Παρασκευή 24 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ
«Οσο μένουν παθητικοί οι λαοί θα στύβονται»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Κ. Καζάκος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ, που είπε ότι «εδώ παίζεται η εθνική μας κυριαρχία, που έχει καταργηθεί σε μεγάλο βαθμό». «Και το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ο λαός έχει παθητικοποιηθεί σε τέτοιο σημείο, έχει εξουδετερωθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τέτοια τρομακτικά φαινόμενα». Αυτή τη στιγμή, είπε, χρησιμοποιείται η χώρα μας. Και ζήσαμε τη βρωμερή επιχείρηση με την απόβαση μιας απόλυτα επιθετικής δύναμης που πήγε στο Κόσσοβο, αφού τη βάφτισαν ειρηνευτική, αλλά είναι ένας χρόνος τώρα που εκεί εξελίσσεται μια αιματοχυσία.

«Παρουσιάζουν το μαύρο άσπρο με τέτοια ευχέρεια, ανενδοίαστα, ανερυθρίαστα πλέον και ο κόσμος βρίσκεται σε μια τέτοια σύγχυση, που δεν μπορεί να καταλάβει τι γίνεται γύρω του. Εγκλωβίζονται μάζες του πληθυσμού σε χώρους που είναι εντελώς αντίθετοι με τα ουσιαστικά τους συμφέροντα», τόνισε, λέγοντας ότι είναι ανάγκη να «ξυπνήσει» το αίσθημα του αγνού πατριωτισμού που σώζει σε κάθε δύσκολη στιγμή τον τόπο μας. Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στο ψευτοδίλλημα, όπως το χαρακτήρισε, που προβάλλεται και υπαγορεύει ότι μία μικρή, αδύναμη χώρα δεν μπορεί να προβάλει αντίσταση απέναντι στο ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς. Θύμισε ότι ως λαός και έθνος δε θα είχαμε τίποτα, αν δεν υπήρχε η αντίσταση ενάντια στις δυνάμεις του άξονα, που είχε και τότε ζητήσει «διευκολύνσεις». «Τότε τα έβαλε με τη μεγαλύτερη πολεμική μηχανή της ιστορίας» είπε και συνέδεσε και τη σημερινή κατάσταση με την αντίσταση στην Ιερή Συμμαχία το 1821.

«Οσο θα μένουν παθητικοί οι λαοί, θα στύβονται» είπε, τονίζοντας ότι οι αντιθέσεις μέσα στην κοινωνία, στην Ευρώπη και την Αμερική, οξύνονται, καθώς «το μοντέλο της ανάπτυξης είναι η ασυδοσία του κέρδους των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων».

Αναφερόμενος με τη σειρά του στη διέξοδο, τόνισε ότι οι εξελίξεις θα είναι μοιραίες όσο καθόμαστε στην κρεβατοκάμαρα και βλέπουμε τηλεόραση. «Με τα λόγια δε λύνονται αυτά, στο δρόμο λύνονται», είπε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ