Τρίτη 14 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα λουλουδάτα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΧΟΥΜΕ ακούσει πολλά και διάφορα από τον Χρήστο Πρωτόπαππα, κατά τη διάρκεια της θητείας του στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Αλλά κι ο Πάγκαλος να χαρακτηρίζεται ...λουλούδι και, μάλιστα, ανθισμένο; Πρόκειται, τουλάχιστον, για υπερβολή.

Πάντως, η ουσία της δήλωσης είναι άλλη: Οντως, δεν ενοχλούνται και ιδιαίτερα από τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών, γιατί, όσο εντυπωσιοθηρικές κι αν είναι, ελάχιστα θίγουν την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής.

Βλέπετε, στον «κήπο» του ΠΑΣΟΚ - ή, μάλλον καλύτερα, στο κοινοτικά επιδοτούμενο «θερμοκήπιο» που έφτιαξε ο Κ.Σημίτης - όλα τα ...λουλούδια μπορούν να ανθίσουν και να πουληθούν στη συνέχεια στην (προεκλογική) αγορά σε τιμή ευκαιρίας.

ΠΑΝΤΩΣ, τις επόμενες μέρες, στο κυβερνών κόμμα θα συζητήσουν τα «επικοινωνιακά» και «δομικά» τους θέματα, όπως δηλώνουν. Για πολλοστή φορά, μάλιστα, μιλάνε για άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία.

Οπως καταλαβαίνετε, κρατεί καλά η κλασική συνταγή της εργασιοθεραπείας...

ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ μας στον κ. Χριστοδουλάκη, μετά την ανακοίνωσή του ότι το 97% των πόρων του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης για το 2001 έχει, ήδη, εισπραχθεί. Μόνο που εξαρχής δεν είχαμε καμιά αμφιβολία γι' αυτό.

Είναι σαφές πως, σε τέτοια θέματα, το ερώτημα είναι από ποιους έχει εισπραχθεί και γιατί. Πολύ καλά, λοιπόν, θα έκανε το υπουργείο Οικονομικών να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις για το θέμα, ώστε να μάθει κι ο κόσμος τι γίνεται. Αν και όλοι γνωρίζουμε λίγο - πολύ, κι αν όχι υποψιαζόμαστε.

ΑΥΡΙΟ, ΤΕΛΙΚΑ, συνεδριάζουν οι πρόεδροι των ασφαλιστικών ταμείων και οι κυβερνητικοί παράγοντες για το θέμα της διάθεσης και διαχείρισης των αποθεματικών. Τα χρήματα, λέει, θα αποτελέσουν «ανάσα ρευστότητας» για το Χρηματιστήριο.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Οπως καταλαβαίνετε, θα είναι όλοι εκεί. Παράγοντες της χρηματιστηριακής αγοράς και λοιποί ενδιαφερόμενοι. Ποιοι θα λείπουν; Μα, φυσικά, οι εργαζόμενοι και οι ασφαλισμένοι γενικότερα, που προφανώς δεν έχουν λόγο, όταν τα χρήματά τους χρησιμοποιούνται για να βολευτούν οι διάφοροι αετονύχηδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ