντρο, 10.30 π.μ.

Αγρίνιο: Εργατικό Κέντρο, 10 π.μ.

Ναύπακτο: Εργατικό Κέντρο, 10.30 π.μ.

Κέρκυρα: Εργατικό Κέντρο, 10 π.μ.

Ζάκυνθο: Εργατικό Κέντρο, 10 π.μ.

Λευκάδα: Πλατεία Αγίου Μηνά στις 9 π.μ.

Ναύπλιο: Εργατικό Κέντρο, 10 π.μ.

Καλαμάτα: Κεντρική Πλατεία, 10 π.μ.

Τρίπολη: Κεντρική Πλατεία, 10.30 π.μ.

Λουτράκι: Εργατικό Κέντρο, 10 π.μ.

Λέσβος: Πλατεία Σαπφούς στις 10 π.μ.

Σάμο: Εργατικό Κέντρο, 10 π.μ.

Ρόδο: Εργατικό Κέντρο, 10 π.μ.

Μέγαρα: Εργατικό Κέντρο, 10 π.μ.

Χαλκίδα: 11 πμ στο Εργατικό Κέντρο

Θήβα: 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ