Τρίτη 14 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Καταφεύγει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα

Η κυβέρνηση επιχειρεί να παρουσιάσει ως επικοινωνιακό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει εξαιτίας της μεγάλης αντίθεσης που συναντά η προώθηση και εφαρμογή της πολιτικής της. Παρά τις προσπάθειες για την αλλαγή του δυσμενούς κλίματος και τη χρήση των επικοινωνιακών τεχνασμάτων, η κυβερνητική πολιτική γνωρίζει τη μεγαλύτερη και πιο μαχητική από ποτέ αποδοκιμασία από τους εργαζόμενους και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα.

Συνεδριάζει σήμερα το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και την προετοιμασία της οργανωτικής συνδιάσκεψης του κυβερνώντος κόμματος. Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι συναντήσεις του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη με κορυφαία στελέχη του κομματικού μηχανισμού και της κυβέρνησης. Χθες ο Κ. Σημίτης συναντήθηκε με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Κ. Λαλιώτη ενώ για σήμερα είναι προγραμματισμένες συναντήσεις με τον υπουργό Επικρατείας Στ. Μανίκα, τον υπουργό Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδη και την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου. Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού και γενικότερα του κυβερνητικού επιτελείου δίνει την εντύπωση προσπάθειας ανασύνταξης ενόψει κρίσιμων πολιτικών αναμετρήσεων και των δημοτικών εκλογών του Φθινοπώρου.

Χθες, εξάλλου, συνεδρίασε το άτυπο «επικοινωνιακό επιτελείο» της κυβέρνησης με στόχο το συντονισμό των κινήσεων κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ για τη βελτίωση της εικόνας και του κλίματος. Μεταξύ των άλλων συζητήθηκε και ένα πρόγραμμα περιοδειών και ομιλιών του πρωθυπουργού σε περιοχές κρίσιμες (εκλογικά) για το ΠΑΣΟΚ ενόψει των εκλογών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε χθες ότι στις 24 και 25 Μάη ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Ευρυτανία και τη Φθιώτιδα ενώ οι περιοδείες και οι ομιλίες του κ. Σημίτη θα συνεχιστούν μέχρι τον Αύγουστο.

Οσον αφορά στις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ασφαλιστικό έχει κορυφαία θέση, όπως και η προώθηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών. Στην προσπάθειά της να καλύψει τις μεγάλες αντιδράσεις των εργαζομένων για τα αντιασφαλιστικά μέτρα που προωθεί, η κυβέρνηση προγραμματίζει να αξιοποιήσει «επικοινωνιακά» το μοίρασμα του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις τις οποίες θα επιχειρήσει να εμφανίσει ως ευνοϊκές για τα λαϊκά στρώματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο τριήμερο αναζωπυρώθηκε το θέμα της διαδοχής του Κ. Σημίτη στο ΠΑΣΟΚ με το ενδεχόμενο της εκλογικής ήττας στις δημοτικές εκλογές. Σ' αυτό συνέτειναν στελέχη της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος με συνεντεύξεις σε εφημερίδες της Κυριακής και της Δευτέρας όπου διατυπώνονται διαφορετικές εκτιμήσεις για την πορεία του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην υπουργός Θ. Πάγκαλος με δηλώσεις του προδίκασε την εκλογική ήττα του ΠΑΣΟΚ και έθεσε θέμα παραίτησης του Κ. Σημίτη σε μια τέτοια προοπτική. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Δασκαλάκη ο οποίος κάνει λόγο για «σύνδρομο ήττας». Απ' την άλλη πλευρά ο υπουργός Εσωτερικών Κ. Σκανδαλίδης και ο υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης δηλώνουν την υποστήριξή τους στον πρωθυπουργό και εκφράζουν την αισιοδοξία τους για τις προοπτικές του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις θέτοντας ως προϋπόθεση τον τερματισμό της «διαδοχολογίας» και τη συστράτευση όλων των στελεχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ