Παρασκευή 24 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Μαζική και μαχητική η συγκέντρωση

Με κεντρικό σύνθημα «Οχι στις ΝΑΤΟικές επεμβάσεις - Ειρήνη στα Βαλκάνια - Κανένας Ελληνας φαντάρος στη Γιουγκοσλαβία», πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ στη Χαλκίδα μαχητικό, μαζικό αντιιμπεριαλιστικό - φιλειρηνικό συλλαλητήριο και καταδίκης της έναρξης νέου γύρου επεμβάσεων που ετοιμάζουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί και Ευρωενωσιακοί ιμπεριαλιστές αυτή τη φορά και στην ίδια τη Σερβία.

Οι δεκάδες νεολαίοι, οι εργαζόμενοι, ο λαός της Χαλκίδας συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο, που ξεκίνησε στις 7.30 μ.μ. στα φανάρια της Νεάπολης, διατράνωσαν την απόφασή τους να σταθούν αλληλέγγυοι στο γιουγκοσλάβικο λαό, να αντισταθούν στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στο μοίρασμα των αγορών. Παράλληλα κατήγγειλαν την ελληνική κυβέρνηση που παίρνει ενεργό μέρος εξυπηρετώντας τα σχέδιά τους και παραδίδοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Στη διάρκεια της πορείας ακούστηκαν συνθήματα όπως «Ενας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός», «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «Κανένας Ελληνες φαντάρος στη Γιουγκοσλαβία, εμείς δεν πολεμάμε για ΗΠΑ - Γερμανία», που εκφράζουν τα συναισθήματα του λαού της Εύβοιας.

Η πορεία σταμάτησε έξω από το δημαρχείο της πόλης, όπου εκείνη την ώρα γινόταν συνάντηση του δημάρχου με τον Γιουγκοσλάβο πρέσβη, και αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ειρήνης και της «Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη» μαζί με τους μοναδικούς υποψηφίους βουλευτές που συμμετείχαν στην πορεία, αυτούς του ΚΚΕ, μπήκαν στο κτίριο και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς το γιουγκοσλάβικο λαό.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος δήλωσε ότι συμμετέχει στη διαμαρτυρία του λαού της Χαλκίδας και τόνισε ότι η μεθοδολογία για την επίλυση των διαφορών είναι ο διάλογος και η ειρήνη και όχι ο πόλεμος. Ο Γιουγκοσλάβος πρέσβης αφού ευχαρίστησε για όσα κάνει ο ελληνικός λαός για το λαό του, επισήμανε ότι όλος ο κόσμος είδε πέρσι ότι ο ελληνικός λαός στάθηκε δίπλα μας. Αυτή η υποστήριξη, σημείωσε, βοήθησε να βγούμε νικητές, ηθικά, όμως αυτός ο αγώνας δεν τελείωσε, ο κίνδυνος παραμονεύει για όλους τους λαούς των Βαλκανίων. «Θαυμάζω το θάρρος σας που με αυτό τον τρόπο αποδεικνύετε την αλληλεγγύη σας προς τον γιουγκοσλάβικο λαό», είπε.

Παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση και στην πορεία οι υποψήφιοι του ΚΚΕ, Αντρέας Τσακός, Κώστας Πάλλης, Γεωργία Λαδογιάννη και ο αντιδήμαρχος Χαλκιδέων Τηλέμαχος Ζήκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ