Παρασκευή 24 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης

«Οι μειονότητες, γέφυρα φιλίας των λαών», «Εξω το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια». Αυτό διαμήνυσαν χτες οι πολίτες της Κομοτηνής, ένα χρόνο μετά την έναρξη των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών εναντίον του γιουγκοσλαβικού λαού. Χτες με μια συγκέντρωση και πορεία που ξεπέρασε κάθε προσδοκία των οργανωτών, χριστιανοί και μουσουλμάνοι ύψωσαν για άλλη μια φορά φωνή αντίστασης και πάλης στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων υποτακτικών τους.

Εδωσαν μαζικό και αποφασιστικό «παρών» στο αγωνιστικό ραντεβού στις 7.30 το απόγευμα μπροστά στο δημαρχείο της πόλης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των φορέων της περιοχής και παραγόντων της πόλης, όπως της Επιτροπής Ειρήνης, Αγροτικών Συλλόγων και εργατικών Σωματείων, του προέδρου της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών, Δ. Μαρουφίδη, του αντιδημάρχου Σ. Βαβατσικλή και του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, Δ. Παπασταμάτη.

Με μια φωνή ξεκίνησαν τη μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης. «Οχι στο μίσος των εθνικιστών, ζήτω η φιλία των λαών», «Κυβέρνηση Σημίτη υπάλληλοι του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο», διαδήλωσαν με μια φωνή. Στην πλατεία της Κομοτηνής πραγματοποίησαν συγκέντρωση όπου μίλησαν οι εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων, που κατήγγειλαν την εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα σχέδια των Ευρωαμερικάνων ιμπεριαλιστών για νέο πιο αιματηρό μακελειό στη Γιουγκοσλαβία και απαίτησαν να σταματήσουν οι διευκολύνσεις που παρέχει η κυβέρνηση στους ΝΑΤΟικούς δολοφόνους. Απαίτησαν να πάψει η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα να αποτελεί ορμητήριο των ιμπεριαλιστών για την επέλαση στα Βαλκάνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ