Παρασκευή 24 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιατί ψηφίζω ΚΚΕ
Συνειδητά δίπλα στο ΚΚΕ

Σήμερα που οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ έχουν καταστήσει την Ελλάδα χώρα μειωμένης εθνικής κυριαρχίας και προπύργιο διαμελισμού της Βαλκανικής, το ΚΚΕ είναι ο μοναδικός πολιτικός οργανισμός ο οποίος αταλάντευτα και με συνέπεια, στην πρωτοπορία πάντα του λαϊκού κινήματος, αντιμάχεται και παλεύει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια σε βάρος των λαών της περιοχής.

Σήμερα που με άλλοθι τη δήθεν παγκοσμιοποίηση της οικονομίας, η κυβερνητική επίθεση σε βάρος των κατακτήσεων των εργαζομένων τείνει να πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας, με την κατάργηση του 8ωρου, το πάγωμα των μισθών και των ημερομισθίων, την αύξηση της ανεργίας, την επιβουλή σε βάρος του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, την κατάργηση ουσιαστικά της δημόσιας υγείας των λαϊκών στρωμάτων και την επίθεση σε βάρος της παιδείας, κλπ.

Σήμερα που ο καπιταλισμός στην πιο σκληρή μορφή του, με τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό, σαρώνει και εξανεμίζει οικονομίες και ελπίδες χιλιάδων εργατικών νοικοκυριών, το ΚΚΕ μέσα από πολλά εμπόδια και διωγμούς, που θυμίζουν εποχές του παρελθόντος, αγωνίζεται με αποφασιστικότητα και τόλμη για την ανάγκη δημιουργίας ενός πλατιού λαϊκού μετώπου. Αγωνίζεται για την ανάγκη αφύπνισης των συνειδήσεων, για την ανάγκη συσπείρωσης όλων των εργαζομένων κόντρα και ενάντια στη μια και μόνη νεοφιλελεύθερη πολιτική που εκφράζεται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Δεν είναι αρκετοί αυτοί οι λόγοι για να στηρίξει κανείς συνειδητά, να σταθεί δίπλα στον αγώνα του ΚΚΕ, να το ενισχύσει και στη Βουλή;


Του
Μάκη ΚΕΤΣΟΠΟΥΛΟΥ*
*Ο Μ. Κετσόπουλος είναι μέλος του ΔΣ του Σωματείου της «Χαλυβουργικής»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ