Παρασκευή 24 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΒΑΛΑ
Δυναμικό «παρών»

Το δικό του δυναμικό «παρών» στο πανελλαδικό αντιπολεμικό προσκλητήριο έδωσε χτες βράδυ ο δημοκρατικός λαός της Καβάλας, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την έναρξη των βάρβαρων βομβαρδισμών των ΝΑΤΟικών και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών ενάντια στο λαό της Γιουγκοσλαβίας.

Η αντιπολεμική συγκέντρωση, που οργάνωσαν οι φορείς της πόλης, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία και κατέληξε σε πορεία στους δρόμους της πόλης. Με τη γεμάτη παλμό και αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα συγκέντρωση και πορεία ο λαός της Καβάλας εξέφρασε την καταδίκη των ιμπεριαλιστών, που απειλούν να αιματοκυλήσουν ξανά τα Βαλκάνια, και την αλληλεγγύη του στο δοκιμαζόμενο λαό της Γιουγκοσλαβίας.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Κώστας Παρτσαλίδης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Καβάλας, ο οποίος κατήγγειλε τη δράση των γερακιών του ΝΑΤΟ που απειλούν να ρίξουν ξανά τη Βαλκανική στις φλόγες του πολέμου για να ολοκληρώσουν το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας και να εγκαθιδρύσουν άβουλα προτεκτοράτα στην περιοχή.

Κατήγγειλε επίσης την υποτακτική στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που δίνει «γην και ύδωρ» στους ιμπεριαλιστές και εμπλέκει τη χώρα μας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια, και κάλεσε το λαό της πόλης να δυναμώσει τις γραμμές του φιλειρηνικού κινήματος για να σταματήσει το χέρι των δολοφόνων.

Οι συγκεντρωμένοι μετά την ομιλία ξεχύθηκαν με τα λάβαρα, τα πλακάτ και τις πικέτες τους στους δρόμους της πόλης, που για πολλή ώρα αντηχούσαν από τα βροντερά αντιιμπεριαλιστικά τους συνθήματα.

  • Σε μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο μετατράπηκε η συγκέντρωση του ΚΚΕ για τα εγκαίνια του κεντρικού εκλογικού κέντρου στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, χτες βράδυ. Αμέσως μετά τη συγκέντρωση, όπου μίλησαν οι υποψήφιοι βουλευτές τους νομού, πραγματοποιήθηκε διαδήλωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης, με αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, και καταδίκης των νέων εγκληματικών σχεδίων του ΝΑΤΟ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ