Πέμπτη 23 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Εντονη αντίδραση στην κυβερνητική παρέμβαση

Καταγγέλλεται η ενέργεια του Περιφερειάρχη για αναίρεση ομόφωνης απόφασης του ΝΣ για την απομάκρυνση των δεξαμενών πετρελαιοειδών

Σε έκτακτη συνεδρίαση καλεί σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Πατσιλινάκος προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τις περαιτέρω ενέργειες του δήμου μετά την απόρριψη από την Περιφέρεια Αττικής απόφασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πειραιά για μη ανανέωση της άδειας λειτουργίας των δεξαμενών πετρελαιοειδών και χημικών στο Πέραμα.

Ο Γ. Πατσιλινάκος θεωρεί απαράδεκτη και πρωτοφανή την απόφαση αυτή και δηλώνει ότι δεν μπορεί να περάσει μια τέτοια πολιτική που θέτει σε κίνδυνο το παρόν και το μέλλον της πόλης του Περάματος. «Τα καζάνια του θανάτου θα φύγουν από το Πέραμα, όσες παρόμοιες αποφάσεις κι αν πάρει η περιφέρεια. Είναι καθολικό αίτημα τόσο του λαού της πόλης, όσο και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά και πρέπει επιτέλους να τη σεβαστούν όλοι και να απομακρυνθούν οι εταιρίες πετρελαιοειδών με οποιοδήποτε κόστος», τονίζει ο δήμαρχος.

Οπως αποκάλυψε ο «Ρ», η επιτροπή του άρθρου 7 της περιφέρειας Αττικής ακύρωσε την ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου μετά από προσφυγή της ΒΡ με το σκεπτικό ότι το Νομαρχιακό Συμβούλιο είναι αναρμόδιο να χορηγεί άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας δεξαμενών πετρελαιοειδών. Να σημειωθεί ότι η απόφαση της επιτροπής είναι τελεσίδικη, και έγινε γνωστή στη Νομαρχία όχι από την Περιφέρεια, αλλά από τη ΒΡ!

«Η συμπεριφορά της διορισμένης περιφερειακής διοίκησης κατά της ομόφωνης απόφασης του εκλεγμένου Νομαρχιακού Συμβουλίου και της Δημοτικής Αρχής Περάματος, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στις υποσχέσεις του ίδιου του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη που το 1996 είχε δηλώσει ότι μέχρι το 2001 θα έχουν απομακρυνθεί όλα τα καζάνια από το Πέραμα, αλλά εξυπηρετεί με πρωτοφανή ευκολία τα συμφέροντα των πολυεθνικών εταιριών πετρελαιοειδών και δίνει παράταση στην παραμονή τους στην πόλη του Περάματος με νόμους που εξυπηρετούν αποκλειστικά τις εταιρίες και όχι την Τοπική Αυτοδιοίκηση», υπογραμμίζει ο δήμαρχος Περάματος, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια Αττικής ουσιαστικά άδειασε τους αγώνες του λαού του Περάματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ