ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 16 Μάη 2002
Σελ. /48
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ
Θα είναι όλοι εκεί

Την Κυριακή, 19 Μάη, πραγματοποιείται η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση του λαού του Λεκανοπεδίου

Από παλαιότερη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης
Από παλαιότερη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης
Την Κυριακή 19 Μάη, χιλιάδες φιλειρηνιστές θα πορευτούν στα βήματα του μάρτυρα και αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη. Ο τύμβος του Μαραθώνα θα αποτελέσει για μια ακόμα φορά την αφετηρία του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, που θα διαδηλώσει την αντίθεσή του, στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, θα διαδηλώσει για την ειρήνη. Η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης, η κορυφαία κινητοποίηση του λαού του Λεκανοπεδίου, για το μήνα Μάη, μήνα αντιιμπεριαλιστικής δράσης, όπως έχει ανακηρυχτεί από την Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), θα τερματίσει στην πλατεία Συντάγματος.

Το πρόγραμμα της Μαραθώνιας Πορείας

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το επίσημο πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν οι οδοιπόροι της ειρήνης είναι το εξής:

  • 08.00: Τύμβος Μαραθώνα - Τελετή έναρξης
  • 08.30: Εκκίνηση πορείας
  • 09.30: Νέα Μάκρη - Στάση - Ομιλίες
  • 12.00: Διασταύρωση Ραφήνας - Στάση - Ομιλίες
  • 13.00: Πικέρμι - Στάση - Ομιλίες
  • 15.30: Παλλήνη - Στάση - Ομιλίες - Κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Γρηγόρη Λαμπράκη - Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα
  • 17.30: Αγία Παρασκευή - Στάση - Ομιλίες
  • 18.30: Ισραηλινή Πρεσβεία (από Κατεχάκη) - Στάση - Ομιλίες
  • 19.30: Πλατεία Συντάγματος - Τερματισμός Πορείας διά της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας - Ομιλίες - Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα.
Οδηγίες προς τους οδοιπόρους

Η Οργανωτική Επιτροπή της Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης πληροφορεί, με ανακοίνωσή της, τους ειρηνοδρόμους, που θα πορευτούν την Κυριακή στα βήματα του Γρηγόρη Λαμπράκη, προκειμένου να διευκολυνθούν κατά τη διάρκεια της διαδρομής, τα εξής:

  • Θα πρέπει να είναι ντυμένοι με ελαφρά ρούχα και κατά προτίμηση με αθλητικές φόρμες και αθλητικά παπούτσια. Να προτιμήσουν βαμβακερές κάλτσες και όχι νάιλον.
  • Να φορούν καπέλο (σε περίπτωση ηλιοφάνειας) για προστασία από τον ήλιο και ν' αποφεύγουν να εκθέτουν στον ήλιο - προς αποφυγή εγκαυμάτων - γυμνά χέρια και πόδια.
  • Να πίνουν συχνά άφθονο νερό για την αποφυγή αφυδάτωσης και να μην καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητού κατά τη διάρκεια της διαδρομής.
  • Οσοι έχουν προβλήματα υγείας, θα είναι προτιμότερο να περπατήσουν μια μικρή απόσταση προς το τέλος της πορείας ή να υποδεχτούν τους ειρηνοδρόμους στο Σύνταγμα.
Λεωφορεία για το Μαραθώνα

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Επιτροπών Ειρήνης, λεωφορεία δρομολογούνται από αρκετές περιοχές της Αττικής.

- Το Γραφείο Τύπου της ΕΕΔΥΕ θα διαθέσει δυο πούλμαν, που θα ξεκινήσουν την Κυριακή, στις 6.30 π.μ., από την Πλατεία Κάνιγγος. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 010.3844.853 και 010.3844.854.

- Από τον Πειραιά, θα αναχωρήσουν μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 7.00 π.μ. για Μαραθώνα και στις 2.00 μ.μ. για Παλλήνη. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 010.4115.026 και 010.4170.714.

- Από Νέα Σμύρνη για την Αγία Παρασκευή, θα ξεκινήσει στις 4.00 μ.μ. από την οδό Ομήρου 68.

- Από Ν. Ιωνία στις 7.00 π.μ. από τον Ηλεκτρικό Σταθμό.

- Από Αγ. Δημητρίου στις 6.30 π.μ. από το Δημαρχείο.

- Από Αμπελόκηπους - Γκύζη - Πολύγωνο, στις 7.00 π.μ. από την πλατεία Γκύζη, στις 7.05 από τη Συμβολή των δρόμων Λ. Αλεξάνδρας και Ιπποκράτους, στις 7.15 π.μ. από το σταθμό του ΜΕΤΡΟ Αμπελοκήπων.

- Από Αλιμο στις 7.00 π.μ. από την πλατεία Καραϊσκάκη, Ανω Καλαμάκι.

- Από Χαλάνδρι, στις 7.00 π.μ. από την κεντρική πλατεία Χαλανδρίου.

Η ΟΓΕ

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), με ανακοίνωσή της, τονίζει ότι «όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι γυναίκες της ΟΓΕ θα πάρουν μέρος μαζικά στη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης και καλεί τα μέλη της στις 6.00 μ.μ. στο Πάρκο Ελευθερίας (Πάρκο ΕΑΤ - ΕΣΑ), για να πορευτούν με τον κύριο όγκο της πορείας μέχρι το Σύνταγμα».

Η ΠΕΑΕΑ

Στην πλατεία Συντάγματος, την Κυριακή 19-5-02, στις 7.30 μ.μ. - εκεί όπου θα τερματίσει η Μαραθώνια Πορεία - καλεί το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης(ΠΕΑΕΑ) όλους τους αντιστασιακούς, μέλη και φίλους της Αντίστασης, να πάρουν μέρος στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από την ΕΕΔΥΕ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Πορείες ειρήνης σε όλους τους νομούς

Το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στον Τύρναβο αποτελεί μόνιμο «στόχο» των φιλειρηνικών δυνάμεων στη Λάρισα
Το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στον Τύρναβο αποτελεί μόνιμο «στόχο» των φιλειρηνικών δυνάμεων στη Λάρισα
Πορείες ειρήνης θα πραγματοποιηθούν, την ερχόμενη Κυριακή 19 Μάη και στους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς.

Στη Λάρισα, η εκκίνηση της πορείας θα γίνει στη 1 μετά το μεσημέρι από την πλατεία Τυρνάβου - θα μιλήσει η Δέσποινα Αράπκουλε, μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης και υποψήφια δήμαρχος Γιάννουλης - και θα καταλήξει στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας, όπου θα μιλήσει ο Γ. Μπαλασούλης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης.

Στη Μαγνησία, η πορεία θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα από την πλατεία Ανακασιάς και θα τερματίσει στην παραλία του Βόλου.

Στα Τρίκαλα, η πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία του χωριού Μεγάλα Καλύβια, στις 6 μ.μ. - θα μιλήσει ο δήμαρχος της περιοχής, ενώ θα γίνουν διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις - και θα καταλήξει στην πλατεία Ρήγα Φεραίου της πόλης.

Στην Καρδίτσα, η πορεία θα ξεκινήσει, στις 7 μ.μ., από το «Δέλτα Καρδίτσας» - θα χαιρετίσει ο δήμαρχος Κάμπου - και στις 9 μ.μ. θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου θα χαιρετίσει εκπρόσωπος του Δήμου Καρδίτσας και θα μιλήσει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, Σ. Στουρνάρας.

Πριν την κυριακάτικη πορεία, εκδηλώσεις για την ειρήνη θα γίνουν:

-- Μεθαύριο Παρασκευή, στις 8.30 μ.μ. στο «Παυσίλυπο», με αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο.

-- Σάββατο, 18 Μάη, στην Καρδιτσομαγούλα, με μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα.

ΤΡΙΠΟΛΗ
Στη γενέτειρα του Γρ. Λαμπράκη

Από την ιδιαίτερη πατρίδα του Γρηγόρη Λαμπράκη, θα πορευτούν την Κυριακή οι φίλοι της ειρήνης στην Πελοπόννησο
Από την ιδιαίτερη πατρίδα του Γρηγόρη Λαμπράκη, θα πορευτούν την Κυριακή οι φίλοι της ειρήνης στην Πελοπόννησο
Με κεντρικό σύνθημα «Ολοι στην πορεία Ειρήνης. Διαδηλώνουμε και φέτος στη γενέτειρα του μαχητή της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη», η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη - Παράρτημα Αρκαδίας καλεί το λαό της περιοχής να συμμετάσχει στη 19η Πορεία Ειρήνης, που θα γίνει την Κυριακή 19 Μάη, με ώρα εκκίνησης τις 4.30 μ.μ. από την Κερασίτσα, με προορισμό την Τρίπολη.

Εκεί στην Τρίπολη και συγκεκριμένα στην πλατεία Αρεως, όπου θα καταλήξει η πορεία, το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του καθηγητή πανεπιστημίου και αντιπροέδρου της ΕΕΔΥΕ, Στρατή Κουνιά, και τη συναυλία που θα ακολουθήσει από τη λαϊκή ορχήστρα του Γιάννη Θωμόπουλου.

  • Η Επιτροπή Ειρήνης Λουτρακίου - Περαχώρας δρομολογεί πούλμαν για την Κερασίτσα Τρίπολης, στις 10.30 το πρωί της Κυριακής, από την Αγροτική Τράπεζα Λουτρακίου.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ