Παρασκευή 24 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε αποχή οι δικαστικοί υπάλληλοι για το εκλογικό επίδομα

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προβαίνουν οι δικαστικοί υπάλληλο όλης της χώρας ενόψει των εκλογών, με μοναδικό αίτημα να τους χορηγηθεί το εκλογικό επίδομα.

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα από τις 12.00 το μεσημέρι οι δικαστικοί υπάλληλοι και στη συνέχεια θα προβούν σε πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών και στις κατά τόπους Νομαρχίες.

Η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΔΥΕ) σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι δεν καταβάλλεται η εκλογική αποζημίωση στους δικαστικούς υπαλλήλους, παρόλο που εμπλέκονται στις εκλογές, όπως και άλλες κατηγορίες εργαζομένων (υπάλληλοι υπουργείου Εσωτερικών, δικαστικοί λειτουργοί, αστυνομικοί κλπ.), οι οποίοι παίρνουν κανονικά την εκλογική αποζημίωση.

Επίσης, οι δικαστικοί υπάλληλοι αναφέρουν ότι σηκώνουν το κύριο βάρος της προπαρασκευής, διεξαγωγής και διαλογής των σταυρών μετά την εκλογική διαδικασία.

Ηδη από χτες άρχισαν να απέχουν από κάθε είδους εργασία για την προετοιμασία των εκλογών, όπως κοινοποίηση διορισμών μελών εφορευτικών επιτροπών, δικαστικών αντιπροσώπων, συμπλήρωση φύλλων εκλογικών βιβλιαρίων κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ