Τρίτη 14 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκδηλώσεις ενάντια στη λειτουργία του ΝΑΤΟικού στρατηγείου

Να μαζικοποιήσουν ακόμη περισσότερο το μαχόμενο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ειρήνης, και αγωνιστικά να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη λειτουργία του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου στη Θεσσαλονίκη, καλεί τους πολίτες του νομού η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης. Και σημειώνει πως την απαρχή μιας τέτοια πορείας πρέπει να αποτελέσουν οι εκδηλώσεις του Μάη που διοργανώνει με αφορμή την 39η επέτειο από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη και θα κορυφωθούν με τη μεγάλη πορεία ειρήνης στις 26 του μήνα.

Με ανακοίνωσή της η ΕΔΥΕΘ καταγγέλλει πως «με την εγκατάσταση του Πολυεθνικού ΝΑΤΟικού στρατηγείου στην έδρα του Γ' Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη, η κυβέρνηση δείχνει ότι θέλει οριστικά να μετατρέψει την πόλη μας σε οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό ορμητήριο των ισχυρών της Νέας Τάξης ενάντια στους λαούς της περιοχής και κατά συνέπεια, ενάντια και στον ελληνικό λαό.

Με το εν λόγω Στρατηγείο βαθαίνει ακόμη περισσότερο η εξάρτηση της χώρας από τα ξένα ιμπεριαλιστικά κέντρα και κατά συνέπεια το μέλλον του λαού και της νεολαίας μας διαγράφεται με ακόμα πιο μελανά χρώματα.

Με το Στρατηγείο η κυβέρνηση θέλει να τονίσει ακόμη πιο ξεκάθαρα ότι έχει αναλάβει το ρόλο του μικρού ιμπεριαλιστή και του χωροφύλακα στην περιοχή και έτσι δημιουργεί πολύ επικίνδυνες συνθήκες για το ειρηνικό μέλλον και τις σχέσεις φιλίας και συνεργασίας που πρέπει να έχουμε με τους άλλους λαούς της περιοχής».

Η ΕΔΥΕΘ, τέλος, σημειώνει ότι το φιλειρηνικό κίνημα της Θεσσαλονίκης, με τις πλούσιες αγωνιστικές παραδόσεις και την πείρα του, θα βρει τις κατάλληλες μορφές και τρόπους ώστε μαζικά να εκφράσει την αντίθεση του λαού της στο νέο ιμπεριαλιστικό στρατηγείο που προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία από τον επόμενο Σεπτέμβρη.

Κεντρικές εκδηλώσεις

- Στις 22 του Μάη, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί «Δρόμος θυσίας» από το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου πέθανε ο Γρηγόρης Λαμπράκης, έως το μνημείο του στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Ερμού.

- Το ίδιο βράδυ στην Πλατεία Αριστοτέλους θα γίνει μεγάλη πολιτική και καλλιτεχνική εκδήλωση αφιερωμένη στον μεγάλο Τούρκο ποιητή Ναζίμ Χικμέτ.

- Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την πορεία ειρήνης την Κυριακή 26 του Μάη, που θα ξεκινήσει από το Στρατόπεδο «Κόδρα» στο Καραμπουρνάκι και θα καταλήξει στο μνημείο του Γ. Λαμπράκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ