Παρασκευή 24 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιχείρηση συκοφάντησης του Βελιγραδίου σε εξέλιξη

Τελικά, το Βελιγράδι και ο Πρόεδρος Σλ. Μιλόσεβιτς δε συμφωνούν με την πραγματοποίηση της ΝΑΤΟικής άσκησης στο Κόσσοβο όπως, ψευδώς, είχε δηλώσει στην τελευταία του επικοινωνία με τους δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ.Ρέππας. Το Βελιγράδι, προφανώς, όχι μόνο δε συμφωνεί με την κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας Διεθνούς Δικαίου, αλλά έχει κάθε λόγο να είναι δυσαρεστημένο από την υποκριτική στάση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία και συμφωνεί με τις ΝΑΤΟικές αποφάσεις κατά της Σερβίας αλλά και συνδράμει για την υλοποίησή τους.

Η γιουγκοσλαβική κυβέρνηση, λοιπόν, έδειξε τη δυσαρέσκειά της προς την Αθήνα την περασμένη Τετάρτη, όταν «ταλαιπώρησε» το αεροσκάφος της Ολυμπιακής, το οποίο η ελληνική κυβέρνηση φιλοδοξούσε να προσγειωθεί πρώτο στο Βελιγράδι, μετά την άρση του εμπάργκο πτήσεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, η αναχώρηση του αεροσκάφους της Ολυμπιακής από την Αθήνα καθυστέρησε τρεις ώρες και στη συνέχεια, το αεροπλάνο κρατήθηκε στον αέρα για μια ώρα πάνω από το Βελιγράδι. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες χρειάστηκε να επέμβει και το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, προκειμένου να δοθεί άδεια προσγείωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών έχει δώσει «γραμμή» για την προβολή της σερβικής «αχαριστίας». Μια «γραμμή» που έχουν αναλάβει με προθυμία να ακολουθήσουν διάφοροι «εκλεκτοί» δημοσιογράφοι και ΜΜΕ. Ετσι, λοιπόν, το προσεχές διάστημα αναμένεται με ιδιαίτερη ένταση μια επιχείρηση κατασυκοφάντησης του Βελιγραδίου, το οποίο δεν «προσαρμόζεται» όπως θα ήθελε η ελληνική κυβέρνηση, και δε δέχεται αγόγγυστα το διαμελισμό της Σερβίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ