ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 17 Μάη 2002
Σελ. /48
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Εκδήλωση αφιερωμένη στον Γρ. Λαμπράκη

Συνέχεια των εκδηλώσεων σήμερα

Από το κίνημα ειρήνης, την ιστορία και τα αιτήματά του, αλλά και τις σύγχρονες ανάγκες της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, αντλούν τη θεματολογία τους οι εκδηλώσεις που πραγματοποιεί η Πανσπουδαστική ΚΣ στις σχολές αυτό το διάστημα.

Σ' αυτό το πλαίσιο, η εκδήλωση, που πραγματοποίησε χθες η ΠΚΣ στο κτίριο της Νομικής στην Αθήνα, ήταν αφιερωμένη στον Γρηγόρη Λαμπράκη και αποτελούσε ταυτόχρονα ένα κάλεσμα στους φοιτητές για να συμμετάσχουν μαζικά στη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης την Κυριακή. Η εκδήλωση άνοιξε στις περίπου στις 3 μ.μ., στην αίθουσα Παπαρηγοπούλου, με μια παρουσίαση, που εισήγαγε τους φοιτητές στο κλίμα της εποχής, την τρομοκρατία που ασκούσαν κράτος και παρακράτος ενάντια σε κάθε δημοκράτη και αγωνιστή, το ρόλο του αμερικάνικου παράγοντα. Παράλληλα, παρουσιάστηκε η κατάσταση του αντιιμπεριαλιστικού - φιλειρηνικού κινήματος, που ανέδειξε από τους κόλπους του αγωνιστές - σύμβολα, ακριβώς όπως ο Γρηγόρης Λαμπράκης. Στη συνέχεια προβλήθηκε η ταινία «Ζ», του Κώστα Γαβρά, που οι φοιτητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον, τη σχολίαζαν και τη συζητούσαν.

Η σκυτάλη των αντιιμπεριαλιστικών εκδηλώσεων της ΠΚΣ περνάει σήμερα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, όπου στις 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, όπου θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Με το ίδιο θέμα, θα γίνει εκδήλωση και στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου, στις 12.30 το μεσημέρι και θα μιλήσει ο Α. Παπαϊωάννου, καθηγητής στο ΕΜΠ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Πορείες ειρήνης σε κάθε νομό

Την Κυριακή 19 Μάη, τα μέλη του φιλειρηνικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος της Θεσσαλίας έχουν προγραμματίσει πορείες ειρήνης και στους τέσσερις νομούς του γεωγραφικού διαμερίσματος. Συγκεκριμένα:

Στη Λάρισα, η εκκίνηση της πορείας θα γίνει στη 1 μετά το μεσημέρι από την πλατεία Τυρνάβου - θα μιλήσει η Δέσποινα Αράπκουλε, μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης και υποψήφια δήμαρχος Γιάννουλης - και θα καταλήξει στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας, όπου θα μιλήσει ο Γ. Μπαλασούλης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης.

Στη Μαγνησία, η πορεία θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα από την πλατεία Ανακασιάς και θα τερματίσει στην παραλία του Βόλου.

Στα Τρίκαλα, η πορεία θα ξεκινήσει από την πλατεία του χωριού Μεγάλα Καλύβια, στις 6 μ.μ. - θα μιλήσει ο δήμαρχος της περιοχής, ενώ θα γίνουν διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις - και θα καταλήξει στην πλατεία Ρήγα Φεραίου της πόλης.

Στην Καρδίτσα, η πορεία θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ., από το «Δέλτα Καρδίτσας» - θα χαιρετίσει ο δήμαρχος Κάμπου - και στις 9 μ.μ. θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου θα χαιρετίσει εκπρόσωπος του Δήμου Καρδίτσας και θα μιλήσει ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, Σ. Στουρνάρας.

Πριν την κυριακάτικη πορεία, εκδηλώσεις για την ειρήνη θα γίνουν:

- Σήμερα Παρασκευή, στις 8.30 μ.μ. στο «Παυσίλυπο», με αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο.

- Αύριο Σάββατο, 18 Μάη, στην Καρδιτσομαγούλα, με μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα.

ΚΕΡΑΣΙΤΣΑ - ΤΡΙΠΟΛΗ
Την Κυριακή η 19η Πορεία Ειρήνης

Οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου, με ανακοίνωσή τους, καλούν το λαό όλων των νομών να συμμετάσχει στη 19η Πορεία Ειρήνης, που θα γίνει την Κυριακή 19 Μάη, με ώρα εκκίνησης τις 4.30 μ.μ. από την Κερασίτσα, με προορισμό την Τρίπολη.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στην Τρίπολη και συγκεκριμένα στην πλατεία Αρεως, όπου θα καταλήξει η πορεία, το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του καθηγητή πανεπιστημίου και αντιπροέδρου της ΕΕΔΥΕ, Στρατή Κουνιά, και τη συναυλία που θα ακολουθήσει από τη λαϊκή ορχήστρα του Γιάννη Θωμόπουλου.

  • Η Επιτροπή Ειρήνης Καλαμάτας δρομολογεί πούλμαν για Κερασίτσα, το οποίο θα αναχωρήσει στις 12.00 το μεσημέρι, από το αναψυκτήριο του Δήμου Καλαμάτας.
  • Η Επιτροπή Ειρήνης Λουτρακίου - Περαχώρας δρομολογεί πούλμαν για την Κερασίτσα Τρίπολης, στις 10.30 το πρωί της Κυριακής, από την Αγροτική Τράπεζα Λουτρακίου.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ