ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 27 Μάρτη 2002
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Για την απεργία

Συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της 3ης Απρίλη και οργανώνουν την καλύτερη παρουσία τους σ' αυτήν οι Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Σήμερα, στις 9.30 το πρωί, θα έχουν κοινή σύσκεψη για να πάρουν οργανωτικά μέτρα (στα γραφεία του ΤΕΒΕ, Σωκράτους 23).

  • Συγκέντρωση στην πλατεία Περιστερίου την Πέμπτη 28 Μάρτη, στις 7 μ.μ., οργανώνουν το Σωματείο Εργατών του Δήμου σε συνεργασία με το συντονιστικό των ΟΤΑ και άλλους 11 μαζικούς φορείς, με θέμα το Ασφαλιστικό και την απεργία της 3ης Απρίλη.
«ΤΑΞΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Αγώνας τώρα!

Να πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους καλεί τους δημόσιους υπαλλήλους η «Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση» (ΤΑΔΗΣΥ) και σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα, στη σχετική ανακοίνωσή της, ότι η πλειοψηφία με μία λογική «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» απέρριψε την πρόταση της ΤΑΔΗΣΥ, για άμεση κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 3 του Απρίλη, μαζί με το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και κλιμάκωση με νέα απεργία το δεύτερο δεκαήμερο του Απρίλη, με αίτημα τη συνολική απόρριψη αυτών των μέτρων και τη διεκδίκηση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων.

Σημειώνει για τη στάση των άλλων παρατάξεων: «Επιχειρούν τώρα: Να υποβαθμίσουν τον ακραίο αντεργατικό χαρακτήρα τους, να διασκεδάσουν την αγανάκτηση των εργαζομένων στο Δημόσιο και, κύρια, διά της διολίσθησης και της παρελκυστικής τακτικής, να απονευρώσουν την όποια απεργιακή κινητοποίηση, που, κάτω από την πίεση των εργαζομένων, αναγκάζονται να αποφασίσουν».

Είναι επείγουσα ανάγκη, τονίζει, να πάρουν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο την υπόθεση των αγώνων στα δικά τους χέρια και παραμερίζοντας τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να πάρουν αποφάσεις από όλα τα σωματεία για δυναμική συμμετοχή στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 3 Απρίλη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα. Μόνον έτσι θα ανοίξει ο δρόμος των αποτελεσματικών αγώνων».

ΟΣΝΙΕ
Σύσκεψη για την απεργία

Σε σύσκεψη για τη «δράση και οργάνωση της απεργίας της 3ης Απρίλη 2002» καλεί τα μέλη της σήμερα Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της (Αριστοτέλους 27, Αθήνα) η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), εκτιμώντας ότι «οι μέρες που έρχονται θα είναι κρίσιμες για τα συμφέροντα των εργαζομένων και για το ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα».

Την Παρασκευή αποφασίζουν οι καθηγητές

Την Παρασκευή 29 Μάρτη αποφασίζουν οι καθηγητές για την πορεία των κινητοποιήσεών τους στη Γενική Συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ που πραγματοποιείται στην Αθήνα. Υπενθυμίζεται ότι η πλειοψηφία στο ΔΣ της ΟΛΜΕ απευθύνεται στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, οι οποίες πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες, με πρόταση για απεργία στις 11 και 12 του Απρίλη με διεκδικητικό πλαίσιο που ουσιαστικά προτάσσει οικονομικά αιτήματα.

Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ απευθύνεται στους καθηγητές με πρόταση πέντε σημείων, προτάσσοντας τα ασφαλιστικά ζητήματα και την ανάγκη συντονισμού με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, ενώ το πρόγραμμα δράσης που προτείνει η ΕΣΑΚ ΔΕΕ περιλαμβάνει 24ωρες απεργίες στις 3 του Απρίλη και στις 11 του Απρίλη.

Στο μεταξύ, το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων και Συνδικαλιστών Εκπαιδευτικών απευθύνει κάλεσμα στις ΕΛΜΕ και στους Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Λεκανοπεδίου να αποφασίσουν άμεσα στάση εργασίας για την Τετάρτη 3 του Απρίλη, συμμετέχοντας στην απεργία που πραγματοποιούν εργατικά συνδικάτα ενάντια στα αντιασφαλιστικά μέτρα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ