Πέμπτη 23 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

ΕΙΔΥΛΛΙΑΚΗ ΕΙΚΟΝΑ: «Εθνική συμφωνία σε αυριανή συνάντηση με εκπροσώπους εργαζομένων και εργοδοτών για τη χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού προανήγγειλε ο Ν. Χριστοδουλάκης. Με την προώθηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και ταυτόχρονα μεγάλων αποκρατικοποιήσεων η κυβέρνηση ελπίζει σε αλλαγή του κλίματος και σε προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων». (Από το πρωτοσέλιδο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).

ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΑΝΤΟΥ: «Ο Ν. Χριστοδουλάκης στη δίωρη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη πήρε το "πράσινο φως" για να κλείσουν όλα τα ανοιχτά θέματα στην οικονομία που είναι: - Οι αποκρατικοποιήσεις στο χώρο της ενέργειας, του τουρισμού και στις μεταφορές. - Το ασφαλιστικό, για το οποίο αύριο (σήμερα) παρουσιάζεται η εθνική συμφωνία για τη χρηματοδότηση του "νέου ΙΚΑ", και - η διαδοχή του κ. Παπαδήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος». (Ζ. Τσώλης - ΒΗΜΑ).

«ΔΥΝΑΜΙΣΜΟΣ!»: «Μπαίνουμε σε μια νέα φάση των αποκρατικοποιήσεων, γεγονός που θα δώσει ένα νέο δυναμισμό στην ελληνική οικονομία. Η ελληνική οικονομία προετοιμάζεται έτσι να αποκτήσει μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα, να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια και επενδύσεις». (Ν. Χριστοδουλάκης, υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών).

«ΥΨΗΛΑ» ΚΙΝΗΤΡΑ: Με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα επηρεαστούν θετικά «και οι προοπτικές των επενδύσεων στη χώρα μας. Διότι πολλές φορές αναστέλλονται, όταν υπάρχει μια αβεβαιότητα, μια αναξιοπιστία στο πώς θα αντιμετωπίζονται τα ασφαλιστικά ζητήματα των εργαζομένων» (Ο ίδιος).

«ΑΜΗΧΑΝΙΑ»: «Η "εθνική ασφαλιστική συμφωνία", την οποία επικαλείται η κυβέρνηση και ο κ. Χριστοδουλάκης, δεν είναι παρά μια αναβολή της μεταρρύθμισης που έχει ανάγκη το ασφαλιστικό σύστημα... Οσον αφορά δε τις αποκρατικοποιήσεις, οι δηλώσεις του θα ήταν δικαιολογημένες, αν ήταν σήμερα σε θέση να εξαγγείλει την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, τη λήξη της εκκρεμότητας με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά». (Γ. Αλογοσκούφης - Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ