Πέμπτη 23 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Ο Σωτήρης Κολοκοτρώνης στο Αίγιο

Ο Σωτήρης Κολοκοτρώνης, θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος της «Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης Αιγίου» (ΔΑΚΑ), στις ερχόμενες εκλογές του Οκτώβρη.

Η ανακήρυξή του έγινε στο Αίθριο, με ιδιαίτερο στοιχείο τη συμμετοχή πολλών εργαζομένων, αγροτών, συνδικαλιστών από τα σωματεία, του «Καλλιμάνη», της ΔΕΗ, των κλωστοϋφαντουργίας - ιματισμού - δέρματος, του λιμανιού, του ΔΣ των οικοδόμων που παρέστη σύσσωμο, από το Σύλλογο Δασκάλων κ.ά.

Στην ομιλία του ο Σ. Κολοκοτρώνης σημείωσε πως «αυτό που ενδιαφέρει τους εκπροσώπους της κυρίαρχης πολιτικής κατάστασης είναι να μη διαμορφωθεί μια δυναμική που να αμφισβητεί την υπάρχουσα κατάσταση. Μια δυναμική που θα προβάλλει μια άλλη πολιτική διεξόδου από τη σημερινή κρίσιμη κατάσταση στην ΤΑ, όπως εκφράζεται και μέσα από τη συσπειρωτική, ενωτική, αγωνιστική τακτική της ΔΑΚΑ».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην πολιτική της Δημοτικής Αρχής που είναι απόλυτα εναρμονισμένη με το αντιδραστικό πλαίσιο του 1994, αλλά και τη στάση όλων των υπόλοιπων παρατάξεων που εκφράζονται στο δήμο και δεν αντιδρούν ουσιαστικά στις αντιλαϊκές επιλογές, ανέδειξε τη λογική που τους διέπει με ένα χαρακτηριστικό πρόβλημα (τα σκουπίδια). «Αφού για χρόνια σκόπιμα δεν έδιναν λύσεις για τη δημιουργία ΧΥΤΑ, οδήγησαν την πόλη σε αδιέξοδο, για να μπει το ιδιωτικό κεφάλαιο στον τομέα καθαριότητας, είχαν το θράσος τις προάλλες, μέσα από ανακοίνωσή τους να μην ζητήσουν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, ταυτίζοντας τη θέση τους με της υπουργού Β. Παπανδρέου - που ξεκαθάρισε ότι δε δίνονται κονδύλια κι ας αναλάβουν το κόστος οι δήμοι».

Καταλήγοντας, κάλεσε τους δημότες του Αιγίου να συμπαραταχτούν με την Κίνηση, ανεξάρτητα από κομματικές εντάξεις ή προτιμήσεις, σε μια ενωτική, διεκδικητική πορεία, για δήμο αγωνιστικό, με το λαό για το λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ