Τρίτη 14 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΙΠΟΛΗ
Διαδηλώνουν στη γενέτειρα του Γρ. Λαμπράκη

Από παλαιότερη Πορεία Ειρήνης Κερασίτσα - Τρίπολη
Από παλαιότερη Πορεία Ειρήνης Κερασίτσα - Τρίπολη
«Ολοι στην πορεία Ειρήνης. Διαδηλώνουμε και φέτος στη γενέτειρα του μαχητή της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη».

Με αυτό το σύνθημα η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη - Παράρτημα Αρκαδίας καλεί το λαό να συμμετάσχει στην Πορεία Ειρήνης που θα γίνει την Κυριακή 19 Μάη, με ώρα εκκίνησης τις 4.30 μ.μ. από την Κερασίτσα, με προορισμό την Τρίπολη.

Σε ανακοίνωσή του το Παράρτημα Αρκαδίας σημειώνει πως «με τα πρόσφατα γεγονότα στη Μέση Ανατολή και τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, με τον πόλεμο στο Αφγανιστάν να συνεχίζεται χωρίς ορίζοντα λήξης, με τα νέα πολεμικά σχέδια έτοιμα για επίθεση εναντίον άλλων λαών και τον κίνδυνο ευρύτερης ανάφλεξης να απειλεί την περιοχή μας, η κινητοποίηση του λαού μας είναι απαραίτητη και επιτακτική».

Στη συνέχεια καλεί τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, το Εργατικό Κέντρο, τους δήμους, τον εκπαιδευτικό και επιστημονικό κόσμο, τους μαθητές και όλους γενικά τους μαζικούς φορείς της Αρκαδίας να συζητήσουν το πλαίσιο - περιεχόμενο της φετινής πορείας, όπως προσδιορίζεται από την Κοινή Διακήρυξη των Επιτροπών Ειρήνης Πελοποννήσου και να προχωρήσουν στις δικές τους δραστηριότητες (ανακοίνωση, κάλεσμα μελών, εκδηλώσεις κτλ.). Τέλος, τους καλεί «να πάρουν μαζικά μέρος στη 19η Πορεία Ειρήνης από την Κερασίτσα στην Τρίπολη, που διοργανώνουν τα παραρτήματα της ΕΕΔΥΕ Πελοποννήσου για να τιμήσουμε τον συμπατριώτη μας Γρηγόρη Λαμπράκη».

Στην πλατεία Αρεως, στην Τρίπολη, όπου θα καταλήξει η πορεία, το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του καθηγητή πανεπιστημίου και αντιπροέδρου της ΕΕΔΥΕ, Στρατή Κουνιά και τη συναυλία που θα ακολουθήσει από τη λαϊκή ορχήστρα του Γιάννη Θωμόπουλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ