Παρασκευή 24 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Α. ΒΕΡΝΑΔΑΚΗΣ
Θα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων

Πριν δοθεί ο λόγος στους εργαζόμενους, απευθύνθηκε σε αυτούς και ο A. Βερναδάκης από την Κομμουνιστική Ανανέωση. Πρώην συνδικαλιστής στη ΔΕΗ προέβλεψε ότι οδεύουμε σε ιδιωτικοποίηση της Επιχείρησης. Ομως τόνισε πως «δεν είναι αργά για να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε και να αναπτύξουμε ένα κίνημα. Χρειάζεται να στρατευτούμε σε μια άλλη υπόθεση, είπε. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, γι' αυτό κι εμείς συσπειρωνόμαστε στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Οι διαφορές μας είναι ασήμαντες μπροστά σε αυτά που πρέπει να μας ενώνουν».

Ειδικότερα για τους σχεδιασμούς που αφορούν την ΔΕΗ, είπε ότι ο καινούριος σχεδιασμός για τη διαχείριση του προσωπικού είναι να φύγουν από πέντε έως δέκα χιλιάδες εργαζόμενοι στην Επιχείρηση. «Επαψε να είναι πρωταγωνιστής και δημιουργός ο εργαζόμενος», είπε. «Τα έχουν πάρει όλα. Μένει να ιδιωτικοποιήσουν τις δημόσιες επιχειρήσεις και βέβαια και η υγεία, η παιδεία, η ασφάλιση είναι στο στόχαστρο», τόνισε καλώντας τους εργαζόμενους να μην αφήσουν να εξελιχτεί αυτή η κατάσταση που έχει στόχο τη «διευκόλυνση με όλους τους τρόπους των διάφορων Κοπελούζων ή άλλων που θέλουν να κερδοσκοπήσουν σε βάρος του λαού».

«Εμείς, είπε, λέμε ότι στις 9 του Απρίλη δοκιμάζονται ποιοι θα σταθούν με το λαό και ποιοι θα συνηγορήσουν στην αποδιάρθρωση του κοινωνικού ιστού. Οποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, μετά τις 9 του Απρίλη θα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων».

Συνηγορώντας σε όσα τόνισαν οι υποψήφιοι του ΚΚΕ, μια εργαζόμενη στη ΔΕΗ τόνισε πως δεν κατάλαβαν καλά «οι απέναντι», αν νομίζουν πως επειδή οι εργαζόμενοι υπερασπίζονται τα κεκτημένα τους, μόνο αυτά θέλουν, λέγοντας ότι θα αγωνιστούν για διεύρυνση των κατακτήσεών τους. Ενας άλλος εργαζόμενος θέλησε να μάθει περισσότερα για την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε προχτές ο γραμματέας της ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ και ο Κ. Καζάκος, που είχε μιλήσει στη συγκέντρωση στον Πύργο, συνέδεσε τα κρούσματα τρομοκρατίας με το γενικότερο κλίμα που καλλιεργείται, αλλά και την «αλαζονεία» της κυβέρνησης, που - όπως είπε - ευνοεί τέτοια περιστατικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ