Παρασκευή 24 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο εισαγγελέας στο «παράπηγμα» του Γιαννόπουλου

Από το «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας θα περάσει το προεκλογικό κέντρο του Ε. Γιαννόπουλου - το «παράπηγμα», όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος - καθώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, με αφορμή τις καταγγελίες και την προβολή «βίντεο» του δημοσιογράφου Μ. Τριανταφυλλόπουλου, όπου εργάτες στα υπόγεια του νέου Εφετείου κατασκεύαζαν τα προεκλογικά κέντρα για τις ανάγκες του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης.

Ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος κατήγγειλε ότι στα υπόγεια του νέου δικαστικού μεγάρου του Εφετείου εργάτες, εκ των οποίων πολλοί ήταν ξένοι και χωρίς ασφάλεια, με υλικά του Εφετείου, κατασκεύαζαν τα «παραπήγματα» του Ε. Γιαννόπουλου και γενικά ετοίμαζαν προεκλογικό υλικό (πλακάτ κλπ) για τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης και υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ περιφέρεια Αθήνας.

Η προκαταρκτική έρευνα δεν αφορά πολιτικά πρόσωπα και δεν αγγίζει άμεσα τον ίδιο τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης. Ετσι, ο εισαγγελέας θα καλέσει να καταθέσουν εργάτες, τον υπεργολάβο Δ. Ροντογιάννη, το δημοσιογράφο Μ. Τριανταφυλλόπουλο και τους συνεργάτες του, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ευσταθούν οι καταγγελίες. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να κληθεί να καταθέσει και ο Ε. Γιαννόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ