Παρασκευή 24 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στέλνουν μήνυμα αντίστασης και ανυποταγής

Σήμερα, στις 6.00 το απόγευμα, στην κεντρική πύλη του λιμανιού, το αντιπολεμικό συλλαλητήριο

Σήμερα Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα, μπροστά από την κεντρική πύλη του λιμανιού, ο λαός της Θεσσαλονίκης θα στείλει και πάλι το μήνυμα αντίστασης και ανυποταγής προς τους δουλόφρονες της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων που συναινούν στο νέο σχεδιαζόμενο έγκλημα των αμερικανονατοϊκών δολοφόνων εναντίον του Γιουγκοσλαβικού λαού, ακριβώς ένα χρόνο μετά την έναρξη των γκαγκστερικών βομβαρδισμών εναντίον αμάχων.

Η Επιτροπή φορέων ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό καλεί τους δημοκράτες, πατριώτες, όλους τους ενεργούς πολίτες, πιο μαζικά από κάθε άλλη φορά να υψώσουν το ανάστημά τους και να στείλουν σαφές το μήνυμα συνέχισης του αγώνα, για όσο διάστημα οι ιμπεριαλιστές επιχειρούν στην περιοχή. Το μήνυμα αντίστασης και πάλης μέχρι να φύγουν οι ιμπεριαλιστές και οι πολεμικές μηχανές τους από τη χώρα και τα Βαλκάνια.

Χτες από το χώρο όπου λειτουργεί η έκθεση φωτογραφίας που οργάνωσε η ΕΔΥΕΘ με θέμα τα ΝΑΤΟικά εγκλήματα στη Γιουγκοσλαβία, τα μέλη της Επιτροπής Φορέων, απηύθυναν έκκληση προς όλα τα κόμματα, τους υποψήφιους βουλευτές του νομού, το νομάρχη, το δήμαρχο Θεσσαλονίκης και όλους τους εκπροσώπους της ΤΑ να πάρουν θέση δημόσια ενάντια στο διαρκές έγκλημα και τη μετατροπή της πόλης σε ορμητήριο των νεοβάρβαρων του ΝΑΤΟ και να συμμετέχουν στο παλλαϊκό συλλαλητήριο.

Κατήγγειλαν την κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών που στο πλαίσιο της εφαρμογής της Συνθήκης Σένγκεν εμπόδισε την είσοδο στη χώρα μας, της ΓΓ του Σερβικού Ερυθρού Σταυρού, Ράτκα Σβέτκοβιτς, η οποία θα μετέβαινε στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις, ως εκπρόσωπος του Γιουγκοσλαβικού φιλειρηνικού κινήματος. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ Μ. Σπυριδάκης, «είναι μια προειδοποίηση για το πόσο καταλύονται στοιχειώδη κυριαρχικά δικαιώματα, της χώρας μας και εκχωρούνται σε υπερεθνικές υπηρεσίες και μηχανισμούς που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια και το φιλότιμό μας. Καλούμε την κυβέρνηση και το ΥΠΕΞ να επανεξετάσει τη θέση του και να προσαρμοστεί με τα αισθήματα του λαού μας».

Επίσης καταγγέλθηκε ως περίτρανη απόδειξη της ενοχής της, η τακτική της κυβέρνησης να προβάλλει ως αιτιολογία για τη διέλευση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων, πως δήθεν η γιουγκοσλαβική κυβέρνηση ενέκρινε τη διεξαγωγή της άσκησης «δυναμική απάντηση 2000».

Στη διάρκεια του παλλαϊκού συλλαλητηρίου, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τη συμμετοχή καλλιτεχνών της Θεσσαλονίκης. Επίσης οι οργανωτές, ανήγγειλαν πως θα εντοιχίσουν πλάκα στον περίβολο του λιμανιού, σε ένδειξη τιμής και παρότρυνσης για τις νέες γενιές, ώστε να συνεχίσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση του αγαθού της ειρήνης και της δικαιοσύνης.

  • Προσυγκεντρώσεις θα ξεκινήσουν στις 5.30 το απόγευμα από την Πλατεία Αγίας Σοφίας και το Αγαλμα του Βενιζέλου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ