Παρασκευή 24 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αντιπολεμικές εκδηλώσεις σ' όλους τους νομούς

Χτες στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, σήμερα στη Λάρισα και στο Βόλο

Την αποφασιστικότητά τους να εντείνουν την αντιιμπεριαλιστική πάλη τους, διαδηλώνουν και οι αγωνιστές της ειρήνης στη Θεσσαλία, συμμετέχοντας στις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις που διοργανώνονται σε όλους τους νομούς της περιοχής, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την έναρξη του βρώμικου πολέμου του ΝΑΤΟ που ματοκύλισε τη Γιουγκοσλαβία, αλλά και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια για νέα επέμβαση στη γειτονική χώρα. Οι φιλειρηνικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλία ξεκίνησαν χτες από την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, ενώ τη σκυτάλη παίρνουν σήμερα η Λάρισα και ο Βόλος.

Στην Καρδίτσα οι φιλειρηνιστές του νομού έδωσαν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, καταδικάζοντας τα πολεμοκάπηλα σχέδια της ιμπεριαλιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων. Στην ομιλία της η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Καρδίτσας Φωτεινή Καραχάλιου, επισήμανε ότι τα τύμπανα του πολέμου ξαναχτυπούν στα Βαλκάνια και κάλεσε το λαό του νομού σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πικετοφορία στους δρόμους της Καρδίτσας.

Την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν να βαδίζουν ανυποχώρητα στο δρόμο της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, έδωσαν χτες και οι φιλειρηνιστές των Τρικάλων συμμετέχοντας στην αντιπολεμική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης. Μιλώντας στη συγκέντρωση ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων Λάζος Νίκος υπογράμμισε ότι χρέος του φιλειρηνικού κινήματος είναι να συνεχίσει τον αγώνα του, προκειμένου ν' αποτρέψει τα νέα βρώμικα σχέδια του ΝΑΤΟ σε βάρος του γιουγκοσλαβικού λαού. Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές, φωνάζοντας αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, πραγματοποίησαν πικετοφορία καταδίκης του ιμπεριαλισμού στους δρόμους των Τρικάλων.

Στη Λάρισα το αντιπολεμικό συλλαλητήριο θα γίνει σήμερα στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου με πρωτοβουλία της Επιτροπής Φορέων Κατά του Πολέμου. Στη συνέχεια, οι φιλειρηνιστές του νομού θα μεταβούν στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου και θα πραγματοποιήσουν πορεία που θα καταλήξει έξω από το Στρατηγείο του ΝΑΤΟ.

Αντιπολεμική πικετοφορία θα πραγματοποιήσουν σήμερα και οι φιλειρηνιστές της Μαγνησίας, η οποία θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. από τα γραφεία της Επιτροπής Ειρήνης στο Βόλο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΕΙΡΗΝΗΣ σ' όλη την Ελλάδα (2004-01-09 00:00:00.0)
Αντιπολεμικές δραστηριότητες σε όλη τη χώρα (2001-10-23 00:00:00.0)
Λαϊκός ξεσηκωμός κατά του πολέμου (2001-10-09 00:00:00.0)
Εστειλαν αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα (2000-06-06 00:00:00.0)
Στους δρόμους όλη η χώρα (2000-03-19 00:00:00.0)
Αντιπολεμικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα (2000-03-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ