Παρασκευή 19 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ECONOMIST»
Το Κυπριακό στο επίκεντρο της συζήτησης

Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχτεί τη διεύρυνση της ΕΕ, χωρίς να τηρηθούν οι συμφωνίες για την Κύπρο, τόσο ως προς το περιεχόμενο, όσο και ως προς το χρονοδιάγραμμα της ένταξης.

Αυτή τη θέση πρόβαλε χτες, στην ομιλία του στο συνέδριο του «Economist», ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος, ο οποίος απέδωσε τη σημερινή κατάσταση της Κύπρου στον τρόπο με τον οποίο εκφράζονται τα αμερικανικά στρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή.

Ο πρώην υπουργός στην ομιλία του κατηγόρησε τον κατοχικό ηγέτη για ανειλικρίνεια, τονίζοντας ότι, στην πραγματικότητα δεν επιθυμεί τη λύση του Κυπριακού και ότι η επιστροφή του στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν αποτελεί τίποτε περισσότερο από διαπραγματευτικό ελιγμό.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος βουλευτής Μπ. Ακαρτσαλί, στην ομιλία του, έκανε λόγο για το «ελβετικό μοντέλο», το οποίος, όπως είπε, μπορεί να εφαρμοστεί στην περίπτωση της Κύπρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περί «ελβετικού μοντέλου» ακούστηκαν πρόσφατα από τον Ρ. Ντενκτάς.

Κατά τη χτεσινή μέρα των εργασιών του συνεδρίου του «Economist», με θέμα «Παγκόσμια ανάκαμψη μέσα από την περιφερειακή συνεργασία», μίλησαν και οι πρωθυπουργοί της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας για τη «συμβολή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην παγκόσμια ανάκαμψη και την περιφερειακή σταθερότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ