Παρασκευή 24 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιατί ψηφίζω ΚΚΕ
Να ξανασμίξουμε για το Νέο ΕΑΜ

Οι δραματικές εξελίξεις των τελευταίων χρόνων με το βρόμικο πόλεμο των Αμερικανώων κι Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών στη Γιουγκοσλαβία, καθώς και την επίθεση του κεφαλαίου για να παρθούν πίσω οι κατακτήσεις που γνώρισαν οι λαοί στη διάρκεια του 20ού αιώνα, δείχνουν ξεκάθαρα τις αρνητικές εξελίξεις από τις ανατροπές του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε.

Ομως, μαζί με αυτά, φαίνεται κάτι νέο να γεννιέται. Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού μας ενάντια στον πόλεμο πέρσι, κατέδειξαν τις αστείρευτες δυνάμεις αυτού του λαού.

Η συνάντηση πολλών αγωνιστών σ' αυτούς τους αγώνες δείχνει το δρόμο να συγκροτήσουμε το ΝΕΟ ΕΑΜ που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός αυτού του τόπου. Γι' αυτό αποτελεί επιτακτική ανάγκη να φτιάξουμε το ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, για να υπάρχει λαϊκή διακυβέρνηση αύριο.

Καλώ τους παλιούς συναγωνιστές μου, τους απογόνους των καλύτερων παιδιών του Μοριά, που έδωσαν και τη ζωή τους στην πάλη ενάντια στον ξένο κατακτητή μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ κι, αργότερα, ενάντια στην ξένη επέμβαση μέσα από τις γραμμές του ΔΣΕ και της ηρωικής 3ης Μεραρχίας, να ξανασμίξουμε υπερψηφίζοντας το ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές.


Του
Γιώργη ΚΟΝΤΑΛΩΝΗ*.
* Ο Γ. Κονταλώνης ήταν επιτελάρχης της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ