Παρασκευή 19 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Η «ειρήνη» των κατακτητών

«Δε θα παραδοθούμε ποτέ, δε θα ξεχάσουμε ποτέ»

Του Στάθη από την «Ελευθεροτυπία»
Του Στάθη από την «Ελευθεροτυπία»
Σειρά έχουν τώρα τα «ειρηνευτικά σχέδια». Αφού έσφαξαν, μακέλεψαν, μαγάρισαν έναν ολόκληρο λαό μέσα σε λίγες μέρες, οι δολοφόνοι αρχίζουν τώρα να εμφανίζονται «διαλλακτικοί». Πατώντας, στην κυριολεξία, πάνω στα ερείπια με τα αναρίθμητα πτώματα και με το αίμα να τρέχει ακόμα νωπό κάτω από τις ερπύστριες των τανκς, παίρνουν το «διπλωματικό» ύφος.

Οι κατακτητές θέλουν, βέβαια, «ειρήνη» στην «αποικία» τους. Δεν έχουν αντίρρηση για ένα «αυτόνομο» παλαιστινιακό κράτος, αρκεί να βρίσκεται υπό στρατιωτική κατοχή (δέχονται μέχρι και αμερικανικό στρατό να βοηθήσει) και να δεχτεί μια «φιλική» ηγεσία. Θα φροντίσουν, επίσης, να «εξαφανιστούν» όλα τα «τρομοκρατικά στοιχεία» μέσα στο λαό. Θέλουν έναν λαό σκλάβο.

Οι ΗΠΑ, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, θα «διαφημίσουν» την «καλή θέληση» των σφαγέων. Πάλι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, οι Παλαιστίνιοι θα εμφανιστούν ως «αδιάλλακτοι» και «κακοί». «Ο Σαρόν είναι άνθρωπος της ειρήνης», επανέλαβε χτες ο Μπους.

Διόλου «ατυχής» η ικανοποίηση του προεδρεύοντος της ΕΕ, Ισπανού υπουργού Εξωτερικών, Χοσέ Πικέ, για την «τεράστια επιτυχία» που σημείωσε το ταξίδι Πάουελ. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι σήμερα η Ευρωπαϊκή Ενωση: Τρέχουν ξοπίσω από τους ηγεμόνες της «νέας τάξης» μη τυχόν και αρπάξουν κανένα αποφάι από την πλανητική πίτα. Με την ευκαιρία: Ο Χ. Πικέ ήταν που είχε σπεύσει, για λογαριασμό της ΕΕ, να αναγνωρίσει και το πραξικόπημα στη Βενεζουέλα...

«Είμαστε καλύτεροι από τους μάρτυρες της Τζενίν! Θα βγούμε έξω πυροβολώντας». Ο 16χρονος Τζιχάντ Ραχμάν, που κατάφερε να διαφύγει από το Ναό της Γέννησης, στους ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΤΑΪΜΣ-ΝΕΑ.

«Δε θα παραδοθούμε ποτέ, δε θα ξεχάσουμε ποτέ». Το αιματοβαμμένο σύνθημα στην μπλούζα του νεκρού 19χρονου Αχμέντ Αμπού Σελμπίπ στο νεκροτομείο της Γάζας. Στον αιώνα τον άπαντα δε θα μπορέσουν οι ιμπεριαλιστές να είναι «νικητές».


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ