Τρίτη 14 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΡΑΣΗ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2003»
Η Αθήνα της αντίστασης δηλώνει παρούσα

Σύσκεψη για τη δημιουργία ανάλογης Κίνησης πραγματοποιείται την Πέμπτη, 16 του Μάη, στις 7.00 το απόγευμα, στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας

Σε σύσκεψη, την Πέμπτη 16 του Μάη, στις 7 το απόγευμα, στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, για τη δημιουργία ανάλογης Κίνησης με της Θεσσαλονίκης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», καλούν η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), το Συντονιστικό Σωματείων, Συνδικάτων και Συνδικαλιστών Αθήνας, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη.

Στόχος της Κίνησης, που πρόκειται να αναπτυχθεί και στην Αθήνα, είναι η ανάπτυξη πολύμορφης δράσης που θα βρεθεί στην κορύφωσή της τον Ιούνη του 2003, στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 του Ιούνη, στη Θεσσαλονίκη.

Ο «Ρ» επικοινώνησε με την Βέρα Νικολαΐδου, αντιπρόεδρο της ΕΕΔΥΕ, η οποία και μας ανάλυσε τους στόχους της συγκεκριμένης σύσκεψης. «Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία, μετά και τη διακήρυξη της "Δράση: Πρωτοβουλία 2003", γιατί έχουμε και εμείς τις ίδιες ανησυχείς και προβληματισμούς», τόνισε η Β. Νικολαΐδου και συμπλήρωσε: «Η πραγματοποίηση αυτής της σύσκεψη με τη συμμετοχή φορέων και προσωπικοτήτων, πιστεύουμε ότι έπρεπε να επιτευχθεί και στην ΑΘΗΝΑ, για να δημιουργηθεί και εδώ αντίστοιχη Κίνηση. Δε θα μπορούσε, άλλωστε, στην Αθήνα της αντίστασης, των μεγάλων αγώνων, των κινητοποιήσων κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Κλίντον, να μην υπάρξει μια αντίστοιχη προσπάθεια».

Παράλληλα, η Β. Νικολαΐδου, υπογράμμισε ότι «το λαϊκό κίνημα, παρακολουθώντας την παγκόσμια κατάσταση το τελευταίο διάστημα, έχει συνειδητοποιήσει ότι η περιβόητη αυτή Σύνοδος Κορυφής, μόνο θετικές εξελίξεις δεν πρόκειται να προσφέρει στη χώρα μας και στους εργαζόμενους. Οπως και στις προηγούμενες, έτσι και στη Θεσσαλονίκη, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, θα πάρουν αποφάσεις αντιλαϊκές και μέτρα αντεργατικά, ενώ θα ενισχύσουν και θα θωρακίσουν το θεσμικό πλαίσιο των κατασταλτικών μέτρων, στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Ευρωστρατός, ευρωτρομονόμος, ευρωσυλλήψεις, θα έχουν εξέχουσα θέση ανάμεσα στα θέματα της Συνόδου».

Αναλύοντας, στη συνέχεια, τους στόχους και τις φιλοδοξίες της σύσκεψης της ερχόμενης Πέμπτης, η Β. Νικολαΐδου, υπογράμμισε: «Θέλουμε, να ανταποκριθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι μαζικοί φορείς και προσωπικότητες στο κάλεσμά μας, προκειμένου να αναπτύξουμε μια πολύμορφη δράση εκείνες τις μέρες της Συνόδου Κορυφής. Πιστεύουμε ότι το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα της πατρίδας μας, που μέχρι σήμερα έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα, θα ανταποκριθεί και στη μεγάλη αυτή κινητοποίηση».

Συγχρόνως, τόνισε με έμφαση η Β. Νικολαΐδου, «επιδιώκουμε τον καλύτερο συντονισμό όλων εκείνων των λαϊκών δυνάμεων που αμφισβητούν την πολιτική της ΕΕ και της Νέας Τάξης. Αυτό που θέλουμε είναι να γίνει κατανοητό, να φανεί ότι οι λαοί έχουν δύναμη. Μπορούν να αντισταθούν, να αντεπιτεθούν να έρθουν σε ρήξη με τη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού, με τους σχεδιασμούς των επιτελείων του. Χρειάζεται συστράτευση τώρα. Δεν μπορούμε να μένουμε θεατές στα εγκλήματα που γίνονται στο Αφγανιστάν, στην Παλαιστίνη, στη Βενεζουέλα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι ηγέτες των μελών -χωρών της ΕΕ, ότι και στη Θεσσαλονίκη είναι ανεπιθύμητοι. Φιλοδοξούμε η Θεσσαλονίκη, να γίνει ο επόμενος αγωνιστικός σταθμός, μετά το Σιάτλ, την Πράγα, τη Στοκχόλμη, τη Γένοβα, τη Βαρκελώνη»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ