Παρασκευή 24 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΚΚΕ
Δεν περνάει η τρομοκρατία

Μια πρωτοφανής, όσο και προκλητική, προσπάθεια τρομοκράτησης σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έλαβε χώρα χτες στην Κάνηθο από άντρες της Ασφάλειας Χαλκίδας.

Τρεις ασφαλίτες σταμάτησαν το αυτοκίνητο της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ, που προπαγάνδιζε την αντιπολεμική - φιλειρηνική συγκέντρωση που θα γινόταν το βράδυ, κατέβασαν τον οδηγό, στέλεχος της ΚΝΕ, και του είπαν: «Κάτι έχεις μέσα στο αυτοκίνητο». Στη συνέχεια έκαναν έρευνα και στο αυτοκίνητο και στον ίδιο, ψάχνοντας δήθεν για ναρκωτικά!

Με ανακοίνωσή της η ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ καταγγέλλει: «Στόχος της θρασύτατης προκλητικής ενέργειας δεν είναι το ΚΚΕ. Εντάσσεται στο κλίμα τρομοκρατίας και αυταρχισμού που επιδεικνύουν οι κυβερνήσεις της ΕΕ και του ΠΑΣΟΚ, απέναντι στα λαϊκά κινήματος, σε όποιον αντιστέκεται, χρησιμοποιώντας τα ΜΑΤ, τη βία, την τρομοκρατία. Η αναχαίτιση της όλο και αυξανόμενης απήχησης της πολιτικής του ΚΚΕ στο λαό και τη νεολαία της πόλης μας».

«Εξάλλου - σημειώνει - είναι γνωστή και κρυστάλλινη η θέση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, οι αγώνες τους ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Αλλοι είναι αυτοί (υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης) που τα προπαγανδίζουν και μετατρέπονται σε "πλασιέ" της ναρκοϋποταγής».

Η ΝΕ καλεί τους εργαζόμενους, όλο τον Ευβοϊκό λαό στις επερχόμενες εκλογές να λάβουν υπόψη τους ως κριτήριο τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις λαϊκές διεκδικήσεις και τα δημοκρατικά δικαιώματα και να μαυρίσουν αυτές τις επιλογές.

Τους καλεί ακόμα: «Να ενισχύσουν και να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος του κοινωνικοπολιτικού λαϊκού μετώπου και της λαϊκής διακυβέρνησης. Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι Κνίτες και οι ΚΝίτισσες θα απαντήσουν εντείνοντας τη δράση τους μέσα από τις γραμμές του λαϊκού και αντιπολεμικού φιλειρηνικού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ