Πέμπτη 23 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα επικοινωνιακά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΥΧΕΡΟΙ χωρίς αμφιβολία τα μέλη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, που άκουσαν «ζωντανά» τη χτεσινή ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ο οποίος «έδωσε ρέστα» και αντέστρεψε, μια για πάντα, την πραγματικότητα!

Από την άλλη, βέβαια, ποια είναι αυτή η πραγματικότητα, που θα τολμήσει να διαφωνήσει με τον πρωθυπουργό και το επικοινωνιακό επιτελείο του... Αμα θέλει, ας τολμήσει!

Εκπληκτική «ατάκα» πρωθυπουργού Νο 1: « Η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων αυξάνεται σταθερά, τόσο στο κέντρο, όσο και στην περιφέρεια»! Οι Ελληνες, όμως, το ...ξέρουν; Απ' όσο ξέρουμε, οι εργαζόμενοι Ελληνες διαπιστώνουν ακριβώς το αντίθετο.

Επίσης, δεν υπάρχουν πια ουρές στο ΙΚΑ. Το είπε καθαρά χτες ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως «δίνουμε λύσεις για τις ουρές στο ΙΚΑ σε 26 μονάδες», συμπληρώνοντας ότι «οι ουρές εξαφανίστηκαν». Αρα, λοιπόν, την επόμενη φορά, που θα δείτε ουρά, θα πρόκειται απλούστατα για μια δική σας οφθαλμαπάτη...

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, μάλλον ο πρωθυπουργός απέδειξε ότι είναι και αυτός ...αναστενάρης (στο πνεύμα της εποχής, βέβαια, μια και τα αναστενάρια ήταν χτες). Γιατί, όταν παρακαλάς για εσωκομματική συνοχή, μάλλον σε αναμμένα κάρβουνα κάθεσαι.

Βεβαίως, η πραγματική συνοχή δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία στη θεωρία όσο στην πράξη. Και χτες στη Βουλή ουδείς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καταψήφισε το περίφημο νόμο για τον «βασικό μέτοχο», παρότι αρκετοί - τουλάχιστον - ομολογούν κατ' ιδίαν πως νομιμοποιεί τη «διαπλοκή».

ΟΙ ...ΜΥΣΤΗΡΙΕΣ δηλώσεις, όμως, δεν είχαν σταματημό χτες. Ετσι, ο Πέτρος Ευθυμίου δήλωσε ότι η άνθηση των φροντιστηρίων δεν έχει να κάνει με την κατάσταση που επικρατεί στη δημόσια Παιδεία, αλλά με τον ανταγωνισμό για μια θέση στα πανεπιστήμια.


Γρηγοριάδης Κώστας

Αραγε, το γεγονός πως η δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχει καταντήσει ο εξεταστικός προθάλαμος για τα ΑΕΙ και δεν παρέχει ουσιαστική μόρφωση και γενικότερη διάπλαση στη νεολαία, οφείλεται ...στον Μπιν Λάντεν και τους Ταλιμπάν..;

Μάλλον έχουν υιοθετήσει νέα επικοινωνιακή τακτική στο ΠΑΣΟΚ: Θέλουν να μας τρελάνουν τελείως.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ