Παρασκευή 24 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι συνταξιούχοι να στηρίξουν το ΚΚΕ

Την υποστήριξή τους στο ΚΚΕ εκφράζουν με κείμενό τους μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας - Πειραιά - Περιχώρων και απλά μέλη, καλώντας τους συναδέλφους τους να στηρίξουν το ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές. Το κείμενο έχει ως εξής:

«Ανεξάρτητα από ιδεολογικές ή άλλες διαφορές στηρίζουμε τις θέσεις και τις αρχές του ΚΚΕ, όπως εκφράζονται στις εκλογικές διακηρύξεις του. Ιδιαίτερα στο ασφαλιστικό οι θέσεις του ΚΚΕ μάς εκφράζουν απόλυτα γιατί κι εμείς δε δεχόμαστε να υπάρξει ιδιωτικός τομέας στο θέμα της κοινωνικής ασφάλισης, της συνταξιοδότησης και της υγείας.

Η σύγχρονη βάρβαρη κοινωνική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των κρατών - μελών της ανατρέπουν συνεχώς τις κατακτήσεις των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, με σκοπό να δημιουργήσουν ένα κοινωνικό σύστημα με κριτήριο την "παροχή" σε ένα όλο και μικρότερο μέρος του λαού με τη λογική του ελάχιστου.

Ελάχιστες κοινωνικές παροχές, ελάχιστα φάρμακα, ελάχιστη σύνταξη. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - και κάθε άλλο κόμμα που ακολουθεί την ίδια πολιτική - επιδιώκουν ανατροπές στο ασφαλιστικό αλλά θα τις προωθήσουν μετά τις εκλογές, στήνοντας παγίδα στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, αρνούμενοι συνειδητά να αναφερθούν στα δικαιώματα των ασφαλισμένων. Η μόνη ασπίδα να αποκρούσουν οι συνταξιούχοι την επίθεση εναντίον τους είναι η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές που έρχονται. Με την έκφραση στήριξης στο ΚΚΕ θέλουμε να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός λαϊκού μετώπου αντίστασης στην εξαθλίωση και στην κατάργηση κοινωνικών κατακτήσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ