Παρασκευή 24 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΖΑΝΗ
Αντιπολεμικό πάθος

Δυνατός παλμός, αντιπολεμικό πάθος και δυναμική μαζική παρουσία των φιλειρηνικών δυνάμεων ήταν τα χαρακτηριστικά της χτεσινοβραδινής εκδήλωσης του λαού της Κοζάνης ενάντια στον πόλεμο και τη δράση των ιμπεριαλιστών, που οργανώθηκε από την Επιτροπή Ειρήνης Κοζάνης.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία και παρά τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν, το συγκεντρωμένο πλήθος των αγωνιστών της ειρήνης καταχειροκρότησε τον ομιλητή, πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων και Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, Παναγιώτη Σιάμινο και συγκλόνισε το κέντρο της πόλης με τα φλογερά του συνθήματα.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στο χώρο της συγκέντρωσης και την πορεία ήταν: «Κανένας φαντάρος στη Γιουγκοσλαβία, εμείς δεν πολεμάμε για ΝΑΤΟ - Γερμανία», «Εξω τώρα οι Αμερικάνοι».

Στην ομιλία του ο Παναγιώτης Σιάμινος υπογράμμισε ότι το αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο και η διεθνιστική αλληλεγγύη στο λαό της Γιουγκοσλαβίας, που εξακολουθεί να στέκεται όρθιος, μπορεί να αποτρέψει το χέρι των δολοφόνων από το να ματώσουν ξανά τα Βαλκάνια. Τόνισε επίσης ότι ο λαός πρέπει να καταδικάσει και όσους απ' τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας βάζουν πλάτη στους Αμερικανούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές στην εκπλήρωση των αντιλαϊκών τους σχεδίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ