ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 19 Απρίλη 2002
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
KKE
ΟΧΙ σε φοροαπαλλαγές βουλευτών

Δήλωση του βουλευτή Α. Τζέκη

Σε μερίδα του Τύπου εμφανίστηκε το ΚΚΕ να συμφωνεί με διάταξη του νομοσχεδίου «Για την εταιρική διακυβέρνηση», που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή. Σχετικά με το θέμα, ο εισηγητής του ΚΚΕ στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο βουλευτής Α. Τζέκης, σε δήλωσή του, αναφέρει:

«Η προχθεσινή συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή έγινε μόνο επί της αρχής του νομοσχεδίου και όχι επί των συγκεκριμένων άρθρων, που θα γίνει στις επόμενες συνεδριάσεις της επιτροπής.

Το ΚΚΕ καταψηφίζει το νομοσχέδιο και επί της αρχής, αλλά και το συγκεκριμένο άρθρο, με το οποίο θεσπίζεται το αφορολόγητο σε ποσοστό 25% της βουλευτικής αποζημίωσης».


ΠΑΣΟΚ
Νέα «παρτίδα» υποψηφίων

Κατάλογο υποψηφίων νομαρχών και δημάρχων του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές του Οκτώβρη δημοσιοποίησε χτες ο Κ. Λαλιώτης, που περιλαμβάνει 6 νομαρχίες, 24 δήμους σε πρωτεύουσες νομών και πόλεων εκτός Αττικής, 34 δήμους της Β` Αθήνας, 7 της Β` Πειραιά και 21 του υπολοίπου Αττικής. Από τους ανακοινωθέντες, οι 6 υποψηφιότητες είναι κοινές μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ και, συγκεκριμένα, σε Ηγουμενίτσα, Λιβαδειά, Ν. Σμύρνη, Ν. Ψυχικό, Ρέντη και Πρέβεζα.

Στις δηλώσεις του, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι την ερχόμενη βδομάδα θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ ισχυρίστηκε ότι «τα πρόσωπα που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ έχουν προταθεί και επιλεγεί από τις τοπικές κοινωνίες, με ανοιχτό διάλογο και δημοκρατικές διαδικασίες», αν και είναι γνωστό ότι σε διάφορες περιοχές (π.χ., Ν. Ιωνία, Λιβαδειά) η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική... Αναφερόμενος, δε, στο φαινόμενο των «υποψηφίων - ανταρτών», ο Κ. Λαλιώτης υποστήριξε ότι «τα φαινόμενα του 1998 ανήκουν στο παρελθόν», αν και ομολόγησε ότι «υπάρχουν προβλήματα σε ορισμένες πόλεις, που, όμως, πρόσθεσε, «θα αντιμετωπιστούν»...

Ερωτηθείς σχετικά, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι «υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με το Συνασπισμό, κυρίως σε περιφερειακό επίπεδο», ενώ για το θέμα Ν. Κάκκαλου, του πρώην βουλευτή της ΝΔ που ο Κ. Λαλιώτης είχε ανακοινώσει ότι εφόσον κατέλθει υποψήφιος νομάρχης στην Πιερία το ΠΑΣΟΚ θα τον στηρίξει, δήλωσε ότι «ισχύουν όσα έχει πει»...

Τέλος σε ό,τι αφορά στο περίφημο θέμα με την «επικοινωνιακή» τακτική της κυβέρνησης, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε «ότι μπορούμε να ανατρέψουμε τη δυσμενή συγκυρία, με ένα θετικό πολιτικό και επικοινωνιακό σχεδιασμό», ενώ - ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με τις προχτεσινές δηλώσεις Πρωτόπαππα, που μιλούσε για «άτυπη» επιτροπή - είπε ότι «το ενιαίο πολιτικό και επικοινωνιακό επιτελείο (που συστάθηκε μετά τη συνάντησή του με τον Κ. Σημίτη και του οποίου ο ίδιος επιθυμεί να ηγείται) είναι μια ζωτική ανάγκη»...

Οι υποψήφιοι

Οι υποψήφιοι που ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ είναι οι εξής:

Υποψήφιοι δήμαρχοι Β` ΑΘΗΝΑΣ: Ν. ΣΜΥΡΝΗ Γ. Κουτελάκης, Ν. ΨΥΧΙΚΟ Ν. Σουμπασάκη, ΚΑΛΛΙΘΕΑ Κ. Ασκούνης, ΑΛΙΜΟΣ Αλ. Αλούκος, ΜΟΣΧΑΤΟ Ταξ. Παπαντώνης, ΤΑΥΡΟΣ Δ. Σούτος, ΕΛΛΗΝΙΚΟ Ν. Εφραιμίδης, Π. ΦΑΛΗΡΟ Τ. Καλκαβούρας, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ Μπ. Σαραφείδης, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Θοδ. Γεωργάκης, ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Π. Ειρηνάκης, ΒΥΡΩΝΑΣ Π. Κόνσουλας, ΔΑΦΝΗ Μπ. Σαραντόπουλος, ΥΜΗΤΤΟΣ Δ. Αργιανάς, ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ Αντ. Καμπακάς, ΜΑΡΟΥΣΙ Π. Τζανίκος, ΒΡΙΛΗΣΙΑ Στ. Λώλας, Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ Β. Ταμβάκη, ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Β. Γιαννακόπουλος, Ν. ΠΕΝΤΕΛΗ Κ. Κοσοβίτσας, Π. ΠΕΝΤΕΛΗ Δ. Στεργίου, Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ Γ. Μαστοράκος, Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ Παν. Γρετζελιάς, ΓΑΛΑΤΣΙ Β. Παπαδιονυσίου, Ν. ΙΩΝΙΑ Γ. Χαραλάμπους, ΠΕΥΚΗ Αλ. Τζούλης, Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ Ν. Παπαμικρούλης, ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ Ν. Ταμβακίδης, ΙΛΙΟΝ Β. Κουκουβίνος, ΚΑΜΑΤΕΡΟ Ν. Στενός, ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ Λ. Μίχος, ΑΙΓΑΛΕΩ Τ. Μπιτούνης, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Κ. Λαλένης, ΧΑΪΔΑΡΙ Κυρ. Ντηνιακός.

Υποψήφιοι δήμαρχοι ΠΕΙΡΑΙΑ: ΝΙΚΑΙΑ Β. Τράπαλης, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ Στ. Χρήστου, ΡΕΝΤΗ Γ. Ιωακειμίδης, ΠΕΡΑΜΑ Γ. Γλύκας, ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ - ΣΕΛΙΝΙΑ Μ. Τραυλός, ΤΡΟΙΖΗΝΑ Γ. Σαμπάνης, ΜΕΘΑΝΑ Χρ. Πάλης.

Υποψήφιοι δήμαρχοι ΥΠΟΛ. ΑΤΤΙΚΗΣ: ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ Ν. Παπαδήμας, ΜΕΓΑΡΑ Δ. Στρατιώτης, ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ Αθ. Σερεπας, ΒΙΛΙΑ Π. Ρούσσης ΖΕΦΥΡΙ Απ. Ζέρβας, ΦΥΛΗ Δ. Μπουραίμης, ΟΙΝΟΗ Κ. Πέππας, Ν. ΠΕΡΑΜΟΣ Ν. Ανδρουλάκης, ΜΑΓΟΥΛΑ Δ. Μίχας, ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ Στ. Κοροβέσης, ΚΡΥΟΝΕΡΙ Γ. Καλαφατέλης, ΑΝΟΙΞΗ Γ. Νικητόπουλος, ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ Σ. Βασιλειάδης, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ Μιλτ. Μερκούρης, ΒΑΡΝΑΒΑΣ Γ. Κόλιας, ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ Δ. Οικονόμου, ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ Αθ. Μπάλης, ΜΑΛΑΚΑΣΑ Κ. Λίτσας, ΓΕΡΑΚΑΣ Γ. Παπαδογιωργάκης, ΠΑΙΑΝΙΑ Δ. Δάβαρης, ΑΝΘΟΥΣΑ Θ. Μπακαλάκος.

Υποψήφιοι νομάρχες: ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ Η. Λιάκος, ΠΡΕΒΕΖΑ Β. Ιωάννου, ΚΟΡΙΝΘΟΣ Χρ. Παπαβενετίου, XANIA Σ. Μιχελογιάννης, ΕΥΒΟΙΑ Θ. Μπουραντάς, ΠΙΕΡΙΑ Θ. Μπάσδρας.

Υποψήφιοι δήμαρχοι πρωτευουσών και πόλεων: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Α. Νταής, ΛΙΒΑΔΕΙΑ Χρ. Παλαιολόγος, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Γ. Αναγνωστόπουλος, ΚΟΡΙΝΘΟΣ Αλ. Πνευματικός, ΧΑΝΙΑ Γ. Τζανακάκης, ΡΕΘΥΜΝΟ Μ. Λίτινας, ΧΑΛΚΙΔΑ Δ. Αναγνωστάκης, ΚΑΤΕΡΙΝΗ Γ. Αμοιρίδης, ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑΣ Στ. Γκούλφας, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ Δ. Παράσχος, ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ Στ. Φραγκουλίδης, ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Κ. Θεοδωρίδης, ΛΙΤΟΧΩΡΟ Γ. Παπαθανασίου, ΚΟΝΙΤΣΑ Ν. Χατζηεφραιμίδης, ΚΑΡΠΑΘΟΣ Χρ. Κατσάνης, ΙΑΛΥΣΟΣ Σ. Στάγκος, ΤΗΛΟΣ Τ. Αλιφέρης, ΛΙΝΔΟΣ Γ. Θαρένος, ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ Σπ. Τσιριγώτης, ΦΑΡΣΑΛΑ Αχ. Γκουντόπουλος, ΛΗΞΟΥΡΙ Σπ. Κατσιβέλης, ΠΛΩΜΑΡΙ Μ. Μαμάκος, ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ Β. Στάσης, ΦΕΡΕΣ Γ. Ουστόγλου.


ΚΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει τη φιέστα βράβευσης του Κ. Σκανδαλίδη

Την αντίθεσή της στην τακτική βράβευσης των υπουργών της κυβέρνησης, που ουσιαστικά αναδείχνει ραγιαδισμό και υποτέλεια, δηλώνει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Ορεστιάδας Εβρου του ΚΚΕ, με αφορμή την ανακήρυξη του Κ. Σκανδαλίδη επίτιμου δημότη του Δήμου Ορεστιάδας. Η εκδήλωση ανακήρυξης έγινε την περασμένη Κυριακή μετά από απόφαση της πλειοψηφίας (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) του Δημοτικού Συμβουλίου που πάρθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση.

Η ΚΟ Ορεστιάδας καταγγέλλει ότι αυτή η πρακτική κινείται στη γνωστή λογική της «διπλωματίας του Χατζιαβάτη», να κολακεύει την εξουσία για να έχει κάποια ψίχουλα εύνοιας. Και δηλώνει πως είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιείται ο Δήμος Ορεστιάδας για να προωθούν κάποιοι τις προσωπικές τους δημόσιες σχέσεις και διασυνδέσεις με πρωτοκλασάτα κεντρικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ μέσα από τέτοιες βραβεύσεις.

Καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να γυρίσουν τις πλάτες σε τέτοιες φιέστες και να αναδείξουν στις επόμενες εκλογές Νομαρχιακές και Δημοτικές αρχές με αγωνιστική φιλοσοφία, που θα συγκρουστούν με την κεντρική εξουσία για να υπερασπίσουν τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων και θα σταματήσουν τη φθίνουσα πορεία του τόπου.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Ορεστιάδας του ΚΚΕ αναφέρει: «Είμαστε αντίθετοι με την προσπάθεια που κάνει η πλειοψηφία του δήμου (με τη βοήθεια και της αντιπολίτευσης) να περάσει στον κόσμο την άποψη ότι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ επιτελούν σπουδαίο έργο και γι' αυτό οφείλουμε να τους επιβραβεύσουμε, να τους τιμούμε... και φυσικά να τους ψηφίζουμε. Ο κ. Σκανδαλίδης δεν έχει κάνει τίποτα το ιδιαίτερο για την πόλη μας ή την περιοχή μας, αντίθετα είναι υπουργός μιας κυβέρνησης που η πολιτική της έχει φέρει σε απόγνωση τους αγρότες και τους εργαζόμενους, που καθημερινά βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα. Ακόμα είναι υπεύθυνος και υπόλογος, γιατί η πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνησή του την τελευταία εικοσαετία έχει οδηγήσει την περιοχή μας στο μαρασμό, την εγκατάλειψη, την πληθυσμιακή κατάρρευση και έχει μετατρέψει τα χωριά μας σε γηροκομεία. Γι' αυτό και είναι κυριολεκτικά πρόκληση η απόφαση του Δήμου Ορεστιάδας να τον τιμήσει.

Εμείς πιστεύουμε και η ζωή το έχει επιβεβαιώσει ότι οι αναδιαρθρώσεις της κυβέρνησης και στο χώρο της ΤΑ προωθούνται από την ΕΕ και βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση με τις αναδιαρθρώσεις που γίνονται στις εργασιακές σχέσεις, στο ασφαλιστικό, στην αγροτική οικονομία, στις ιδιωτικοποιήσεις, στην υγεία, στην παιδεία κλπ. Κεντρικός δε στόχος όλων αυτών των αναδιαρθρώσεων είναι η αύξηση της κερδοφορίας του ευρωπαϊκού κεφαλαίου και για το σκοπό αυτό θέλουν μια χειραγωγημένη ΤΑ, που χωρίς καμία αντίρρηση θα διαχειρίζεται την πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης. Αυτή την πολιτική καθημερινά υλοποιεί και ο κ. Σκανδαλίδης».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ