ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 23 Μάη 2002
Σελ. /40
Ο ευτελισμός των «μυστικών δείπνων»

Ο Κ. Καραμανλής δε θα έχει τίποτα να προσθέσει στις «υποσχέσεις» που έδωσε ο Ν. Χριστοδουλάκης στην ηγεσία του ΣΕΒ. Πρόκειται για περήφανη νίκη ενάντια στην «επάρατο»!

«Καταζητείται: Τζορτζ Μπους ο μεγαλύτερος τρομοκράτης του κόσμου». Από την υποδοχή του πλανητάρχη στη Γερμανία

Associated Press

«Καταζητείται: Τζορτζ Μπους ο μεγαλύτερος τρομοκράτης του κόσμου». Από την υποδοχή του πλανητάρχη στη Γερμανία
Ακόμα μια επιτυχία των «εκσυγχρονιστών»: Ευτέλισαν, υπονόμευσαν και έπληξαν ανεπανόρθωτα τα «μυστικά δείπνα» με την ηγεσία του ΣΕΒ! Ο Ν. Χριστοδουλάκης, για παράδειγμα, απέδειξε ότι δεν έχει τίποτα να συζητήσει «εν κρυπτώ και παραβύστω» με τους βιομηχάνους. Ολα τα αιτήματά τους τα ικανοποιεί με διαφάνεια και στο άπλετο φως. Μάλιστα, αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανος και δεν το κρύβει. Το ίδιο και ο ΣΕΒ...

Οι υπηρεσίες του Ν. Χριστοδουλάκη είναι πραγματικά ξεχωριστές. Πρώτος και καλύτερος δηλώνει ευθαρσώς ότι ο «δυναμισμός» στην οικονομία θα προέλθει από το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας! Δεν έχει επίσης κανένα πρόβλημα να ομολογήσει ότι το Ασφαλιστικό «ρυθμίζεται» προκειμένου να προσελκυστούν ξένοι επενδυτές! Ολα αυτά είναι εξόχως εκσυγχρονιστικά και προ παντός αντιδεξιά! Κατατρόπωσε το «παραμάγαζο της Δεξιάς»!

Αλήθεια! Η ηγεσία της ΝΔ εμφανίζεται ως μαθητευόμενος μάγος μπροστά στους έμπειρους διαχειριστές του «εκσυγχρονισμού» (Αυτό θέλουν άλλωστε να αποδείξουν στα μεγάλα αφεντικά). Ο Κ. Καραμανλής δε θα έχει τίποτα να προσθέσει στις «υποσχέσεις Χριστοδουλάκη» στο δικό του «μυστικό δείπνο» με την ηγεσία του ΣΕΒ την ερχόμενη Τρίτη. Τους έχει ήδη «μπουκώσει» το πρωτοπαλίκαρο του «εκσυγχρονισμού».

Δουλεύει στο φουλ πάντως η επικοινωνιακή (προπαγανδιστική) μηχανή. Βάφτισαν «εθνική συμφωνία» στο Ασφαλιστικό τη στήριξη του ΣΕΒ και την «αυτοπειθαρχία» του Χρ. Πολυζωγόπουλου στο νεοφιλελευθερισμό. Σιγά τα ωά! Ας πορεύονται με τις ψευδαισθήσεις τους ότι ξεμπέρδεψαν με τους εργαζόμενους, που δέχονται καίριο χτύπημα στις κατακτήσεις τους, αν και το μέγεθός του θα συνειδητοποιηθεί «εκ των υστέρων».

Για όποιον πάντως δεν το κατάλαβε το «δεύτερο κύμα του εκσυγχρονισμού» είναι εδώ και σαρώνει ό,τι έχει απομείνει από κατακτήσεις δεκαετιών. Τίποτα δε θα είναι όπως πριν και, πάντως, δεν είναι ό,τι καλύτερο να ξεκινάς πάλι από την αρχή, αξιώνοντας τα στοιχειώδη για την ανθρώπινη ζωή.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Παναγιώτης ΚΑΚΑΛΗΣ


ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

ΕΙΔΥΛΛΙΑΚΗ ΕΙΚΟΝΑ: «Εθνική συμφωνία σε αυριανή συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων και εργοδοτών για τη χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού προανήγγειλε ο Ν. Χριστοδουλάκης. Με την προώθηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και ταυτόχρονα μεγάλων αποκρατικοποιήσεων η κυβέρνηση ελπίζει σε αλλαγή του κλίματος και σε προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων». (Από το πρωτοσέλιδο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΑΝΤΟΥ: «Ο Ν. Χριστοδουλάκης στη δίωρη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη πήρε το "πράσινο φως" για να κλείσουν όλα τα ανοιχτά θέματα στην οικονομία που είναι: - Οι αποκρατικοποιήσεις στο χώρο της ενέργειας, του τουρισμού και στις μεταφορές. - Το ασφαλιστικό, για το οποίο αύριο (σήμερα) παρουσιάζεται η εθνική συμφωνία για τη χρηματοδότηση του "νέου ΙΚΑ", και - η διαδοχή του κ. Παπαδήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος». (Ζ. Τσώλης - ΒΗΜΑ).

«ΔΥΝΑΜΙΣΜΟΣ!»: «Μπαίνουμε σε μια νέα φάση των αποκρατικοποιήσεων, γεγονός που θα δώσει ένα νέο δυναμισμό στην ελληνική οικονομία. Η ελληνική οικονομία προετοιμάζεται έτσι να αποκτήσει μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα, να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια και επενδύσεις». (Ν. Χριστοδουλάκης, υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών).

«ΥΨΗΛΑ» ΚΙΝΗΤΡΑ: Με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα επηρεαστούν θετικά «και οι προοπτικές των επενδύσεων στη χώρα μας. Διότι πολλές φορές αναστέλλονται, όταν υπάρχει μια αβεβαιότητα, μια αναξιοπιστία στο πώς θα αντιμετωπίζονται τα ασφαλιστικά ζητήματα των εργαζομένων» (Ο ίδιος).

«ΑΜΗΧΑΝΙΑ»: «Η "εθνική ασφαλιστική συμφωνία", την οποία επικαλείται η κυβέρνηση και ο κ. Χριστοδουλάκης, δεν είναι παρά μια αναβολή της μεταρρύθμισης που έχει ανάγκη το ασφαλιστικό σύστημα... Οσον αφορά δε τις αποκρατικοποιήσεις, οι δηλώσεις του θα ήταν δικαιολογημένες, αν ήταν σήμερα σε θέση να εξαγγείλει την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, τη λήξη της εκκρεμότητας με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά». (Γ. Αλογοσκούφης - Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ- Με πρώτη τη μείωση φορολογικών συντελεστών.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κλείσιμο του Ασφαλιστικού, αύριο, προαναγγέλλει η κυβέρνηση - ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση - ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΠΑΧΤΗ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ.

ΤΟ ΒΗΜΑ: ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΟΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ.

ΤΑ ΝΕΑ: ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΑ ΠΑΛΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ.

ΕΣΤΙΑ: ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ - Με μία διάταξη ρυθμίζονται όλα!

ΕΘΝΟΣ: Πανελλαδικές - ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΑΓΩΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΑ 6,1 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΑΓΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ 6,1 ΡΙΧΤΕΡ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΒΓΑΛΑΝΕ ΠΑΛΙ ΤΟ «ΣΙΣΜΙΚ» ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ» ΤΟΥ ΣΙΣΜΙΚ Ο ΑΤΤΙΛΑΣ III.

ΒΡΑΔΥΝΗ: ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ Η ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 136 ΔΙΣ. ΓΙΑ ΕΓΝΑΤΙΑ, ΕΥΧΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΜΕΤΡΟ.

ΧΩΡΑ: ΓΕΦΥΡΕΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΔ.

ΑΥΓΗ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Ρίζου): 7.500 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (Μήτση): 8.123 ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Αναγέννηση... του Μεσαίωνα: «Μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις από το 2003, περιορισμό της συμμετοχής του κράτους στο 35% στις δημόσιες επιχειρήσεις, περισσότερες επιδοτήσεις για επενδύσεις στη Βόρειο Ελλάδα και κάλυψη των κινδύνων εκ του Ασφαλιστικού υποσχέθηκε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στους εκπροσώπους της βιομηχανίας. Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, σε κλειστό γεύμα με τη Διοίκηση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, ο υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης περιέγραψε μια ευρεία προσπάθεια αναγέννησης της οικονομίας, η οποία θα δίδει έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις, θα στηρίζει μέσω αυτών τα δημόσια οικονομικά και θα εξασφαλίζει πόρους για την άσκηση αναπτυξιακής φορολογικής πολιτικής» (Από το πρωτοσέλιδο θέμα της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»).

Ποιος έχει ψευδαισθήσεις; «Κορυφαία στελέχη του ΣΕΒ υπογράμμιζαν ότι η ανάλυση της κατάστασης από τον κ. Ν. Χριστοδουλάκη ήταν "εξαιρετικά ρεαλιστική και τεκμηριωμένη με σημαντική διεισδυτική ματιά, ενώ είναι φανερό ότι ο κ. Χριστοδουλάκης δεν τρέφει ψευδαισθήσεις για το τι πρέπει να γίνει ώστε να ανακάμψει η οικονομία". Οι ίδιοι κορυφαίοι κύκλοι αναρωτήθηκαν όμως "πόσο θα αντέξει ο υπουργός στη δημοσιονομική πειθαρχία, εν μέσω αλλεπάλληλων προεκλογικών περιόδων, και φυσικά υπό το κράτος ποικίλων πιέσεων» (Α. Γ. Χριστοδουλάκης - «ΒΗΜΑ»).

Φέρτε τα λεφτά: «Κλειδί στη διαμόρφωση του οικονομικού κλίματος θεωρεί ο επιχειρηματικός κόσμος την προώθηση του Γ` ΚΠΣ, σε συνδυασμό με τη φορολογική μεταρρύθμιση και την αναμόρφωση του αναπτυξιακού νόμου. Αυτό άλλωστε ήταν και το κεντρικό μήνυμα που μετέφεραν προς τον υπουργό Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη, ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΒ, σε δείπνο που του παρέθεσαν προχθές το βράδυ» («ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ