Πέμπτη 23 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΘεσσαλοΝΙΚΗ ΤΩΡΑ»
Απάντηση στους ευκαιριακούς υπερασπιστές της δημοκρατίας

«Αρνούμαστε τους ευκαιριακούς τιμητές και υπερασπιστές της δημοκρατίας», ξεκαθαρίζει η δημοτική παράταξη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ ΤΩΡΑ», απαντώντας στο σχόλιο του Σήφη Πολυμίλη στη χτεσινή «Ελευθεροτυπία», σύμφωνα με το οποίο χαρακτηρίζεται «προληπτική λογοκρισία» η προσφυγή της παράταξης στη Δικαιοσύνη προκειμένου να εμποδίσει την παρέμβαση εξωθεσμικών κέντρων για τον επηρεασμό της κοινής γνώμης μέσω δημοσκοπήσεων κατά παραγγελία, όπως έχει καταγγελθεί η πρόσφατη δημοσκόπηση της «OPINION».

Η δημοτική παράταξη «ΘεσσαλοΝΙΚΗ ΤΩΡΑ» αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Ο κύριος Σήφης Πολυμίλης και όσοι συμφωνούν με τις απόψεις του "καφενείου" του, έχουν προφανώς διαφορετική άποψη για το τι σημαίνει ελευθερία του Τύπου και τι δημοκρατία.

Θα πρέπει να γνωρίζουν οι κύριοι αυτοί ότι η δημοτική μας παράταξη "Θεσσαλονίκη Τώρα" και ο υποψήφιος δήμαρχος Αγάπιος Σαχίνης, τιμούμε και σεβόμαστε τη διαφορετική άποψη, την καλόπιστη κριτική, και το δικαίωμα της ελευθεροτυπίας, το οποίο κατά κοινή ομολογία έχουμε υπερασπιστεί με αγώνες.

Αρνούμαστε ευκαιριακούς τιμητές και υπερασπιστές της δημοκρατίας.

Ομως, η κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις που εξυπηρετούν συγκεκριμένα πολιτικά συμφέροντα, σε μια προσπάθεια επηρεασμού της κοινής γνώμης, έχουμε την αίσθηση ότι δε συμβάλλουν στο βάθεμα της δημοκρατίας και της ελευθεροτυπίας».

Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι η Χ. Γιαταγάνα, πρώην εισαγγελέας και μέλος της παράταξης, κατέθεσε την Τρίτη ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της «OPINION», με τα οποία ζητά να μη χρησιμοποιήσει ξανά σε δημοσκόπησή της το όνομα του Αγάπιου Σαχίνη και της δημοτικής κίνησης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ ΤΩΡΑ». Επίσης, ζητά να της επιβληθεί χρηματική ποινή 150.000 ευρώ και προσωπική κράτηση 12 μηνών στον υπεύθυνο της εταιρίας, για κάθε παραβίαση της απόφασης που θα εκδοθεί.

Η εκδίκαση ορίστηκε να γίνει στις 16 του Ιούνη στο αρμόδιο τμήμα του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ