Πέμπτη 23 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το τελευταίο αντίο στον Χρήστο Αγγέλου

Μέσα σε κλίμα οδύνης, φίλοι, σύντροφοι, συναγωνιστές, συγγενείς, η κοινωνία της Χαλκίδας, συνόδεψαν χτες το μεσημέρι τον Χρήστο Αγγέλου στην τελευταία του κατοικία. Ασφυκτικά γεμάτη η εκκλησία της Ευαγγελίστριας στον Καράμπαμπα, γεμάτο το προαύλιο από κόσμο που ήρθε, για τελευταία φορά ν' «αποτίσει φόρο τιμής» στον άνθρωπο, στον αγωνιστή, στον πρωτοπόρο εργάτη και απεργό, στον οικοδόμο, στον ταξικό συνδικαλιστή, στον άξιο δημοτικό σύμβουλο, στον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, στον μαχητή του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στον ακούραστο απόμαχο της δουλιάς, στο δημιουργικό και ακατάβλητο συνταξιούχο, στον ακαταπόνητο και αταλάντευτο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ.

Το ήθος και η ανιδιοτέλεια του συντρόφου Χρήστου, η πλούσια δράση του, η ακλόνητη πίστη του στο Κόμμα, η σταθερή αφοσίωσή του στην υπόθεση του λαού, να ζήσει σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, ήταν τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα και η γραμμή «πλεύσης» του.

Εμείς οι σύντροφοί του, παλιοί και νεότεροι, οι νέοι της ΚΝΕ θα τον έχουμε σαν «πυξίδα» στη δράση μας, θα τον θυμούμαστε όπως ήταν στην τελευταία μας συνάντηση...

Στη μεγάλη γιορτή της εργατικής τάξης, στη συγκέντρωση της πρωτομαγιάτικης απεργίας, στα αγάλματα της Αντίστασης, στην παραλία της Χαλκίδας.

Πάνω στο βήμα «ορθοστατών και ορθοβαδίζων» όπως πάντα, να δίνει σε μας, με τον αισιόδοξο λόγο του το μήνυμα του αγώνα, της ανυποχώρητης ταξικής πάλης, για το σοσιαλισμό.

Είμαστε από εκείνους τους τυχερούς που μεγαλώσαμε και διαπαιδαγωγηθήκαμε δίπλα του, όπως και δίπλα στους άλλους συντρόφους της γενιάς του, που, παιδιά ακόμα επέλεξαν να θυσιάσουν τα νιάτα τους, τα προσωπικά τους όνειρα, τη ζωή τους την ίδια, γιατί αγαπούσαν πολύ τη ζωή. Μια ζωή λεύτερη...

«Ομορφος που 'ναι ο κόσμος σύντροφοι,
σαν έχουμε κάνει το καθήκον μας»

Ο Χρήστος έκανε το καθήκον του. Είχε ένα σταθερό χέρι για να κρατηθεί τα δύσκολα τα «πέτρινα χρόνια». Της κυρα - Σούλας, της συντρόφισσάς του στη ζωή. Το ανέφερε συνέχεια με τρυφερότητα και θαυμασμό. Είναι η κληρονομιά, η παρακαταθήκη που αφήνει στα παιδιά της, τον Γιάννη και τον Νίκο, σ' όλους εμάς, στα αγόρια και στα κορίτσια της ΚΝΕ... Ηδη μας λείπει, στους δύσκολους αγώνες που έρχονται. Δε χαιρετάμε το Χρήστο, τον κρατάμε κοντά μας, στην καρδιά μας.

Καλό ταξίδι σύντροφε Χρήστο, παρέα με τον «Ριζοσπάστη», τον καθημερινό, αχώριστο σύντροφό σου.

Επικήδειους χαιρετισμούς απεύθυναν ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Κώστας Δελλής εκ μέρους του ΔΣ του Παραρτήματος Χαλκίδας της ΠΕΑΕΑ, ο δήμαρχος Χαλκίδας Χαραλ. Μανιάτης και ο Τηλέμαχος Ζήκος, αντιδήμαρχος - πρόεδρος του Β' ΚΑΠΗ.

Ψηφίσματα εκδώσανε, το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας και το ΔΣ του Β' ΚΑΠΗ στο οποίο ο Χρήστος Αγγέλου ήταν αντιπρόεδρος. Η κηδεία έγινε δημοτική δαπάνη. Κατατέθηκαν δεκάδες στεφάνια, ενώ παραβρέθηκε μεγάλη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τον Λευτέρη Χατζηπαυλίδη και Γιώργο Μαρίνο, μέλη της ΚΕ, τον Λουκά Γκούνη, γραμματέα της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας και μέλος της ΚΕ. Ακόμα, παρέστησαν πολλά μέλη της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γραμματέα της Θανάση Παππά, ο δήμαρχος και αντιδήμαρχος Χαλκίδας, ο δήμαρχος Ν. Αρτάκης Τηλέμαχος Χατζηγιαννακέρης, αντινομάρχης Εύβοιας Κ. Στραβοδήμος, άλλοι αιρετοί της ΤΑ και ΝΑ, αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, ο πρόεδρος και μέλη του ΔΣ της Ενωσης Τεχνιτών Οικοδόμων Χαλκίδας, πλήθος άλλων εκπροσώπων σωματείων και φορέων της Χαλκίδας και του νομού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολιτικό μνημόσυνο του σ. Λ. Σορόπουλου (2010-11-20 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2006-10-18 00:00:00.0)
«Ξηλώνουν» τα πανό του ΚΚΕ (2004-02-27 00:00:00.0)
Πολιτικό μνημόσυνο Τηλέμαχου Γαβριηλίδη (2002-04-17 00:00:00.0)
Μαζική και μαχητική η συγκέντρωση (2000-03-24 00:00:00.0)
Εκδήλωση - παρουσίαση του βιβλίου του Δ. Στολίδη (2000-01-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ