Παρασκευή 19 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΘεσσαλοΝΙΚΗ - Τώρα»
Για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού

Σε συνεδρίαση της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας συμμετείχε ο υποψήφιος δήμαρχος Αγάπιος Σαχίνης

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Αγάπιος Σαχίνης

Eurokinissi

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Αγάπιος Σαχίνης
Τον πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού που παίζει η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ), υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αγάπιος Σαχίνης, που επικεφαλής κλιμακίου της δημοτικής παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ - Τώρα» επισκέφθηκε τα γραφεία της Ενωσης και παρακολούθησε τη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Καταθέτοντας τις σκέψεις του, όσον αφορά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, σημείωσε ότι η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης αδιαφόρησε εντελώς για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων που ανήκουν στο δήμο προκειμένου να δημιουργηθούν χώροι άθλησης για τους νέους. Επίσης, αντί να συμπαρασταθεί στο μεγάλο έργο που κάνει η Ενωση, αγνόησε τις προτάσεις της και δεν της στάθηκε αρωγός. «Το ενδιαφέρον της διοίκησης του δήμου περιορίζεται στην απονομή μεταλλείων που αισίως το προηγούμενο έτος έφθασε τον αριθμό των 2.000!», σημείωσε ο Αγ. Σαχίνης. Τέλος, πρότεινε η δημοτική αρχή να σταθεί δίπλα στην Ενωση, προκειμένου αυτή να αναλάβει την πρωτοβουλία της συνάντησης ερασιτεχνικών ομάδων από όλες τις βαλκανικές χώρες.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Δ. Ψωμιάδης, συμφωνώντας με την πρόταση αυτή, δήλωσε ότι μέσα στα σχέδια της ΕΠΣΜ είναι η διοργάνωση τουρνουά ποδοσφαίρου με ερασιτεχνικές ομάδες από τις βαλκανικές χώρες που θα γίνονται κάθε Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. «Θέλουμε να δείξουμε με αυτούς τους αγώνες ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να γίνει γέφυρα φιλίας και αλληλογνωριμίας των βαλκανικών λαών», πρόσθεσε. Κατά τ' άλλα, ο πρόεδρος και τα άλλα μέλη του ΔΣ της Ενωσης σημείωσαν ότι τόσο ο Δήμος Θεσσαλονίκης όσο και η Νομαρχία αδιαφόρησαν για τους χώρους που υπέδειξε η ΕΠΣΜ και δεν έκαναν το παραμικρό για την αξιοποίησή τους ώστε τα παιδιά να έχουν γήπεδα για να παίζουν. «Αυτή την ώρα στον τομέα του ερασιτεχνικού αθλητισμού τα πράγματα είναι τραγικά», πρόσθεσαν. «Τα παιδιά στην Τούμπα παίζουν ποδόσφαιρο στα τσιμέντα και στο κέντρο στα πεζοδρόμια, ενώ ξεντύνονται στα αυτοκίνητα. Στην Ξηροκρήνη ένα γηπεδάκι εξυπηρετεί 10 ομάδες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ