Τρίτη 14 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Ο Δ. Μουρίκης υποψήφιος δήμαρχος

Ο Δημήτρης Μουρίκης
Ο Δημήτρης Μουρίκης
Η κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου, όπου χθες ανακηρύχτηκε υποψήφιος δήμαρχος της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» (ΔΑΣ) ο Δημήτρης Μουρίκης, είναι ο καλύτερος οιωνός ότι οι συνεπείς αριστερές δυνάμεις θα επανέλθουν στη διοίκηση του δήμου. «Η ΔΑΣ συνεχίζει να γράφει τη δική της ιστορία. Είμαστε εδώ για να τονίσουμε για μία ακόμα φορά ότι οι συνεπείς δυνάμεις, που αντιστρατεύονται τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που δημιουργούν τη φτώχεια, την ανεργία, την εκμετάλλευση των εργαζομένων, την ανασφάλεια που δημιουργεί πολίτες Α`, Β` και Γ` κατηγορίας είναι υπαρκτές, είναι δυναμικές, είναι αταλάντευτες σε θέσεις και πολιτικές», τόνισε, μεταξύ άλλων, η Ελένη Παπαδοπούλου, δημοτική σύμβουλος Κερατσινίου, ανοίγοντας την εκδήλωση. Και πρόσθεσε: «Είμαστε εδώ για να τονίσουμε τη διαφορετικότητά μας για την Τοπική και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Για να διαχωρίσουμε τη θέση μας από τα κεντροαριστερά και κεντροδεξιά σενάρια συνεργασιών».

Στους αγώνες δεκαετιών της ΔΑΣ, αναφέρθηκε ο Δημήτρης Μουρίκης στην αρχή της ομιλίας του. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην εποχή που η ΔΑΣ είχε την ευθύνη της διοίκησης του δήμου, υπογραμμίζοντας: «Και τότε και τώρα, μια ήταν και είναι η θέση μας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση: Τοπική Αυτοδιοίκηση διεκδικητική, μαχητική, με προτάσεις, κοντά στο λαό για το λαό. Παγκόσμια, εθνικά, αλλά και τοπικά, η πλειοψηφία είναι τα προβλήματα, η ανεργία, η εγκληματικότητα τα ναρκωτικά. Πλειοψηφία είναι οι πόλεμοι, η συσσώρευση του πλούτου στους ελάχιστους. Πλειοψηφία είναι η θυσία του περιβάλλοντος στις πολυεθνικές. Πλειοψηφία είναι η αγωνία για την επιβίωση. Πλειοψηφία είναι ο ατομικισμός, η αδιαφορία, ο συμβιβασμός. Εμείς τη διαχείριση αυτής της πλειοψηφίας την αρνούμαστε. Εμείς αυτήν την πλειοψηφία την αντιπαλεύουμε. Οπως αντιπαλεύουμε τις ιδιωτικοποιήσεις στις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα (ΟΛΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ.). Την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Την περικοπή των κοινωνικών παροχών της Παιδείας, της Υγείας, του αθλητισμού κλπ. Την καταστροφή του περιβάλλοντος. Τη φορολόγηση και την ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες που προσφέρουν οι δήμοι. Τα αδιέξοδα στη νεολαία και τα ιδιαίτερα προβλήματα των γυναικών. Ομως, όσο υπάρχουν άνθρωποι που αντιστέκονται, υπάρχει ελπίδα», τόνισε ο Δ. Μουρίκης.


Ο Δ. Μουρίκης είναι μικρασιατικής καταγωγής και ασχολείται με το εμπόριο. Εχει αναπτύξει ιδιαίτερη δραστηριότητα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Το 1975 πρωτοστάτησε στη δημιουργία της Πανελλήνιας Ενωσης Σωματείων Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου. Ιδρυτικό μέλος, το 1979, της Συντονιστικής Επιτροπής Ποδοσφαίρου των Ερασιτεχνικών Σωματείων Πειραιά. Γενικός γραμματέας της ΕΠΣΠ από το 1981 έως το 1985. Από το 1986 μέλος της διοίκησης της ΕΠΟ και από το 1990 έως το 1991 γενικός γραμματέας της ΕΠΟ. Σήμερα είναι αντιπρόεδρος της ΕΠΣΠ. Το 1986 ήταν υποψήφιος βουλευτής Β` Πειραιά του ΚΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Σήφη Κωτσαντή, γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά και μέλος της Γραμματείας του Κόμματος, εκπρόσωπος της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, ο καθηγητής πανεπιστημίου Ιορδάνης Πασάλογλου, ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Πατσιλινάκος, ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος, ο υποψήφιος δήμαρχος Δραπετσώνας Νίκος Μπεάζογλου, ο υποψήφιος δήμαρχος Ρέντη Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Κορυδαλλού Απόστολος Συρίγος, ο πρώην δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Θεμελής, η υποψήφια νομάρχης Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη. Ακόμα το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι αθλητικών, πολιτιστικών, επαγγελματικών σωματείων, καθώς και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ