Τρίτη 14 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Παραιτήθηκε από την ΚΠΕ η Ν. Λουλέ

Νέο «επεισόδιο» από το σίριαλ της Νίτσας Λουλέ και το σενάριο περί μιας ενδεχόμενης εκλογικής της συνεργασίας με τη ΝΔ, ως επικεφαλής της υπερνομαρχίας Αθήνας - Πειραιά, ξετυλίχτηκαν χτες. Η πρώην βουλευτής του ΣΥΝ και μέχρι χτες μέλος της ΚΠΕ του ίδιου κόμματος, κατέθεσε χτες στον πρόεδρο του ΣΥΝ την παραίτησή της από το όργανο, ενώ νωρίτερα σε δηλώσεις της υποστήριξε για τη Ντόρα Μπακογιάννη: «θα τη στηρίξω είτε είμαι είτε δεν είμαι στο ψηφοδέλτιο».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΑ, δεν απάντησε ευθέως για το ενδεχόμενο μιας υποψηφιότητάς της ως υπερνομάρχη, λέγοντας ότι «είναι μια πολιτική θέση και είναι δύσκολο». Εκανε δε, λόγο για «αστεία» και «προβοκατόρικη ιστορία», που ωστόσο, δεν εκπορεύεται από την ηγεσία της ΝΔ και τον Κ. Καραμανλή, που «αποζητάει για να αμβλυνθεί το παρελθόν, κάποιες συνεργασίες με την Αριστερά», αλλά από μια άλλη τάση της ΝΔ που λέει «εμείς είμαστε κοντά στην εξουσία, προχωρούμε μόνοι μας». Οσο για την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη στο Δήμο της Αθήνας είπε: «Είναι φίλη μου πολλά χρόνια και θεωρώ ότι θα κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια στο Δήμο της Αθήνας. Ετσι κι αλλιώς την Μπακογιάννη θα τη στηρίξω είτε είμαι είτε δεν είμαι στο ψηφοδέλτιό της».

Η Νίτσα Λουλέ συναντήθηκε χτες με τον Ν.Κωνσταντόπουλο ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, της ζήτησε να ξεκαθαρίσει τη θέση της και κατέστησε σαφές ότι ενδεχόμενη συμμετοχή της σε ψηφοδέλτιο που στηρίζεται από άλλο κόμμα θα έχει ως συνέπεια την ενεργοποίηση του καταστατικού του ΣΥΝ και τη διαγραφή της. Από την πλευρά της η Νίτσα Λουλέ, δεν ξεκαθάρισε τις προθέσεις της και επικαλούμενη γενικότερες διαφωνίες της με τις επιλογές του ΣΥΝ υπέβαλε την παραίτησή της από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, ενώ υποστήριξε ότι ο ΣΥΝ θα πρέπει να κάνει συνεργασίες και με άλλα κόμματα και όχι μονοσήμαντα με το ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ