Παρασκευή 24 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΗΛΕΤΥΦΛΩΣΗ
Κόντρες... . επιπέδου

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΜΑΝ πια αυτός ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας! Τόσο πολύ πια τον έχει επηρεάσει η κατάσταση του προσφάτως παντρεμένου; Τι θα γίνει αν χάσει η Νέα Δημοκρατία τις εκλογές, τον ρώταγε ο Χατζηνικολάου στο ΜΕΓΚΑ, ότι «δεν είναι ερωτευμένος με την προεδρική καρέκλα», απάνταγε αυτός. Λίγη αυτοσυγκράτηση βρε παιδί μου. Γιατί, εντάξει πουλάει το στιλ «νεόνυμφος» προεκλογικά, αλλά δε γίνεται να είναι κανείς και αιωνίως νεόνυμφος!

* * *

ΑΠΟ .. χουβαρνταλίκι, πάντως, ο Καραμανλής δεν μπορούμε να πούμε, είναι ανοιχτοχέρης: Δέσμη μέτρων 650 δισεκατομμυρίων υποσχέθηκε, αύξηση ΑΕΠ 5,5% υποσχέθηκε, αλλαγές στο φορολογικό υποσχέθηκε, ευρωκονδύλια υποσχέθηκε... Και γιατί όχι δηλαδή; Ως γνωστόν οι προεκλογικές υποσχέσεις ούτε φορολογούνται και κυρίως δεν εξοφλούνται μετεκλογικά. Βάλε κάτι παραπάνω, πρόεδρε! Και 500 δισεκατομμύρια από εμάς!

* * *

ΤΩΡΑ αυτή την πεποίθηση που εξέφρασε ότι «το κόμμα κατεβαίνει ενωμένο» στις εκλογές, πώς ακριβώς του προέκυψε δεν το γνωρίζουμε. Αλλά αν αυτός αισθάνεται «ενωμένος» με τον Μητσοτάκη και την Ντόρα, εμείς τι να πούμε; Μάλλον του αρέσει το «ζην επικινδύνως»!

* * *

ΚΟΙΝΗ πεποίθηση και της Ντόρας Μπακογιάννη και του Θεόδωρου Πάγκαλου χτες στην εκπομπή «Με τα μάτια της Ελλης», ότι τα ΜΜΕ ενδιαφέρονται περισσότερο για τις κοσμικές εκδηλώσεις και τα πάρτι των πολιτικών, παρά για τις πολιτικές τους απόψεις. Μάλιστα, δήλωσαν και οι δυο δυσαρεστημένοι. Λυπούμεθα, αλλά δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε κάτι τέτοιο από δυο κατεξοχήν πολιτικούς που παίζουν ακριβώς αυτό το παιχνίδι της προσωπικής προεκλογικής προβολής.

* * *

ΝΑ, ακόμα και κατά τη συγκεκριμένη συζήτηση στον ΑΝΤΕΝΝΑ και ενώ ο κ. Πάγκαλος δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι αυτή τη φορά οι ψηφοφόροι «απαιτούν συζητήσεις ουσίας», έσπευσε να ασκήσει κριτική... ουσίας στον πρόεδρο της ΝΔ «γιατί πετάει τον χαρταετό με γάντια...». Ο ίδιος διατύπωσε την απείρου κάλλους διαπίστωση πως το γεγονός ότι αποκτήσαμε λαθρομετανάστες, είναι απόδειξη της ευημερίας της χώρας, ενώ ευθέως εξέφρασε τη διαφωνία του με το ισχύον εκλογικό σύστημα - «κατασκεύασμα Κούβελα» το χαρακτήρισε- το οποίο «ίσως θα έπρεπε να έχουμε αλλάξει». Μιλάμε για πολλή... διαφωνία!

* * *

ΠΑΝΤΩΣ, η όλη συζήτηση κύλησε σε πολύ χαμηλούς τόνους -«εφαρμόζετε τη δική μας πολιτική», ήταν η πιο... σκληρή κόντρα της Ντόρας- η οποία αφού ανέπτυξε το πρόγραμμα της ΝΔ για την αγροφυλακή, εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για το γεγονός ότι ο κ. Πάγκαλος ήταν ψύχραιμος. Η απάντηση, όμως, ήταν κεραυνοβόλος: «Πάντα είμαι ψύχραιμος»! Προϊόν ψυχραιμίας... ήταν σίγουρα και η τελική εκτίμηση του κ. Πάγκαλου ότι η ΝΔ θα πάρει στις εκλογές 35-36%...

Πάντως, να το σημειώσουμε ξανά, τα «μάτια της Ελλης» συνεχίζουν να μη «βλέπουν» υποψηφίους από τα άλλα κόμματα...

* * *

ΤΟΝ τέλειο... Κινέζο παρίστανε ο υπουργός Μεταφορών, Τ. Μαντέλης - φιλοξενούμενος σε εκπομπή του «Α5»- σε σχέση με εκείνες τις δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες μπορεί να δοθεί στους ιδιώτες και το 51% του ΟΤΕ. Για τη συγκεκριμένη δήλωση τον ρώταγαν επίμονα οι συνομιλητές του, για τις «στρατηγικές συμμαχίες» του ΟΤΕ απαντούσε αυτός... «Τα ποσοστά δεν είναι το θέμα», ήταν η πιο... συγκεκριμένη απάντησή του, ενώ σε απάντηση των «βολών» που δέχτηκε -για ευνόητους λόγους- μέσα από το ΠΑΣΟΚ, παρέπεμψε στη σελίδα 4 του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, όπου οι διατυπώσεις (τις διάβασε) είναι τόσο... σαφείς, όσο και οι προχτεσινοβραδινές απαντήσεις του κ. Μαντέλη.

* * *

ΑΝ είχαμε διορίσει όσους έπρεπε στα νοσοκομεία, τότε θα είχαμε κερδίσει τις εκλογές του 1993, δήλωσε στην εκπομπή «Με Αποψη» του Seven X o Καμμένος της ΝΔ. Δηλαδή πάθαμε μεγάλη ζημιά τότε! Και τον Μητσοτάκη χάσαμε και δεν έφτιαξε και η δημόσια υγεία! Τι μαθαίνει κανείς από πολιτικούς με... άποψη!

* * *

ΣΤΗΝ ίδια εκπομπή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Μπετενιώτης αναρωτήθηκε «πώς να γίνουν οι συντάξεις καλύτερες, όταν η φοροδιαφυγή είναι στα ύψη και τα συστήματα των ασφαλιστικών ταμείων γραφειοκρατικά;»! Ελα μου ντε; Μήπως κάποια κυβέρνηση θα έπρεπε να λύσει αυτά τα προβλήματα; Και μήπως το δικό του το κόμμα είναι στην κυβέρνηση εδώ και πολλά χρόνια;

* * *

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ εμφανίστηκε και προχτές το βράδυ στον ALFA ο Θ. Κατσανέβας, ο «οικονομολόγος με ευαισθησία, κατά Κέυνς», όπως δήλωσε... Η ατμόσφαιρα δε, ήταν τόσο οικογενειακή, που ο Θόδωρος μπέρδεψε τις συγγένειες και αποκάλεσε όλα τα αδέλφια Παπανδρέου -και τη Σοφία- αδέλφια του...

* * *

ΚΑΛΑ, σε μεγάλη υπόληψη έχει η Ντόρα τον Μάνο. Αφού, όταν ο Πάγκαλος ειρωνεύτηκε την πιθανή ανάδειξη του κ. Μάνου σε υπουργό Δικαιοσύνης, η Ντόρα παρατήρησε: «Μετά τα μασκαραλίκια του δικού σας υπουργού, καλύτερος ο Μάνος»! Σύγκριση που σκοτώνει!

* * *

ΑΝ είναι δυνατόν! Ξέρετε πώς αποκάλεσε η ΕΤ3 στο προχτεσινό νυχτερινό της δελτίο τους τραμπούκους που επιτέθηκαν κατά στελεχών του ΚΚΕ στον Πύργο της Ηλείας: «Ομάδα πολιτών»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ