Παρασκευή 24 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι μεν τα οφέλη και οι δε στην ανεργία

Παπαγεωργίου Βασίλης

Θέλει ο «εκσυγχρονιστής» ν' «αγιάσει», αλλά δεν τον αφήνουν. Αντιγράφουμε από την εφημερίδα «Ημερήσιος Κήρυξ» της Πάτρας:

«Από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στους Μύλους Κεπενού δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, καθώς ο κ. Σημίτης, θέλοντας προφανώς να δείξει τα οφέλη του εκσυγχρονισμού, ρώτησε έναν εργαζόμενο πόσα άτομα απασχολούνται στην επιχείρηση. "Ενενήντα", του απάντησε ο εργάτης. "Και πόσα άτομα εργάζονταν πριν τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου;", ρώτησε και πάλι ο κ. Σημίτης. "Διακόσια πενήντα", απάντησε ένας άλλος εργαζόμενος, προκαλώντας αμηχανία στον πρωθυπουργό που κυριολεκτικά πάγωσε, μένοντας άναυδος.

Στη συζήτηση παρενέβη με εύστοχο σχόλιο, για να σώσει την κατάσταση, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, Χρήστος Λιακόπουλος, ο οποίος, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, του είπε ότι "θα πρέπει να βρεθούν τρόποι έτσι ώστε τα αποτελέσματα από την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών, να τα καρπώνονται και οι εργαζόμενοι", προκαλώντας ένα συγκαταβατικό νεύμα ανακούφισης του κ. Σημίτη».

Χωρίς (άλλα) σχόλια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ