ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 19 Απρίλη 2002
Σελ. /40
Αρνούνται και να πληρώσουν!

BP και SHELL χρωστάνε πάνω από 500 εκατομμύρια στο Δήμο Περάματος, που απειλείται από τις δεξαμενές τους

Η παρουσία τους αποτελεί έναν διαρκή κίνδυνο, αφού ένα ατύχημα είναι δυνατό να αφανίσει όλη την περιοχή. Η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους προξενεί πάμπολλα προβλήματα στους περιοίκους, και όχι μόνο. Κι όμως, αρνούνται να καταβάλλουν τα εκ του νόμου προβλεπόμενα στο δήμο. Ο λόγος για τις εταιρίες πετρελαιοειδών στο Πέραμα. Μόνο η ΒΡ και η SHELL οφείλουν στο δήμο πάνω από 500 εκατομμύρια δραχμές!!! Συγκεκριμένα, η πρώτη 222.094.521 δραχμές και η δεύτερη 329.186.688 δραχμές. Εντελώς ασύδοτες και σίγουρες για την κάλυψη που τους δίνει η κυβέρνηση, αρνούνται να πάρουν ακόμα και τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας των διερχόμενων από την περιοχή που βρίσκονται, όπως να φτιάξουν ένα πεζοδρόμιο ή να βάψουν τους τοίχους των εγκαταστάσεών τους. Η ύπαρξη των εταιριών πετρελαίου δεν είναι διόλου άμοιρη για τα δεκάδες ατυχήματα που σημειώνονται στο μοναδικό δρόμο του Περάματος. Τα τελευταία 4,5 χρόνια έγιναν 245 τροχαία με 45 νεκρούς.

Η αγανάκτηση στο Πέραμα έχει πια ξεχειλίσει. Αν δεν παρθούν μέτρα, η δημοτική αρχή και οι κάτοικοι θα προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με πρώτο βήμα τον επ' αόριστο αποκλεισμό των εταιριών. Ηδη ο δήμος έχει προτείνει στον ΟΛΠ τη διάνοιξη νέας οδικής αρτηρίας για την εξυπηρέτηση των οχημάτων των εταιριών μέχρι την τελική απομάκρυνσή τους από την περιοχή, ώστε να αποσυμφορηθεί κάπως η κίνηση στον υπάρχοντα δρόμο.

Σε επιστολή του προς την ΒΡ ο δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Πατσιλινάκος, σημειώνει: «Για την εύρυθμη λειτουργία της εταιρίας σας θεωρούμε σκόπιμο να προβείτε στις ανάλογες ενέργειες έτσι ώστε να εξυπηρετούνται τα οχήματά σας από την παραλιακή του ΟΛΠ και όχι από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας. Η κοινοποίηση της πρότασης του Δήμου Περάματος για τη διάνοιξη της παραλιακής του ΟΛΠ για την εξυπηρέτηση των εταιριών πετρελαιοειδών θεωρείται αδιαπραγμάτευτη. Η τυχόν αρνητική απάντηση από τη διοίκηση της εταιρίας σας και από τον ΟΛΠ ισοδυναμεί με επ' αόριστον αποκλεισμό όλων των εταιριών πετρελαιοειδών στο Πέραμα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε και δεν ανεχόμαστε ο ένας και μοναδικός δρόμος της πόλης μας να μετατρέπεται καθημερινά σε εκατόμβη νεκρών».

«Προοδευτική συνεργασία για την Πέλλα»

Στη γεμάτη κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Σκύδρας έγινε η παρουσίαση της «Αγωνιστικής Προοδευτικής Συνεργασίας για την Πέλλα» και του υποψήφιου νομάρχη Αλέκου Ουγγρίνου.

Στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας εκφράστηκε η συμπαράσταση των Κομμάτων ΔΗΚΚΙ - ΚΚΕ - Ενωση Κεντρώων και ατόμων που κινούνται στο χώρο της Οικολογίας. Η κίνηση είναι ανοιχτή για όλους, όσοι νιώθουν ότι εκφράζονται από την κατεύθυνση των θέσεων της «Αγωνιστικής Προοδευτικής Συνεργασίας για την Πέλλα», όπως εκφράστηκαν από τον Αλ. Ουγγρίνο. «Κύριος στόχος μας, τόνισε, είναι η αντίδραση και αντίσταση των λαϊκών στρωμάτων του Ν. Πέλλας στον άκρατο νεοφιλευθερισμό του δικομματισμού στο επίπεδο της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αλλά και απόρριψη των εκφράσεων και επιλογών του στο νομό Πέλλας. Η "Αγωνιστική Προοδευτική Συνεργασία" πολιτεύεται οραματιζόμενη μια διαφορετική Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, που θα ξεχωρίζει και για τα παρακάτω:

-- Νομαρχιακή Αρχή με ενεργούς πολίτες και στη λήψη αποφάσεων και στις υλοποιήσεις τους και όχι παθητικοί θεατές και «πελάτες» του κάθε Νομαρχιακού Συμβούλου.

-- Νομαρχιακή Αρχή κοντά στους πολίτες: Αγρότες, Εργάτες, Εμποροβιοτέχνες, Επαγγελματίες, Συνταξιούχους, Νεολαία, Γυναίκες για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημά τους.

Η διατύπωση ανοιχτά των θέσεών μας είναι ταυτόχρονα και μια πρόσκληση. Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασία, γιατί πιστεύουμε ότι οι παραπάνω θέσεις- αρχές εκφράζουν πολλούς πολίτες της Πέλλας. Ολοι αυτοί έχουν θέση μαζί μας και εμείς είμαστε δίπλα σε όσους θέλουν να τις παλέψουμε μαζί στην πράξη ανεξάρτητα, από τις όποιες προσωπικές πολιτικές απόψεις», κατέληξε ο Αλέκος Ουγγρίνος.

Ο Αλέκος Ουγγρίνος κατοικεί στα Καλύβια Σκύδρας του νομού Πέλλας, είναι πτυχιούχος γεωπονίας με θητεία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Δραστηριοποιείται στα κοινά από τα γυμνασιακά του χρόνια και έχει διατελέσει κοινοτικός σύμβουλος στην κοινότητα Καλυβίων. Συμμετέχει στο ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΜΥΝΤΑΣ» Καλυβίων και είναι μέλος της Επιτροπής Ειρήνης Ν. Πέλλας.

Εκδηλώσεις παρατάξεων
  • Η Γραμματεία της «Δημοτικής Κίνησης Καλαμάτας» καλεί σήμερα, Παρασκευή 19 του Απρίλη, στις 8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο, σε συγκέντρωση απολογισμού της δράσης της και ανακήρυξης του υποψήφιου δημάρχου.
  • Η «Δημοκρατική Δημοτική Κίνηση Σαλαμίνας» διοργανώνει συγκέντρωση την Κυριακή 21 του Απρίλη στις 11 π.μ. στην καφετερία «Φλαμίνγκο», Πάρκο Βουρκαρίου - Παραλία. Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Σαλαμίνας Βασίλης Λεμπέσης.
  • Ο Βασίλης Δημόπουλος θα ανακηρυχτεί υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας, από τη «Δημοκρατική Δημοτική Ενότητα». Η ανακήρυξη θα γίνει τη Δευτέρα 22 του Απρίλη, σε συγκέντρωση στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας και ώρα 7.30 μ.μ.
  • H Δημοτική Κίνηση Γλυφάδας «Προοπτική» καλεί τη Δευτέρα 22 του Απρίλη, στις 6.30 μ.μ. στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Μ. Μερκούρη», στην ανακήρυξη του Θανάση Ηλιόπουλου ως υποψήφιου δημάρχου. Επίσης, θα παρουσιαστεί ο απολογισμός δράσης της παράταξης και η προγραμματική της διακήρυξη.
Η άγνωστη αρχαία Λευκάδα

Εκδήλωση της «Δημοτικής Προοδευτικής Συσπείρωσης»

Η παράταξη «Δημοτική Προοδευτική Συσπείρωση» Λευκάδας διοργανώνει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, πνευματικού προβληματισμού συζήτηση, στις 22 Απρίλη (8 μ.μ.), η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Λευκάδας. Το θέμα της συζήτησης είναι η «Αγνωστη αρχαία Λευκάδα της οδού "Φιλοσόφων". - Το παρελθόν οδηγεί το μέλλον μας». Ομιλητές θα είναι ο καθηγητής Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ και βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης και η διδάκτωρ Φιλοσοφίας Βιβή Κοψιδά.

Οι ΚΟΒ Αγίων Αναργύρων καλούν την Κυριακή 21 Απρίλη, στις 10 π.μ., στο 1ο ΚΑΠΗ, σε συγκέντρωση με θέμα οι θέσεις του ΚΚΕ για τις Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ