Παρασκευή 19 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει τη φιέστα βράβευσης του Κ. Σκανδαλίδη

Την αντίθεσή της στην τακτική βράβευσης των υπουργών της κυβέρνησης, που ουσιαστικά αναδείχνει ραγιαδισμό και υποτέλεια, δηλώνει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Ορεστιάδας Εβρου του ΚΚΕ, με αφορμή την ανακήρυξη του Κ. Σκανδαλίδη επίτιμου δημότη του Δήμου Ορεστιάδας. Η εκδήλωση ανακήρυξης έγινε την περασμένη Κυριακή μετά από απόφαση της πλειοψηφίας (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) του Δημοτικού Συμβουλίου που πάρθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση.

Η ΚΟ Ορεστιάδας καταγγέλλει ότι αυτή η πρακτική κινείται στη γνωστή λογική της «διπλωματίας του Χατζιαβάτη», να κολακεύει την εξουσία για να έχει κάποια ψίχουλα εύνοιας. Και δηλώνει πως είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιείται ο Δήμος Ορεστιάδας για να προωθούν κάποιοι τις προσωπικές τους δημόσιες σχέσεις και διασυνδέσεις με πρωτοκλασάτα κεντρικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ μέσα από τέτοιες βραβεύσεις.

Καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να γυρίσουν τις πλάτες σε τέτοιες φιέστες και να αναδείξουν στις επόμενες εκλογές Νομαρχιακές και Δημοτικές αρχές με αγωνιστική φιλοσοφία, που θα συγκρουστούν με την κεντρική εξουσία για να υπερασπίσουν τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων και θα σταματήσουν τη φθίνουσα πορεία του τόπου.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Ορεστιάδας του ΚΚΕ αναφέρει: «Είμαστε αντίθετοι με την προσπάθεια που κάνει η πλειοψηφία του δήμου (με τη βοήθεια και της αντιπολίτευσης) να περάσει στον κόσμο την άποψη ότι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ επιτελούν σπουδαίο έργο και γι' αυτό οφείλουμε να τους επιβραβεύσουμε, να τους τιμούμε... και φυσικά να τους ψηφίζουμε. Ο κ. Σκανδαλίδης δεν έχει κάνει τίποτα το ιδιαίτερο για την πόλη μας ή την περιοχή μας, αντίθετα είναι υπουργός μιας κυβέρνησης που η πολιτική της έχει φέρει σε απόγνωση τους αγρότες και τους εργαζόμενους, που καθημερινά βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα. Ακόμα είναι υπεύθυνος και υπόλογος, γιατί η πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνησή του την τελευταία εικοσαετία έχει οδηγήσει την περιοχή μας στο μαρασμό, την εγκατάλειψη, την πληθυσμιακή κατάρρευση και έχει μετατρέψει τα χωριά μας σε γηροκομεία. Γι' αυτό και είναι κυριολεκτικά πρόκληση η απόφαση του Δήμου Ορεστιάδας να τον τιμήσει.

Εμείς πιστεύουμε και η ζωή το έχει επιβεβαιώσει ότι οι αναδιαρθρώσεις της κυβέρνησης και στο χώρο της ΤΑ προωθούνται από την ΕΕ και βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση με τις αναδιαρθρώσεις που γίνονται στις εργασιακές σχέσεις, στο ασφαλιστικό, στην αγροτική οικονομία, στις ιδιωτικοποιήσεις, στην υγεία, στην παιδεία κλπ. Κεντρικός δε στόχος όλων αυτών των αναδιαρθρώσεων είναι η αύξηση της κερδοφορίας του ευρωπαϊκού κεφαλαίου και για το σκοπό αυτό θέλουν μια χειραγωγημένη ΤΑ, που χωρίς καμία αντίρρηση θα διαχειρίζεται την πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης. Αυτή την πολιτική καθημερινά υλοποιεί και ο κ. Σκανδαλίδης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ