ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 14 Μάη 2002
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΙΠΟΛΗ
Διαδηλώνουν στη γενέτειρα του Γρ. Λαμπράκη

Από παλαιότερη Πορεία Ειρήνης Κερασίτσα - Τρίπολη
Από παλαιότερη Πορεία Ειρήνης Κερασίτσα - Τρίπολη
«Ολοι στην πορεία Ειρήνης. Διαδηλώνουμε και φέτος στη γενέτειρα του μαχητή της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη».

Με αυτό το σύνθημα η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη - Παράρτημα Αρκαδίας καλεί το λαό να συμμετάσχει στην Πορεία Ειρήνης που θα γίνει την Κυριακή 19 Μάη, με ώρα εκκίνησης τις 4.30 μ.μ. από την Κερασίτσα, με προορισμό την Τρίπολη.

Σε ανακοίνωσή του το Παράρτημα Αρκαδίας σημειώνει πως «με τα πρόσφατα γεγονότα στη Μέση Ανατολή και τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, με τον πόλεμο στο Αφγανιστάν να συνεχίζεται χωρίς ορίζοντα λήξης, με τα νέα πολεμικά σχέδια έτοιμα για επίθεση εναντίον άλλων λαών και τον κίνδυνο ευρύτερης ανάφλεξης να απειλεί την περιοχή μας, η κινητοποίηση του λαού μας είναι απαραίτητη και επιτακτική».

Στη συνέχεια καλεί τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, το Εργατικό Κέντρο, τους δήμους, τον εκπαιδευτικό και επιστημονικό κόσμο, τους μαθητές και όλους γενικά τους μαζικούς φορείς της Αρκαδίας να συζητήσουν το πλαίσιο - περιεχόμενο της φετινής πορείας, όπως προσδιορίζεται από την Κοινή Διακήρυξη των Επιτροπών Ειρήνης Πελοποννήσου και να προχωρήσουν στις δικές τους δραστηριότητες (ανακοίνωση, κάλεσμα μελών, εκδηλώσεις κτλ.). Τέλος, τους καλεί «να πάρουν μαζικά μέρος στη 19η Πορεία Ειρήνης από την Κερασίτσα στην Τρίπολη, που διοργανώνουν τα παραρτήματα της ΕΕΔΥΕ Πελοποννήσου για να τιμήσουμε τον συμπατριώτη μας Γρηγόρη Λαμπράκη».

Στην πλατεία Αρεως, στην Τρίπολη, όπου θα καταλήξει η πορεία, το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του καθηγητή πανεπιστημίου και αντιπροέδρου της ΕΕΔΥΕ, Στρατή Κουνιά και τη συναυλία που θα ακολουθήσει από τη λαϊκή ορχήστρα του Γιάννη Θωμόπουλου.

Σύσκεψη για την πορεία Ειρήνης στο Ακτιο

Σε σύσκεψη των Επιτροπών Ειρήνης και φορέων της Βορειοδυτικής Ελλάδας καλεί η η Συντονιστική Γραμματεία Αντιπολεμικού Κινήματος Βορειοδυτικής Ελλάδας σήμερα, Τρίτη, 14 Μάη, στις 8 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Διώνη» στην Πρέβεζα. Θέμα της σύσκεψης είναι ο ορισμός της ημερομηνίας για πορεία ειρήνης στο Ακτιο και ο προγραμματισμός εκδηλώσεων για το μήνα Μάη, μήνα αντιιμπεριαλιστικής δράσης.

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Εκδήλωση για τους 200 εκτελεσμένους Κομμουνιστές

Τους 200 πατριώτες κομμουνιστές που το μεταξικό καθεστώς παρέδωσε στους Γερμανούς κατακτητές για να τους εκτελέσουν την Πρωτομαγιά του 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, θα τιμήσουν οι αντιστασιακοί και ο Καισαριανιώτικος λαός την Κυριακή 19 του Μάη, το πρωί, σε εκδήλωση που διοργανώνει ο δήμαρχος Καισαριανής Γιώργος Κατημερτζής και Αντιστασιακές Οργανώσεις.

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) καλεί όλους τους αγωνιστές, τους συγγενείς και απογόνους των εκτελεσμένων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα να συμμετάσχουν και να τιμήσουν τους διακόσιους εκτελεσμένους αγωνιστές με την παρουσία τους.

Πορεία θα ξεκινήσει από το Παλαιό Δημαρχείο - Υμηττού 57 - στις 10 πμ και θα κατευθυνθεί προς το Σκοπευτήριο όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ