Παρασκευή 24 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αρχή μιας νέας θηριωδίας για το λαό η ΟΝΕ

Τα σχέδια δημιουργίας ενός αμερικανοποιημένου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, που θα πετάξει στο δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, πλήττοντας κυρίως τις νεότερες γενιές, κατήγγειλε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη χτεσινή της περιοδεία στη ΔΕΗ. Η δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που έγινε με αφορμή το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Λισαβόνα, έχει ως εξής:

«Πριν ακόμα ξεκινήσει ο πρωθυπουργός για τη Λισαβόνα, είπε ήδη ψέματα. Οτι θα διασφαλίσει και θα διεκδικήσει το λεγόμενο κοινωνικό κράτος για τον ελληνικό λαό. Ηδη τα ντοκουμέντα της ΕΕ, τα οποία συζητιούνται στη Λισαβόνα, λένε καθαρά ότι το εμπόδιο για τον περίφημο προοδευτικό εκσυγχρονισμό της ΕΕ είναι το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που ισχύει σε όλες τις χώρες - μέλη.

Πάμε λοιπόν για τη δημιουργία ενός αμερικανοποιημένου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, που θα πετάξει στο δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και το πιο τραγικό ότι θα πληγούν οι νεότερες ηλικίες.

Πρέπει για άλλη μια φορά να υπενθυμίσουμε ότι η ΟΝΕ δεν είναι το τέρμα μιας προσπάθειας, είναι η αρχή μιας νέας θηριωδίας. Αυτόν τον όρο θα χρησιμοποιήσουμε. Μια θηριωδία σε βάρος των λαϊκών κοινωνικών δικαιωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ