Τρίτη 14 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Στο εδώλιο για αφισσορύπανση τέσσερα μέλη της ΚΝΕ

Τέσσερα μέλη της ΚΝΕ στην Πάτρα θα οδηγηθούν σήμερα το πρωί στο εδώλιο του κατηγορουμένου, με την κατηγορία της «παράνομης αφισοκόλλησης και της ρύπανσης», μετά από μήνυση που έκανε ο αντιδήμαρχος Ηρακλής Αγγελόπουλος, επειδή τον Αύγουστο του 2000 προπαγάνδιζαν συλλαλητήριο, με αφορμή την προσπάθεια της κυβέρνησης για την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Κίνηση «Πάτρα Μπροστά - Ενωμένοι» καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή και τον αντιδήμαρχο Ηρακλή Αγγελόπουλο για τη μήνυση εναντίον των τεσσάρων μελών της ΚΝΕ και σημειώνει σχετικά:

«Στα 3,5 χρόνια που βρίσκονται στο Δήμο, η πόλη μετατρέπεται ολοένα και περισσότερο σε διαφημιστικό σκουπιδότοπο, σε ποιους έκαναν μήνυση; Δε θα τους ρωτήσουμε γιατί δεν τόλμησαν να αγγίξουν τις αφίσες της ΝΔ πλειστάκις, και καλά έκαναν, ούτε θα τους ρωτήσουμε για τις αφισοκολλήσεις της ΔΕΠΑΠ κλπ οργανισμών.

Δε θα επικαλεστούμε τη δημοκρατική ευαισθησία που θα 'πρεπε να είχαν, γιατί δεν την έχουν. Δε θα τους ζητήσουμε να υπερασπίζονται τις ΑΞΙΕΣ διακίνησης των ιδεών, γιατί τέτοιες ΑΞΙΕΣ τούς είναι ξένες».

Στη συνέχεια υπογραμμίζει η Κίνηση πως «τη μόνη αξία που καταλαβαίνει ο εκλεκτός του κ. Φλωράτου, κ. Αγγελόπουλος, είναι η αξία του συμφέροντός του και αυτήν την υπερασπίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όταν τοποθετήθηκε υπεύθυνος για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τη στιγμή που εμπορευόταν τον καφέ τους και έπρεπε να ξεσηκωθούν οι πάντες για να απομακρυνθεί από αυτή τη θέση» και καταλήγει: «Αυτού του αναστήματος Δημοτικοί παράγοντες στέλνουν στα δικαστήρια νέους που καλούσαν μέσω της αφισοκόλλησης, τους εργαζόμενους σε κινητοποίηση για τα δικαιώματά τους. ΑΞΙΟΙ!!!».

Η Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών

Αναφορικά με τη δίωξη των τεσσάρων νέων συνδικαλιστών, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Πάτρας σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «δεν πρόκειται τα συνδικάτα και η εργατική τάξη να δεχτούν κανένα περιορισμό στο να ενημερώνουν τους εργαζομένους και τούτη τη φορά θα μείνουν στα χαρτιά τα Αντιλαϊκά μέτρα που επιδιώκουν να θεσπίσουν για τον περιορισμό της διακίνησης των ιδεών και τη δυνατότητα των εργαζομένων να επικοινωνούν με τα συνδικάτα τους.»

Η Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Πάτρας καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία σε διαδήλωση σήμερα στο χώρο των δικαστηρίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ