Τρίτη 14 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προσπάθεια παραχάραξης

Για προσπάθεια αποσιώπησης των πραγματικών γεγονότων και παραχάραξης της Ιστορίας, κατηγορούν οι αντιστασιακοί της Λάρισας - σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - τους διοργανωτές των εκδηλώσεων για τη λήξη του Β` Παγκοσμίου Πολέμου, που πραγματοποιήθηκαν στις 9 Μάη.

Η κατηγορία αφορά στην προσπάθεια των διοργανωτών των εκδηλώσεων ν' αποκρύψουν την αλήθεια για τη μέγιστη συμβολή της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στην Αντιφασιστική Νίκη των λαών. Οι αντιστασιακοί αναρωτιούνται μήπως αυτή η απόκρυψη αποτελεί απαίτηση των Γερμανών στρατιωτικών, που υπηρετούν στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο του Τυρνάβου, οι οποίοι και προσκλήθηκαν από το νομάρχη Λάρισας να συμμετάσχουν στις επίσημες εκδηλώσεις!

Αποκαθιστώντας την ιστορική αλήθεια - έτσι όπως προβλήθηκε στην εκδήλωση, που διοργάνωσε το Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ - σημειώνουν ότι από το ΕΑΜ εμπνεύστηκε ο ελληνικός λαός και έγραψε άφταστες σελίδες ηρωισμού και τονίζουν την ανάγκη να διδάσκεται στα σχολεία η πραγματική ιστορία της Εθνικής Αντίστασης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ