Τρίτη 14 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Παροχολογία» λόγω εκλογών

Ενα νέο σχέδιο, επεξεργασμένο και αυτό από τα προπαγανδιστικά επιτελεία του Μαξίμου, με στόχο την εξαπάτηση των λαϊκών στρωμάτων, που αφορά στο χαρακτήρα και τις επιδιώξεις της κυβερνητικής πολιτικής, έχει αρχίσει να υλοποιείται το τελευταίο διάστημα. Σχεδιο, με μεσοπρόθεσμο ορίζοντα τις νομαρχικές και δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Οκτώβρη. Το φάσμα μιας συντριπτικής ήττας έχει δημιουργήσει συνθήκες πανικού στα επιτελεία του «εκσυγχρονισμού», τα οποία, σε μια προσπάθεια αντιστροφής του κλίματος, δε θα διστάσουν να καταφύγουν σε όπλα και μηχανορραφίες, ήδη, γνωστές. Στη μαύρη προπαγάνδα, στην απάτη, στη διαστρέβλωση και την εξαπάτηση.

Ο προσεκτικός αναγνώστης των εφημερίδων θα έχει προσέξει ασφαλώς ότι, τις τελευταίες βδομάδες, τα γνωστά και πρόθυμα «παπαγαλάκια» των εκδοτικών συγκροτημάτων, με στενότατες σχέσεις με το στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον, επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια έντονη εικόνα παροχολογίας. Εφτανε μια κουβέντα του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Φλωρίδη ότι δεν ισχύει πλέον η αναλογία 1/5 στις προσλήψεις του Δημοσίου (μια πρόσληψη σε κάθε πέντε αποχωρήσεις) και αυτό ήταν αρκετό για να φουντώσουν σενάρια για ...αθρόες προσλήψεις στο δημόσιο τομέα. Το εμπόριο ελπίδων από τους «προαγωγούς» του εκσυγχρονισμού, με πρώτα υποψήφια θύματα τους δεκάδες χιλιάδες άνεργους νέους. Από ένα τέτοιο επεξεργασμένο σχέδιο, δε θα μπορούσε, βέβαια, να λείπει το Γ` ΚΠΣ. Στη λογική αυτή, εντάσσονται και οι προ εικοσαήμερου δηλώσεις Χριστοδουλάκη ότι μέχρι το Σεπτέμβρη του 2002 (προσέξτε ημερομηνία) θα δημοπρατηθούν έργα του Γ` ΚΠΣ ύψους 1.8 τρισ. δραχμών. Μόλις χτες ο υφυπουργός Οικονομίας, Χ. Πάχτας, έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για δημοπρατήσεις έργων Πληροφορικής, συνολικού ύψους 185 δισ. δραχμών. Ολως τυχαίως... οι δημοπρατήσεις των έργων έχουν προγραμματιστεί για τους μήνες Ιούνη και Σεπτέμβρη, ένα μήνα πριν τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Το όλο σκηνικό συμπληρώνεται με τις προγραμματισμένες εξορμήσεις του πρωθυπουργού. Οπως μας πληροφόρησαν χτες, ο Σημίτης, το προσεχές διάστημα, θα επισκεφτεί 10 περίπου πρωτεύουσες νομών, όπου έχει διαπιστωθεί κάμψη της εκλογικής δύναμης του κυβερνώντος κόμματος.

Οταν επισημαίνουμε ότι η κυβέρνηση δημιουργεί κλίμα παροχολογίας, αυτό δε σημαίνει ότι σε κάποιους τομείς δε θα γίνουν προσλήψεις. Ηδη, γράφηκε στις εφημερίδες ότι ο Δήμος της Αθήνας έχει προγραμματίσει να προσλάβει 700 περίπου δημοτικούς αστυφύλακες, σε μια λογική ενίσχυσης των κατασταλτικών μηχανισμών. Την ίδια στιγμή, κρίσιμοι κοινωνικοί τομείς, νοσοκομεία, δημόσια εκπαίδευση, πρόνοια, υπολειτουργούν, λόγω έλλειψης προσωπικού. Αλλά και οι προσλήψεις αυτές, στη νομική βάση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση, σαν Δούρειος Ιππος για την άλωση της μονιμότητας και των σταθερών μορφών απασχόλησης στο δημόσιο τομέα.

Κανέναν εργαζόμενο δεν πρέπει να εξαπατήσει αυτή τη φορά η προπαγάνδα του Μαξίμου. Οι εργαζόμενοι πρέπει να συσπειρωθούν και να παλέψουν για την επιτυχία της απεργίας στις 19 του Μάη. Να στηρίξουν μαζικά τους αγωνιστικούς συνδυασμούς των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών, που υποστηρίζονται από το ΚΚΕ.


Θανάσης ΚΑΝΙΑΡΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να σωθεί το κτίριο «Κοντού»(2007-03-09 00:00:00.0)
Σύμπνοια και αλληλοκατανόηση...(2006-08-03 00:00:00.0)
Αρχισαν οι προεκλογικές υποσχέσεις(2003-07-24 00:00:00.0)
Οι υπουργοί εκπαιδεύονται στην προπαγάνδα...(2003-03-15 00:00:00.0)
Δημοσιοποίηση συμφωνιών και εγγράφων ζητά το ΚΚΕ(2000-05-11 00:00:00.0)
Νέα «δώρα» στους εργοδότες(2000-02-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ