Παρασκευή 24 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
Αναβολή μετά από αίτημα Γιαννόπουλου

Αναβλήθηκε χτες για τις 10-5-2001 η εκδίκαση της αγωγής, που έχει καταθέσει στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος εναντίον του «Ριζοσπάστη», για τον τρόπο παρουσίασης της πρόσφατης δίκης του με τον υπερνομάρχη Αθήνας - Πειραιά Θεόδωρο Κατριβάνο στο Τριμελές Εφετείο. Την αναβολή ζήτησε ο Ευάγγ. Γιαννόπουλος, μέσω του συνηγόρου του Γιάννη Τομαρά, προκειμένου η παρούσα αγωγή του να συνεκδικαστεί με άλλη, που επίσης έχει καταθέσει κατά της εφημερίδας μας για την ίδια υπόθεση (!). Ο εκδότης και ο διευθυντής του «Ρ» Στέφανος Λουκάς και Δημήτρης Κουτσούμπας, αντίστοιχα, που ήταν παρόντες στο δικαστήριο μαζί με το συνήγορό τους Αντώνη Μπιτσάκη, δέχτηκαν το αίτημα αναβολής και έτσι αυτή δόθηκε για την προαναφερόμενη ημερομηνία.

Αμέσως μετά ο Δημ. Κουτσούμπας, δήλωσε: «Θα ήθελα ξανά να τονίσω τη διαμαρτυρία του ΚΚΕ και, γενικότερα, όλου του προοδευτικού και δημοκρατικού κόσμου της χώρας, ενάντια στις διώξεις κατά της ελευθερίας του Τύπου, ενάντια στην προσπάθεια φίμωσης κάθε αντίθετης φωνής προς την κυβερνητική πολιτική. Ο ελληνικός λαός στις 9 Απρίλη θα δώσει την απάντηση και στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στον Ευάγγελο Γιαννόπουλο προσωπικά».

Σημειώνεται ότι με την αγωγή του, που τελικά δε συζητήθηκε χτες, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης στρέφεται κατά των υπευθύνων του «Ριζοσπάστη» και της «Τυποεκδοτικής», ζητώντας χρηματικό ποσό 500 εκατομ. δρχ. για δημοσιεύματα της 11ης και 17ης Δεκέμβρη 1999, σχετικά με τη δίκη Γιαννόπουλου - Κατριβάνου. Ο ίδιος έχει προσφύγει και στα ποινικά δικαστήρια, με δύο μηνύσεις που κατέθεσε σε βάρος του «Ρ» για «συκοφαντική δυσφήμιση κατ' εξακολούθηση διά του Τύπου», εφαρμόζοντας κατά γράμμα την παλιά εκείνη ρήση: «Ειν' ελεύθερος ο Τύπος, φτάνει μόνο να μη γράφει»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ